Srbi vole komunizam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

REVOLUCIJA

Obećava
Poruka
54
Trenutno samo jedna četvrtina građana veruje institucijama, privatizacija je u njihovim očima izjednačena s pljačkom, a oko dve trećine građana Srbije nezadovoljno je stanjem u privredi i procesom privatizacije, pokazali su rezultati istraživanja CESID-a.

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković kaže da samo četvrtina građana veruje da je vlast u rukama institucija, dok više građana veruje da Srbijom vladaju kriminalci. "Svi su izgubili. Oko devet odsto građana misli da Srbijom vladaju Vlada i stranke, oko tri, a ranije pet, da je to premijer Srbije Vojislav Koštunica, a da Tadić vlada Srbijom misli jedan odsto. Aktere politike, sve zajedno, uključujući stranke, Vladu, Skupštinu, predsednika i premijera, kao nosioce vlasti vidi četvrtina ispitanih, a ranije je tako smatrala trećina. Kriminalce kao nosioce vlasti postojano vidi nešto više od četvtine građana, a međunarodnu zajednicu petina", kaže Stojiljković.

Eksperti i čvrsta ruka

Veliki broj građana, dve trećine, nezadovoljan je privatizacijom, koju izjednačavaju s pljačkom, kaže Stojiljković. "Građani Srbije smatraju da bi nešto više čvrste ruke i postojanje demokratskih institucija rešili stvar. Još jedna stvar se uporno i konstantno pojavljuje, a to je da bi građani, umesto posvađanih, omrznutih političara, u koje nemaju poverenje, na vlasti voleli da vide eksperte", kaže on.

Najveći optimisti da će u Srbiji biti bolje u narednih 10 godina su pristalice Demokratske stranke Srbije, Demokratske stranke i Pokreta snaga Srbije, ali je značajan i broj pristalica radikala koji veruje u to.

U CESID-u zaključuju da demokratija, kao najpoželjniji model državnog uređenja, još nije dobila bitku, a interesantno je da čak 46 odsto ispitanika veruje da je komunizam, u osnovi, dobar model uređenja.
 
Pa zavisi kako se gleda komunizam, u stvari. Jedini problem svega toga je to što kod svih društvenih sistema dolazi do skoro potpunog preobražaja individualaca po pravilima grupe. Tako da onda dolazi i do predrasuda i stereotipa, što dovodi do diskriminacije i konflikata.
 
REVOLUCIJA:
U CESID-u zaključuju da demokratija, kao najpoželjniji model državnog uređenja, još nije dobila bitku, a interesantno je da čak 46 odsto ispitanika veruje da je komunizam, u osnovi, dobar model uređenja.

Е, то... најважније је шта каже ЦЕСИД... али ипак је прецизније да ТИ И ТВОЈИ ИСТОМИШЉЕНИЦИ ИЗАЂЕТЕ НА ИЗБОРЕ... ахахахахаааааааааааа........

п.с. добар Ти аватар...


childrenagainstcommunism0ni.gif
 
Пре једно десетак година по Београду је колао слоган у вези Броза и оне њихове чувене мантре : И после Тита - Тито !!!


ТИТО - ЖИВ ЈЕ БАНДИТ,
ЦРК'О НИЈЕ,
ДОК ЈЕ СЛОБЕ - И МАФИЈЕ !!!


:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
:lol:

Слоба је у Хагу - А МАФИЈА ЈОШ УВЕК КОД НАС !
 
Znate li kako je jedna novinarka zaradila Goli Otok davnih sezdesetih? Pisala kako je Jugoslavija dobila zlatnu medalju u Holandiji na izlozbi cveca. Uspela je da odgaji ljubicicu belu od sto kila. Ziva istina.
 
Ево на пример ја, патим за комунизмом колико и за рупом у глави.

Пази тог лудила - сви смо исти?!
Можемо само да имамо једнака права али никако да будемо исти, ам у ком контескту.
Управо ту се види злочиначко лице комунизма - немају сви једнака права.
Ту стижемо до Корпоративне комуне коју сам већ једном описао али нико није имао мотив да се укључи у дискусију.
Што, 'бем ли га.
 
исти срби завршили исте школе исти закони и исти испитивачи и васпитачи из истих установа па није чудо што су и резултати исти али како је то анштајн једном одговорио ученицима јесу иста питања али данас више нису исти одговори као јуче само вероватно да су негде биле и исте ћораве кутије
вујадин
 
Ех кад би код нас био комунизам, а не оно што ви називате и милисте да је комунизам (то је социјализам)

За онакве шале су људи и нестајали, добро је прошла...
 
Nice i Sen San kao veliki filosofi svog vremena su rekli da je komunizam napredniji sistem od kapitalizma, tj. razvoj drustva tece sledecim redosledom feudalizam-->kapitalizam-->komunizam. Evo kako: Kapitalizam je takav sistem u kome se tezi kocentraciji kapitala u sto manji broj centara, pri cemu se stvara elita koja upravlja sa 99% svetskog ili drzavnog kapitala i kontrolise sve tokove novca a pri tom cini 0,01% stanovnistva, dok ostatak od 99,99% stanovnistva cini narod koji radi za njih i pripada istom sirotinjskom stalezu. Kad se uzme u obzir da 99,99% stanovnistva cini jedan jedinstveni sloj, istog imovnog i kulturnog nivoa tako da nema drugih klasa, to neminovno znaci da nema druge klase izuzev par pojedinaca. Kada ne postoje klase, to je besklasno drustvo=KOMUNIZAM. To je takodje drustvo kod koje postoji socijalna pravda i solidarnost, a to su vrednosti koje karakterisu sve SLOVENSKE NARODE, nismo Germani koji mogu da gledaju coveka kako umire od zedji a da ga ne ponudi casom vode. Zato Srbi vole komunizam, jer imaju DUSU, a kapitalizam zahteva odsustvo samilosti i duse zarad licne koristi i zato se tesko snalazimo u divljem kapitalizmu gde nema mesta sazaljenju slabih. Odreknemo li se DUSE,ostacemo i bez NACIJE.
 
Не бих се сложио за Ничеа. Његов надчовек је усамљеник, не следи никога, и зато је Ниче и комунисте и многе друге називао овцама, стадом. Надчовек је јак по себи, а ови само као део чопора, стада. Под изговором једнакости испољавају своју вољу за моћ...
 
Управо супротно...Стадо не може да делује самостално, јер је то скуп оних с слабом вољом и лако је манипулисати њима.
Што се у пракси и показало као тачно...
Само мноштво индивидуалаца, односно надљуди, може образовати бескласно друштво...И само у тој варијанти би се говорило о истинској слободи...
Наравно и ово је утопија (као и комунизам), јер је овај свет несавршен и савршено друштво не може постојати.
Неједнакост је оно што одређује људе. Људску расу су створиле најгоре особине: завист, мржња, и све што из тога произилази...
Зато је капитализам опстао, а не комунизам...
Ствар је у томе што нико не жели да буде једнак....
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top