Srbi u nemačkoj zarade i do 6.500 EVRA, najviše se traži ovo zanimanje! ne treba ni fakultet, ni diploma, treba im 65.000 radnika

Nije ti ovo bas posteno prema gastarbajterima. Ima nasih ljudi koji su uspesni tamo i cenjeni u poslu, nazalost ima i dosta onih koji rade losije posle, neorganizovani ili zive u diafunkcionalnim porodicama pa onda nastaju tuče i deportacije sa zapada. Sve zavisi od sredine i od nivoa obrazovanja.
ovo sto sam napisao ne odnosi se na sve gastarbajtere. Ali ogroman procenat su takvi i oni ce sebe lako prepoznati u ovim komentarima. Posebno je kriticna ona predratna generacija gastosa, uglavnom , potpuno nepismena i civilizacijski na dnu, kako ovde u Srbiji tako i i tamo, po Evropi.
Posleratni gastarbajteri su nesto obrazovaniji a stime i prizemniji, zive skromno, ne grade velelepne vile po srpskim zabitima, voze prosecne automobile kao i zapadnjaci a mnogi od njih ne provode godisnje odmore u srpskim blatistima vec vode decu u Italiju, Spaniju, Hrvatsku..........i takvi su uspesno integrisani medju zapadnjake koji ih i gledaju kao sebi ravne........a ne kao ove sa dzipovi , koji zive u getoima, cija su deca problem u zapadnim skolama........koje nemci zovu "srpska cigoina" (srpski cigani) bez obzira sto su beli.

moja poznanica iz Minhena mi je , povodom ove teme, jednom rekla da "nije leba u kuci imala al je morala da ima nov Reno........radi njenog muza".
Drugi slucaj, poslednji dan na bausteli pred vajnah, ne radi se al su nasi gastosi dosli po pare (za ono sto su radili prekovremeno, gazda davao na ruke) nasi gastarbajteri dosli sve sa skupi novi mercedesi, bemveji, audi..........a pre toga , dolazili su na baustele sa stare korze, eskorte, punta..........Direktno sa baustele odlaze za Srbiju pa dosli u odela , sa ovi skupi automobili...........ja kad sam video ta kola, pomislio sam da dosli ovi iz Magistrata radi neke kontrole.
Iako sam vozio skupe Rovere, kako po Minhenu tako i kada sam dolazio u Srbiju, moj auto na granicnim prelazima bio je bedak u odnosu na monstrume mercedese, audi....dzipove. Takve elitne automobile nikada nisam video po Minhenu da nasi voze, sto je zdravo pameti da se jedan SL 500 nece registrovati i voziti po Minhenu jer je uzasno skupo registrovati ga i voziti za celu godinu.
Poznanik iz nemacke sa kojim saradjujem, dok je vozio staru oktaviju, godinama je isao u Srbiju samo dva puta godisnje a danas, a od kada je kupio dzipa mercedes, skoro da nema vikenda da ne ide u Srbiju, i to ne poslovno jer je lopatas i njegovi zive na selu u okolini Svrljiga. E takav ce registrovati mercedes za celu godinu, ali samo u tom slucaju. Ostali mercedesi i audijevi su garazirani bez registracije i cekaju Juli kada ce ponosni lopatas sa zenom cistacicom da sedne za nov mercedes i krene put Srpskih vukojebina............na promociju.
Milune, pa ti poznaješ samo ove s‘ Mercedesi?
Poznaješ li ikog normalnog?

ovo sto sam napisao ne odnosi se na sve gastarbajtere. Ali ogroman procenat su takvi i oni ce sebe lako prepoznati u ovim komentarima. Posebno je kriticna ona predratna generacija gastosa, uglavnom , potpuno nepismena i civilizacijski na dnu, kako ovde u Srbiji tako i i tamo, po Evropi.
Posleratni gastarbajteri su nesto obrazovaniji a stime i prizemniji, zive skromno, ne grade velelepne vile po srpskim zabitima, voze prosecne automobile kao i zapadnjaci a mnogi od njih ne provode godisnje odmore u srpskim blatistima vec vode decu u Italiju, Spaniju, Hrvatsku..........i takvi su uspesno integrisani medju zapadnjake koji ih i gledaju kao sebi ravne........a ne kao ove sa dzipovi , koji zive u getoima, cija su deca problem u zapadnim skolama........koje nemci zovu "srpska cigoina" (srpski cigani) bez obzira sto su beli.
E ovde se već slazem sa tobom Milune. Jedino što si pogrešio je da taj odroman procenat nije ogroman. Naprotiv.
I veruj da normalne gastarbajtere takodje iritira to bahaćenje i prikazivanje.
Toliko od mene 😄

Milune, pa ti poznaješ samo ove s‘ Mercedesi?
Poznaješ li ikog normalnog?
pa od 100 njih mozda ih je 20 normalno.Lako se prepoznaju jer dolaze u Srbiju sa oktavijama, astrama, dacijama.............i to su uglavnom lekari, inzenjeri, .......

pa od 100 njih mozda ih je 20 normalno.Lako se prepoznaju jer dolaze u Srbiju sa oktavijama, astrama, dacijama.............i to su uglavnom lekari, inzenjeri, .......
Moj stric zivi u Svajcarskoj i ima samo osnovnu skolu ali ne vozi Mercedes i ima obican normalan zivot.

Moj stric zivi u Svajcarskoj i ima samo osnovnu skolu ali ne vozi Mercedes i ima obican normalan zivot.
nisu svi taki al preteze ovaj otpadak.
Za informaciju, svajcarci govore da im dve prosecne plate za troclanu porodicu jedva istraje do prvog. Akumulacije nema.
I kako nasi uspevaju da kupe nov mercedes kad muz ima minimalnu platu na baustelu a zena na socijali , sa dva skolarca, nemos leba da se najedu.
Znamo mi da vecina nasih skromno zivi na zapadu i zato su mi ogavni jer pokusavaju mercedesima i bazenima u Prcilovcu da nas ubede da su oni tamo na zapadu, elita a ne obicni cobani ko u Srbiji dok su ziveli.

nisu svi taki al preteze ovaj otpadak.
Za informaciju, svajcarci govore da im dve prosecne plate za troclanu porodicu jedva istraje do prvog. Akumulacije nema.
I kako nasi uspevaju da kupe nov mercedes kad muz ima minimalnu platu na baustelu a zena na socijali , sa dva skolarca, nemos leba da se najedu.
Znamo mi da vecina nasih skromno zivi na zapadu i zato su mi ogavni jer pokusavaju mercedesima i bazenima u Prcilovcu da nas ubede da su oni tamo na zapadu, elita a ne obicni cobani ko u Srbiji dok su ziveli.
To jeste mada nije ni zapad vise sto je bio. Poznavao sam coveka koji je imao penziju 2,600€ jer je radio u fabrici tenkova. Danas tesko da je tolika plata radnika u KMW, a kamo li penzija.

Da, na belo. 80% nasih ljudi zaradi na belo 1600-2200 evra, i plus jos oko 1000 ubiju na crno.
Jer vecina nasih ljudi ovde nesto majstorisu, a tu ima uvek na crno dosta posla.
Da da samo u tvojoj Diznilend Nemačkoj kaplje mesečno hiljadarka na crno. To na crno dal naleti, kad naleti i ne mogu svi da rade na crno i nemaju prilike da rade na crno a uz to bih te podsetio da je to protivzakonito, znači kradeš. Ti koliko si zaljubljen u zapadni sistem očekivao sam da osudjuješ rad na crno a ne daješ savete da se radi na crno. Znači otišao si iz sela a selo iz tebe jok.

Da da samo u tvojoj Diznilend Nemačkoj kaplje mesečno hiljadarka na crno. To na crno dal naleti, kad naleti i ne mogu svi da rade na crno i nemaju prilike da rade na crno a uz to bih te podsetio da je to protivzakonito, znači kradeš. Ti koliko si zaljubljen u zapadni sistem očekivao sam da osudjuješ rad na crno a ne daješ savete da se radi na crno. Znači otišao si iz sela a selo iz tebe jok.

Vidis, da znas ista osim manifesta nacional-socijalisticke partije, znao bi istorijat rada na crno, znao bi da se on namerno tolerise u odredjenom opsegu zbog milion razloga.
A da si normalan covek ko sto nisi, ne bi ziveo u AFD Nemackoj i divio se Hitlerovim naslednicima, nego bi ziveo u zdravoj multikulturalnoj sredini na zapadu, gde ima posla koliko hoces i mnogo je bolje placeno. Ali ne mozes ti ovde da zivis, poludeo bi od toliko sarenolikosti i lepote, ne moze rasisticki mozak zadojen mrznjom to da izdrzi :)

Vidis, da znas ista osim manifesta nacional-socijalisticke partije, znao bi istorijat rada na crno, znao bi da se on namerno tolerise u odredjenom opsegu zbog milion razloga.
:hahaha: Kad si toliko polupan da te informišem da nema tolerancije na krivično delo a kradja države je krivično delo isto kao da si vozio pijan auto sa 3 promila u krvi i udario čoveka.
U praksi ima svačega ali da znaš da ne ostaneš glup.
A da si normalan covek ko sto nisi, ne bi ziveo u AFD Nemackoj i divio se Hitlerovim naslednicima, nego bi ziveo u zdravoj multikulturalnoj sredini na zapadu, gde ima posla koliko hoces i mnogo je bolje placeno. Ali ne mozes ti ovde da zivis, poludeo bi od toliko sarenolikosti i lepote, ne moze rasisticki mozak zadojen mrznjom to da izdrzi :)
Zdrava multikulturalna sredina? Pa nesrećniče i Nemci beže iz delova grada gde se naseljavaju muslimanski migranti a tebi sam kriv ja i AfD? :think:
Gde si kupio tu diplomu fakulteta da pazarim i ja jedno dva - tri komada?

:hahaha: Kad si toliko polupan da te informišem da nema tolerancije na krivično delo a kradja države je krivično delo isto kao da si vozio pijan auto sa 3 promila u krvi i udario čoveka.
U praksi ima svačega ali da znaš da ne ostaneš glup.

Zdrava multikulturalna sredina? Pa nesrećniče i Nemci beže iz delova grada gde se naseljavaju muslimanski migranti a tebi sam kriv ja i AfD? :think:
Gde si kupio tu diplomu fakulteta da pazarim i ja jedno dva - tri komada?

Aha, evo, beze glavom bez obzira, sve pobegose :D Jesi to citao u informeru ili nekom slicnom glasilu neke od tvojih ljubljenih nacistickih stranaka? :D

Ostaj ti u tvojoj lepoj nacistickoj rupcagi posto se savrseno uklapas u naci profil, pusti nas normalne ljude na zdravom zapadu da zivimo lepo i u miru i sreci :)

Samo pazi, kad ti tvoji drugari nacisti skontaju da si latentni homo, naiebao si :D :D :D

Aha, evo, beze glavom bez obzira, sve pobegose :D Jesi to citao u informeru ili nekom slicnom glasilu neke od tvojih ljubljenih nacistickih stranaka? :D
Ja se informišem lično od Nemaca i znam šta misle a ti izgleda u nekom svom zamišljenom Diznilendu.
Ako je pre desetak godina i bilo Švaba koji su simpatisali arapske migrante, kao rat, ovo, ono, danas su to promili. Pa jel ti misliš da je neko lud da izdržava stotine hiljada bezobraznih parazita?
I gde si ti u svemu tome, koji je tvoj interes da zastupaš parazite? Imaš li ti dva grama pameti?
Ostaj ti u tvojoj lepoj nacistickoj rupcagi posto se savrseno uklapas u naci profil, pusti nas normalne ljude na zdravom zapadu da zivimo lepo i u miru i sreci :)
Ako su svi normalni kao ti nek ide sve u ***** ********
Samo pazi, kad ti tvoji drugari nacisti skontaju da si latentni homo, naiebao si :D :D :D
Ma idi bre. Baš evo sad zamišljam tvoje dlakavo duppe

Evo kako Nemci vide @Frederick_ ovu ministarku Analenu :lol:

img_1_1690368214174.jpg

U Nemackoj je dozvoljeno da imas dodatni posao koji nece biti oporezovan ako su primanja na tom dodatnom poslu do 450 evra (ako se dobro secam cifre) tako da dosta ljudi uzima taj dodatni posao.

Sto se tice skupih automobila oni se kupuju ili od strane ljudi koji su zaista uspeli u zivotu i pripadaju sloju izuzetno uspesnih ljudi (2% najuspesnijih u drustvu) ili zive u zajednici sa pola familije pa se onda jede iz jednog lonca, a sav novac se stavlja na jednu gomilu pa se onda od te gomile kupi jedan luksuzan automobil.

Primer rucavanja iz jednog lonca sa pola familije pod istim krovom ali se zato vozi Mercedes.
https://www.youtube.com/@tvdubravac2850

U Nemackoj je dozvoljeno da imas dodatni posao koji nece biti oporezovan ako su primanja na tom dodatnom poslu do 450 evra (ako se dobro secam cifre) tako da dosta ljudi uzima taj dodatni posao.
https://www.youtube.com/@tvdubravac2850

Drugacije je malo, ti imas neoporezivi deo na ukupnom godisnjem nivou na sva svoja primanja - nebitno da li su od jednog ili deset poslova.
I taj deo, po pijedincu, jeste nekada bio na mesecnom nivou 450 evra, sada je to povecano (mislim da je oko 520).

Postoji nesto sto se zove mini-job i to ide na ruku poslodavcima, gde poslodavac objavi da zaposljava ljude za mini-job gde im placa tih 450 (sada malo vise) i to je sva obaveza poslodsvca - ne mora da prijavljuje nista.
Medjutim, mora da ispostuje mininalnu cenu sata (koja je sad, cini mi se 12 evra) i mora da evidentira svaki sat rada. Ukoliko to ne uradi, opasne su kazne.

Back