stefanpj2004
Početnik
- Poruka
- 10
Slično kao i u postu o Srbima u ARBIH, želeo sam da istražim temu o Srbima u HV/HVO. Da li znate neke priče ili primere, anegdote, motivacije?
Srbi u HV, HVO, HOS
Srbi u HV, HVO, HOS
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Slično kao i u postu o Srbima u ARBIH, želeo sam da istražim temu o Srbima u HV/HVO. Da li znate neke priče ili primere, anegdote, motivacije?
Srbi u HV, HVO, HOS
Srbi su itekako bili ugroženi od strane velikohrvata.20 000 Srba u redovima HV-a svedoči o svom besmislu priče o ugroženim Srbima.
Srbin poreklomStojan Vujnović je samo imo nadimak Srbin.
Bio je Hrvat.
Znam dosta Hrvata iz srednje Bosne koji su bili u ratu i kažu da je bilo prilično Srba u HVO iz okolnih sela kad su pali u muslimansko okruženje. Valjda je Vitez u pitanju. Posle primirja Hrvata i muslimana prešli su linije i otišli u VRSSlično kao i u postu o Srbima u ARBIH, želeo sam da istražim temu o Srbima u HV/HVO. Da li znate neke priče ili primere, anegdote, motivacije?
Srbi u HV, HVO, HOS
https://hr.wikipedia.org/wiki/Stojan_VujnovićSrbin poreklom
To pise hr wikipediahttps://hr.wikipedia.org/wiki/Stojan_Vujnović
"Zbog svog imena i prezima koje podsjeća na srpsko dobio nadimak Srbin".
Pa dobro rodio se u Andrijaševcima u hrvatskom selu gdje nije bilo Srba.To pise hr wikipedia
Ti Srbi iz srednje Bosne ipak nisu ratovali protiv sopstvenog naroda, nego protiv muslimana.Znam dosta Hrvata iz srednje Bosne koji su bili u ratu i kažu da je bilo prilično Srba u HVO iz okolnih sela kad su pali u muslimansko okruženje. Valjda je Vitez u pitanju. Posle primirja Hrvata i muslimana prešli su linije i otišli u VRS
Kakav je to Hrvat koji ima ime Stojan? A i prezime mu je baš srbasto.Stojan Vujnović je samo imo nadimak Srbin.
Bio je Hrvat.
U zapadnoj Hercegovini se svaki drugi Hrvat zove Dragan,Stojan,Gojko,Slobodan, Dušan itd.Kakav je to Hrvat koji ima ime Stojan? A i prezime mu je baš srbasto.
Slobodan je generalno ime novijeg datuma. Izmišljeno u Jugoslaviji pa ne čudi. Ali Dragan, Stojan itd. nije nešto što bih očekivao od Hrvata. Doduše i Dragan i Zoran su do drugog svetskog rata bili imena koja su se u Srbiji davala samo konjima.U zapadnoj Hercegovini se svaki drugi Hrvat zove Dragan,Stojan,Gojko,Slobodan, Dušan itd.
Slobodan Prakljak,Gojko Šušak, Dragan Čović, Dušan Viro....
Ja san upozna takveKakav je to Hrvat koji ima ime Stojan? A i prezime mu je baš srbasto.
Imena su nadnacionalna ali ime Stojan je 99% vezano za Srbe posebno u Slavoniji odakle je bio ovaj tip. Nevezano za to, načuo sam negde da je stvarno bio poreklom SrbinJa san upozna takve
Zasto bi stojan bilo srpsko ime
Cuo san za stojana iz ljubuskogImena su nadnacionalna ali ime Stojan je 99% vezano za Srbe posebno u Slavoniji odakle je bio ovaj tip. Nevezano za to, načuo sam negde da je stvarno bio poreklom Srbin
Vole to Hercegovci, vuce ih nestoCuo san za stojana iz ljubuskog
Mada korijen imena je neutralan tj nije vezan za religiju
Upozna jednog a imas stojanovića koliko osVole to Hercegovci, vuce ih nesto
Pa kad imaš Jovića malo višlje u Dalmaciji zašto ne bi i StojanovićaUpozna jednog a imas stojanovića koliko os
Odakle vama ivanovici i ivici?Pa kad imaš Jovića malo višlje u Dalmaciji zašto ne bi i Stojanovića
Imaš Stojana Hrvata Hercegovaca kolko hoćeš.Vole to Hercegovci, vuce ih nesto