Srbija 1989 i danas- kad je bila veca plata i standard?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Go i bos ako treba, snas’o bi se. :)
Ja ne bih moram da priznam, bas gola i bosa mogla da se snadjem, ali jeste, bila su vremena kad su valdala neka pravila i lakse je bilo da se snadjes nego danas kudikamo.

Dakle, da ponovim: velika većina ljudi misli da je prije bilo bolje.
Vidiš li neku nelogičnost u tom mišljenju? Tipa, da je tako, ljudi danas ne bi ni postojali.
Molim te nemoj o tome, jer ako je tebi Ikea najkvalitetniji proizvodjac namestaja, onda ti ne znas sta je dobro. Mislim, iz toga se mnogo vidi koliko znas o (privrednom) zivotu uopste niti sta je kvalitet.

Komunistička mantra za budale koje nemaju pojma o ekonomiji . Ceo sistem je bio zasnovan na državnim preduzećmia kojima je gazdovala država (razume se) pa su dobra preduzeća pokrivala deficit loših kojima je jedini spas bio da se ili restruktuiraju ili da propadnu jer su donosili isključicvo gubitke a većina njih nisu imali značajnu ulogu u međusektorskoj povezanosti. A šta su radila ta preduzeća ? , pa proizvodila ali proizvodila gubitke i opterećivalo zdrava preduzeća i celu privredu.

Bitno da ce super napredna patrijotska srpska ekonomija tek za nekih 15-20 godina dostici nivo proizvodnje trule crvene privrede iz 89, a to je bila procena pre korone.

Ja ne bih moram da priznam, bas gola i bosa mogla da se snadjem, ali jeste, bila su vremena kad su valdala neka pravila i lakse je bilo da se snadjes nego danas kudikamo.

Molim te nemoj o tome, jer ako je tebi Ikea najkvalitetniji proizvodjac namestaja, onda ti ne znas sta je dobro. Mislim, iz toga se mnogo vidi koliko znas o (privrednom) zivotu uopste niti sta je kvalitet.
Jako su lakomisleni i gutaju bez razmišljanja sve što dolazi sa zapada računajući da je to dobro.Ni Srbi nisu Bog zna šta bolji.

Ali pazi.Ikea sa svojom presovanom piljevinom i trećeklasnim furnirom bez laka.
Daaa ali to je Ikea.
?!!!????!
Ikea.
Sad se setih Lidla i one histerije.Pre mesec dana ja ušao prvi put u Lidl.Izneverovao sam kakvo smeće od prodavnice.
Ikea je meni fantastična. Kupim namještaj, tepih, posuđe i čaše, sve izgleda vrlo lijepo, raspadne se za 5 ili 7 godina, kupim novo i opet izgleda divno, i stan ti je uvijek apdejtiran i moderan.
A osim toga, Ikea ima i kvalitetnijih stvari koje nisu jeftine.
Lidl? Izbjegavao sam ga godinama jer mi je predstavljao pojam dućana za sirotinju, pa sam shvatio da ima proizvoda koji su odlični. Sladoledi ilil čokolade npr, fantastični.

Uzećemo da je dnevnica 200kn tri dana 600kn Puma teget antilopske patike koje su divne koštaju mnogo više od 600kn.Slažeš se?
Ne slažem se. Kao prvo, ako je dnevnica 200 kn, to je 4k kn mjesečno, što je stvarno debelo ispod prosječne plaće, a i za 600 kn možeš kupiti sasvim fine pumerice. Ali okej, nije to važno.
Radi se o tome da kad sam bio klinac sam derao jedne te iste patike (adidas top ten u mom slučaju, jako sam si važan bio s njima), derao si ih dok nisu dobile rupe na đonovima. Ne zato jer su mi starci bili škrti, nego zato jer nisu imali para, a daleko od toga da su bili siromašni. Ajde nađi danas jednog 15-ogodišnjaka koji ima jedan par patika iz kojih se ne skida. Nema toga više.

Šta kakve veze ima, pitanje je kada je bio veći standard.
Tvrdim da je to danas.

па даа....
пола народа грца у минусима и кредитима.
да би клинац од 15 година имао зилион уебених патика,
и најновији телефон, или шта већ.
теби су оне патике више значиле него њима данашњих десет пари.
и у томе је разлика ;)
или још боље.
теби је данас већи стандард,а ти дрвиш годинама васцелу ноћ на Крсти.
ја силом Бога, а зашто ти,ако ти је тако добро :lol:
немој ми само рећи да ти је гушт зауебавати будале...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back