Srbi, Vlasi, Arbanasi i genetika

Verovatno je tacno da su Iliri markera I, a to je zato jer su prvi izmislili flomastere. Vremenom su flomasteri postali deblji pa su od njih postali markeri i to upravo oni sa oznakom I.

Ти си вероватно `Хрват` (шта год то значило), или `рани фармер` (шта год то значило)...

Словени,(Аријевци) су староседеоци Балкана.
Њихова основа је хаплогрупа `И`.

Џабе се трудите, истина се више не може више сакрити..

Староевропска култура је Протословенска.

Ти си вероватно `Хрват` (шта год то значило), или `рани фармер` (шта год то значило)...

Vecina mojih predaka je iz krajeva kod juznog dela srpsko-bugarske granice. Moje poznavanje tih stvari ide do negde 200 godina unazad, a sta je bilo pre toga ne znam.
Prema tome teoretski je moguce da je neki od mojih predaka dosao iz Hrvatske pre npr 500 godina.

A ti bi mogao da nam kazes argumente za svoje tvrdnje o ranim farmerima, arijevcima i ostalima.

Аријевци су индо европљани Р1 и Р2, а не старо европљани И...тако да је аријевска Р1 и Р2 Руси и З.Европљани...

Аријевци су индо европљани Р1 и Р2, а не старо европљани И...тако да је аријевска Р1 и Р2 Руси и З.Европљани...

`Р` су Туранци, а `И` су Аријевци(по језику и култури).

Р1а је у Европи преузела језик и културу од `И`.

Њени основни носиоци су били хаплогрупе `И`.

Poslednja izmena:

Apsolutno netačno.

I haplogrupa jeste i staroevropska i protoslovenska, ali nikako nije arijevska, jer su arijevci došli u Evropu.

Jedina grupa koja se isključivo može vezati za arijevce je R1a. Ima je u gornjim indijskim kastama, u centralnoj Aziji, među Slovenima, Baltima, Germanima. U potpunosti se poklapa sa arijevskom ekspanzijom.

Apsolutno netačno.

I haplogrupa jeste i staroevropska i protoslovenska, ali nikako nije arijevska, jer su arijevci došli u Evropu.

Jedina grupa koja se isključivo može vezati za arijevce je R1a. Ima je u gornjim indijskim kastama, u centralnoj Aziji, među Slovenima, Baltima, Germanima. U potpunosti se poklapa sa arijevskom ekspanzijom.

Апсолутно нетачно.
Аријевци су из Арије(западни део Евроазијског континента) дошли у Индију, Иран..

Они јесу већином Р1а и чини ми се Ј, али и та Р1а је много раније преузела језик и културу од И.
Зато су `И` Протоаријевци, Протословени.

Апсолутно нетачно.
Аријевци су из Арије(западни део Евроазијског континента) дошли у Индију, Иран..

Они јесу већином Р1а и чини ми се Ј, али и та Р1а је много раније преузела језик и културу од И.
Зато су `И` Протоаријевци, Протословени.

Ali kako je mogla preuzeti jezik i kulturu od I, ako su se te dvije grupe srele tek u Evropi prilikom dolaska Arijevaca iz Azije.
Napiši kad misliš da se to desilo i gdje...

Vecina mojih predaka je iz krajeva kod juznog dela srpsko-bugarske granice. Moje poznavanje tih stvari ide do negde 200 godina unazad, a sta je bilo pre toga ne znam.
Prema tome teoretski je moguce da je neki od mojih predaka dosao iz Hrvatske pre npr 500 godina.

A ti bi mogao da nam kazes argumente za svoje tvrdnje o ranim farmerima, arijevcima i ostalima.

Bane, naravno da je teoretski moguce da se to desilo ali mozes ti do zore ponavljati nekome ko posjeduje zakrzljali arijevski mozak. Turci su isto tako odvodili roblje iz novoosvojenih zemalja sa sobom na Istok, sasvim logicna stvar... Prebaceno je (Omer Lutfi Barkan, "Les deportations..", 1950, odnosno M. Hadzijahic, "Turska komponenta..., 1969) samo u 16. vijeku masa naroda iz Srbije, Grcke i Albanije u 180 sela u okolici Carigrada, a Ljuba Pavlovic nesto slicno pise ("Sokolska nahija", 1930).

Na simpozijumu odrzanom u Mostaru 1968. godine ("Predslavenski etnicki elementi u etnogenezi Juznih Slovena", ANUBiH), Katicic se za vrijeme prve Diskusije osvrnuo na rad Boge Grafenauera ("Proces doseljavanja Slovena na Zapadni Balkan i u Istocne Alpe") u kojem pise da se hrvatsko ime proteze cak do Grcke, spomenuvsi naselja na krajnjem jugu (jedno u Atici, drugo u Argolidi, na mjestu stare Mikene, zove se Harvati, i na Kreti jos jedno).
Podrzava Grafenauera tako da nema nikakve sumnje da se radi o hrvatskom narodnom imenu ali se tice toponomastike zasnovane na agrarnom sistemu, tako sto se sela inace u tim predjelima zovu po turskom vlastelinu, nekadasnjem civciji (selo Hrvatovo) kojem pripadaju kmetovi, a taj zemljoposjednik je porijeklom iz Dalmacije, Like (odnosno Turske Hrvatske). Najvjerovatnije neki poturceni Hrvat odnosno njegov direktan potomak koi je mogao biti rob ili kmet.
Slicno tvrdi i za poturcene Bugare i Srbe, te da se u slucaju tih naziva radi o recentnoj pojavi prouzrokovanoj turskom vladavinom. ;) Nikad se ne zna... :per:

Poslednja izmena:
Ali kako je mogla preuzeti jezik i kulturu od I, ako su se te dvije grupe srele tek u Evropi prilikom dolaska Arijevaca iz Azije.
Napiši kad misliš da se to desilo i gdje...

Аријевци нису из Азије дошли у `Еуропу`, него су из Арије(западни део Евроазије) отишли у Азију(Индију, Иран, Блиски Исток..).
`Еуропа` је настала много касније, у раном средњем веку.
Тај простор се раније назива Арија, или Ириј.
Аријевска цивилизација се развила на Балкану, па онда ширила на исток ка степама Евроазије, то је Стара Балканска и Староевропска култура.
Вероватно на простору Украјине и Румуније долази до контакта културно супериорније И и инфериорније Р1а, где Р1а усваја језик и културу.
Зато и кажемо да је аријевска цивилизација везана за И и Р1а.
Аријевци су Словени.

Poslednja izmena:
Bane, naravno da je teoretski moguce da se to desilo ali mozes ti do zore ponavljati nekome ko posjeduje zakrzljali arijevski mozak. Turci su isto tako odvodili roblje iz novoosvojenih zemalja sa sobom na Istok, sasvim logicna stvar... Prebaceno je (Omer Lutfi Barkan, "Les deportations..", 1950, odnosno M. Hadzijahic, "Turska komponenta..., 1969) samo u 16. vijeku masa naroda iz Srbije, Grcke i Albanije u 180 sela u okolici Carigrada, a Ljuba Pavlovic nesto slicno pise ("Sokolska nahija", 1930).

Na simpozijumu odrzanom u Mostaru 1968. godine ("Predslavenski etnicki elementi u etnogenezi Juznih Slovena", ANUBiH), Katicic se za vrijeme prve Diskusije osvrnuo na rad Boge Grafenauera ("Proces doseljavanja Slovena na Zapadni Balkan i u Istocne Alpe") u kojem pise da se hrvatsko ime proteze cak do Grcke, spomenuvsi naselja na krajnjem jugu (jedno u Atici, drugo u Argolidi, na mjestu stare Mikene, zove se Harvati, i na Kreti jos jedno).
Podrzava Grafenauera tako da nema nikakve sumnje da se radi o hrvatskom narodnom imenu ali se tice toponomastike zasnovane na agrarnom sistemu, tako sto se sela inace u tim predjelima zovu po turskom vlastelinu, nekadasnjem civciji (selo Hrvatovo) kojem pripadaju kmetovi, a taj zemljoposjednik je porijeklom iz Dalmacije, Like (odnosno Turske Hrvatske). Najvjerovatnije neki poturceni Hrvat odnosno njegov direktan potomak koi je mogao biti rob ili kmet.
Slicno tvrdi i za poturcene Bugare i Srbe, te da se u slucaju tih naziva radi o recentnoj pojavi prouzrokovanoj turskom vladavinom. ;) Nikad se ne zna... :per:

По чему се разликују Срби и Хрвати,
по језику?
Хрватски језик је Чакавски језик?
Обично када нешто именујемо, то радимо према посебности онога што именујемо.

Ovakvo vladanje informacijama definitvno ostavlja utisak. :)
Moram da kazem i da prihvatam sve te mogucnosti koje si naveo, a vezano za moje poreklo. Time verovatnoca da medju svojim precima imam Hrvate raste nekoliko puta. Moja ranija procena da to jeste slucaj je bila oko 0,04% a sada je cak 0,26%. :)

Moram da kazem i da prihvatam sve te mogucnosti koje si naveo, a vezano za moje poreklo. Time verovatnoca da medju svojim precima imam Hrvate raste nekoliko puta. Moja ranija procena da to jeste slucaj je bila oko 0,04% a sada je cak 0,26%. :)

`Хрват` је питање карактера, а ту си много више процената..

Pa sto ne istrazis poreklo ,a ne da prihvatas te SF teorije ...:roll:

Pa sto ne istrazis poreklo ,a ne da prihvatas te SF teorije ...:roll:

Ma koliko covek bio uporan mislim da je nemoguce u potpunosti istraziti sve detalje vezane za svoje poreklo.
Npr, ako odemo 10 generacija unazad potrebno je doci do podataka za 1024-oro ljudi.
Zbog toga je testiranje jedan od boljih nacina da se sazna nesto vise o svojim korenima, mada kao i vecina ovde ni ja jos uvek nisam radio testiranje.

Ono sto mene vise interesuje (mozda i vise nego sopstveno poreklo), jeste mogucnost jasnijeg pogleda na istoriju naseg naroda, istoriju Balkana, Evrope itd, a sve uz pomoc onoga sto nam ta genetska istrazivanja pruzaju.

По чему се разликују Срби и Хрвати,
по језику?
Хрватски језик је Чакавски језик?
Обично када нешто именујемо, то радимо према посебности онога што именујемо.

Nista ne razumijes, ne treba da cudi...

"U podrucje Trogira provalio je vojvoda Sinan i odveo 30 do 40 dusa. U vezi s tim izvjestajem stoji da je ...svijet prorijedjen od lanjske bolesti i robljenja martolosa."

Godina 1499.
Marino Sanudo, Rapporti della Republica Veneta coi Slavi meridionali 1496-1533, Arkiv za povjesnicu jugoslavensku, V, Zagreb, 1859, str. 62.
Milan Vasic, Martolosi u jugoslovenskim zemljama pod turskom vladavinom, Sarajevo, 1967, str. 81.

"Oktobra 1514. god. javljeno je iz Zadra da su martolosi i Turci prodrli na njegove posjede, opljackali cijelu Liku i Krbavu i odveli 300 dusa."

Milan Vasic, nav. dj., str. 82.

Ovakvih primjera od Senja do Klisa imas na stotine, od druge polovice 15. pa sve do kraja 17. vijeka (B. Desnica, Istorija kotarskih uskoka, I, II), a stvarno mi se ne da vaditi sve reference, citate (zalba Senjana upucena 4. juna, 1532. g. kralju Ferdinandu sto su Turci doveli grad do demografske propasti, iscrpni izvjestaji mletackih providura gdje se mnogo puta spominje odvedeno roblje), itd.

Poslednja izmena:
Nista ne razumijes, ne treba da cudi...

"U podrucje Trogira provalio je vojvoda Sinan i odveo 30 do 40 dusa. U vezi s tim izvjestajem stoji da je ...svijet prorijedjen od lanjske bolesti i robljenja martolosa."

Godina 1499.
Marino Sanudo, Rapporti della Republica Veneta coi Slavi meridionali 1496-1533, Arkiv za povjesnicu jugoslavensku, V, Zagreb, 1859, str. 62.
Milan Vasic, Martolosi u jugoslovenskim zemljama pod turskom vladavinom, Sarajevo, 1967, str. 81.

"Oktobra 1514. god. javljeno je iz Zadra da su martolosi i Turci prodrli na njegove posjede, opljackali cijelu Liku i Krbavu i odveli 300 dusa."

Milan Vasic, nav. dj., str. 82.

Ovakvih primjera od Senja do Klisa imas na stotine, od druge polovice 15. pa sve do kraja 17. vijeka (B. Desnica, Istorija kotarskih uskoka, I, II), a stvarno mi se ne da vaditi sve reference, citate (zalba Senjana upucena 4. juna, 1532. g. kralju Ferdinandu sto su Turci doveli grad do demografske propasti, iscrpni izvjestaji mletackih providura gdje se mnogo puta spominje odvedeno roblje), itd.

Ја тебе питам, када кажеш Хрвати у историји, мислиш ли на народ чакавског језика?
Шта је именовано тим појмом?
Шта је разликовало Хрвате од Срба па су добили посебно име, ваљда језик, традиционална имена итд.?

Инод-европљани су аријевци...и аријевци су крвна, генетска одредница ..а не културолошка...
ја сам и2а хапло група...и ја сам сатроевропљанин а не аријевац....

Инод-европљани су аријевци...и аријевци су крвна, генетска одредница ..а не културолошка...
ја сам и2а хапло група...и ја сам сатроевропљанин а не аријевац....

Аријевци нису крвна и генетска одредница него културно-историјска.
Да би то човек схватио мора се образовати.
И као таква се може везати за одређене генетске групе, као и свака културно-историјска целина.

То што је неко неке хаплогрупе не значи да није идиот, или да је због тога паметан.

Аријевци нису крвна и генетска одредница него културно-историјска.
И као таква се може везати за одређене генетске групе, као и свака културно-историјска целина.

То што је неко неке хаплогрупе не значи да није идиот, или да је због тога паметан.

Де Србине шта причаш...
Аријевци су индо-европска раса...и која црна култура...једини облици културе везују се за И хапло групу...лепенски вир итд...
То што ти на силу желиш да будеш аријевац...нема везе са стварношћу...
тестирај се ..па можда и јеси Р1а!

Ispod je karta razmestaja Slovenskih plemena posle seoba iz istorijskog atlasa za osnovnu skolu iz vremena kad sam ja isao u skolu. To je bilo pre ovih nasih ratova i pre nego sto je rec haplogrupa uopste i postojala.

Osim nje sam radi poredjenja dao i kartu pretpostavljenog prostiranja za I2a2, koju je napravio ruski naucnik Balanovsky. Zakljucke izvucite sami.

doseljavanje.png

yi1b.jpg

Де Србине шта причаш...
Аријевци су индо-европска раса...и која црна култура...једини облици културе везују се за И хапло групу...лепенски вир итд...
То што ти на силу желиш да будеш аријевац...нема везе са стварношћу...
тестирај се ..па можда и јеси Р1а!

Аријевци нису име расе(осим за западне идиоте) него културно-историјска целина.

Најважније хаплогрупе везане за ту културно-историјску целину су И, Р1а али и Ј.

Ispod je karta razmestaja Slovenskih plemena posle seoba iz istorijskog atlasa za osnovnu skolu iz vremena kad sam ja isao u skolu. To je bilo pre ovih nasih ratova i pre nego sto je rec haplogrupa uopste i postojala.

Osim nje sam radi poredjenja dao i kartu pretpostavljenog prostiranja za I2a2, koju je napravio ruski naucnik Balanovsky. Zakljucke izvucite sami.

Закључујемо да си јефтини пропагандиста.

Та прича је била тада актуелна, (кад си ти ишао у школу)
а можда би и остала до данас да нас нису бомбардовали.
Ту су прешли црту коју нису смели да пређу.
Пандорина кутија историје је отворена.

Жао ми је,

Poslednja izmena od moderatora:
Аријевци нису име расе(осим за западне идиоте) него културно-историјска целина.

Најважније хаплогрупе везане за ту културно-историјску целину су И, Р1а али и Ј.
:rotf::rotf::rotf:
Србине где си се ти то образовао????
У дизниленду...
Де Брате...учи Србску историју...

:rotf::rotf::rotf:
Србине где си се ти то образовао????
У дизниленду...
Де Брате...учи Србску историју...

Заборавио сам да додам `и језичка целина`.
Дакле, Ариејвци су културно-историјско-језичка целина.
Наравно да ширење језика прати и елементе културе.
У сам језик су похрањене миленијумске наслаге културе и свести.

Генеза аријске културе(и језика) је везана за Кромањонце,
на простору од северне Африке и Блиског Истока током леденог доба,
и Мале Азије и Балкана са повлачењем леденог доба.

Конкретније, генеза аријске културе(и језика) везана је за Балкан,
и његово становништво насељено после леденог доба.
То је хаплогрупа И, изворно блиска Ј.

Одатле се та култура(и језик) заједно са становништвом
ширила на простор данашње Румуније и Украјине, и јужне Русије,
али и Мале Азије, итд..
Миграције су касније биле и обратне..

Када су људи хаплогрупе Р1а ушли у ту културно-језичку матрицу,
да ли од изворишта на Балкану,
или у сусрету са људима групе И, на простору Румуније, Украјне,
или Мале Азије....
то још не знамо.

Знамо да где год је хаплогрупа И ту је присутан Аријски језик,
а за групу Р, ила чак Р1, то није случај.

За Р1а изгледа да важи исто што и за И..

Back