Srbi u Engleskoj

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jel zna neko kako stoje stvari sa zaposljavanjem u policiji,cilj mi je da posle srednje skole zavrsim neki fakultet kojim mogu da se zaposlim kao inspektor,ako je neku upucen ili zna neki sajt gde mogu da vidim sta mi je neophodno kako bi se dalje usavrsavao,hvala unapred..

Zdravo svima... Ja sam Zeljko Bakic iz Beograda i trebaju mi nasi ljudi u Engleskoj za honorarni posao prenosenja sportskih utakmica sa sportskih terena. Svaka prenesena utakmica se placa 50 eura, plus svi troskovi puta i eventualnih ulaznica se refundiraju. Kompanija SportData iz Svajcarske sakuplja podatke sa sportskih terena sirom sveta, a ja sam zaduzen za nalazanje zainteresovanih i odgovarajucih ljudi. Moilm sve zainteresovane da mi se jave

Poslednja izmena od moderatora:
Ćao svima,
Ja planiram da na proleće ili leto doputujem u London.
Imam smeštaj i zanima me kako ostati tamo. Prijateljica koja mi je ponudila smeštaj nije finansijski situirana i ne može da garantuje za mene ali i smeštaj puno znači i zahvalna sam joj na tome.
Pošto Srbija nije u EU i teško da može da se dobije posao u struci zanima me da li postoji način raditi bilo šta i dobiti radnu dozvolu ili ako neko zna neki drugi način bila bih jako zahvalna!

Zdravo svima,
Mene zanima kako da dođem i ostanem u Londonu, malo ću biti opširnija ali nisam baš upućena i ko zna nešto od ovoga bila bih jako zahvalna!
Pročitala sam sve ali nisam pronašla odgovor kako uopšte otići, za koju vizu je pametno aplicirati.
Testove koje ste pominjali nisam razumela da li treba da polažem i gde, ovde ili tamo.
Inače imam završen mašinski fakultet,po starom, sada master, ali sam bez iskustva. Da li mi išta znači diploma tamo u startu i postoji li način da dobijem neku startnu poziciju mašinskog inženjera? Ako neko može da mi preporuči poslodavca ili agenciju bila bih jako zahvalna. Da li da tražim iz Srbije ili da odem turistički pa prvo da tražim bilo šta?
Svaka informacija mi zlata vredi, kako do posla u struci uz radnu dozvolu? Može li se dobiti radna dozvola i bez posla u struci?

Zdravo svima,
Mene zanima kako da dođem i ostanem u Londonu, malo ću biti opširnija ali nisam baš upućena i ko zna nešto od ovoga bila bih jako zahvalna!
Pročitala sam sve ali nisam pronašla odgovor kako uopšte otići, za koju vizu je pametno aplicirati.
Testove koje ste pominjali nisam razumela da li treba da polažem i gde, ovde ili tamo.
Inače imam završen mašinski fakultet,po starom, sada master, ali sam bez iskustva. Da li mi išta znači diploma tamo u startu i postoji li način da dobijem neku startnu poziciju mašinskog inženjera? Ako neko može da mi preporuči poslodavca ili agenciju bila bih jako zahvalna. Da li da tražim iz Srbije ili da odem turistički pa prvo da tražim bilo šta?
Svaka informacija mi zlata vredi, kako do posla u struci uz radnu dozvolu? Može li se dobiti radna dozvola i bez posla u struci?

Izgleda da je to sa vizama umrlo. Mozda ako si IT expert i sl.

Nege meni nije jasno. Ako je tamo neto plata oko 1200 funti, a stan po manjim gradovima oko 700 funti. Pa tamo ispada sa su ljudi gladni. Za hranu ti treba 400 funti, za prevoz nekih 100. To je vec 1200 pa za racune 150. To je 1350.

1350 osnovni troskovi a plata 1200. Znaci ides u share room sa nekim robijasima da bi preziveo. Nije li bolje u Srbiji :D

- - - - - - - - - -

jel zna neko kako stoje stvari sa zaposljavanjem u policiji,cilj mi je da posle srednje skole zavrsim neki fakultet kojim mogu da se zaposlim kao inspektor,ako je neku upucen ili zna neki sajt gde mogu da vidim sta mi je neophodno kako bi se dalje usavrsavao,hvala unapred..

Nikada te nece primiti u policiju. Nikada. Ni posle toga. Ni sa doktoratom. :D

Pozdrav drugari,

Interesuje me sklapanje braka. Naime ja imam EU pasos i kada bih se vencao sa svojom devojkom koja ima Srpski pasos da li ona dobija samo boravisnu vizu ili i boravisnu i radnu i na koliko godina? Takodje me interesuje i koje ja osnovne uslove moram da ispunjavam po zakonu da bi ona mogla da dobije papire, odnosno tu vizu (mislim koliko dugo da sam zaposlen, mozda uslov minimalne plate i tkd.)? Vidim da nije bas jednostavno sve to, procitao sam na forumu ovde da ima dosta te papirologije, ali vredi pokusati...

Hvala unapred.

Jednino sto znam je to da ona moze ziveti kod tebe ako je udata za tebe,a da bi dobila i ona pasos mora proci bar 5 godina,mada se cesto desava i duze

Ma ne interesuje mene da ona dobije pasos, nego da dobije vizu za spajanje porodice, da moze da dodje, boravi i radi u UK... Koje ja uslove trebam da ispunjavam minimalne osnovne da bi ona mogla da aplicira i dobije tu vizu? Da opet ti napomenem da ja imam EU pasos a ona Srpski, tako da je to slucaju kada se osoba sa Srpskim pasosem venca za osobu sa EU pasosem koja boravi i radi u UK... :)

Bandolero, kada se vencate morate dokazati da to nije brak iz interesa. Znaci, dokaz da ste duze vremena bili u vezi tipa pisma, slike sa odmora i sl. Ti njoj saljes pozivno pismo, ona popunjava on line formular za family permit, zakazuje razgovor u predstavnistvu UKBA, mislim da je na Novom Beogradu. Nista se ne placa. Od papira je potreban izvod iz maticne knjige vencanih, overena fotokopija tvog EU pasosa(u ambasadi zemlje ciji pasos imas), tvoj ugovor o radu, njena fotografija, i dokaz da niste u braku iz interesa. Ona dobija family permit, ako je sve OK za 2-3 nedelje. Kada dodje ovde odmah predaje papire za Temporary Residence card. To je to.Sve imas na sajtu UKBA Home office. Odmah moze da radi, a posle 5 godina predaje za permanent residence card, pa posle godinu dana za pasos...

Poslednja izmena:

Back