Srbi u Bibliji

Gedeon

Poznat
Poruka
9.734
I mi Srbi smo biblijski narod. Postoji proročanstvo svetog Serafima Sarovskog: "Pre kraja vremena Rusija će se stopiti u jedno veliko more sa drugim slovenskim zemljama i plemenima, i načiniće jedno more ili ogroman okean vaseljenski, o kome je Gospod Bog govorio u davna vremena kroz usta svih svetih: "Sverusko carstvo, sveslovensko, je strašno i nepobedivo. Gog i Magog, pred kojima će svi narodi stajati u strahu."

Poslednja izmena:
Ime Srbi, Srbad-ija je prema Šafariku prastaro domaće i zajedničko ime svih Slovena, ili bar njihovog najvećeg dela, pozivajući se na Prokopijeve Spore (Σπόροι kao iskvareno za Σέρβοι.

queen of Sheba koju su na jugu njene zemlje zvali Makeda a među Arapima Balkis je jedina srpkinja koja se pominje u Bibliji :p
ona je kći pobednika nad zlim zmijskim vladarom Aravatom koji je držao narod Sheba u ropstvu 400 godina

Sa Vikipedije na ruskom: "Tokom Hladnog rata, američki hrišćani su povezivali Goga i Magoga sa Sovjetskim Savezom, pozivajući se na antičke istoričare koji su pisali o skitskim plemenima koja su živela na području današnje Rusije i Ukrajine."
U knjizi “Iskustvo otkrivanja proročanstava apokalipse” sv. Jovan Kronštatski citira rodoslov tri Nojeva sina i piše: 'Od potomaka Jafeta, od drugog sina, Magoga ili Goga, nastali su Skiti ili Huni, Tatari, Turci, Mongoli, Mandžuri, Turanci, Sarti, Kirgizi, Baškiri, Kalmici, Finci, Litvanci, Ugri ili Mađari. Ovi narodi su dobili opšti naziv Magog.'
Zatim navodi poreklo Rusa: 'Od šestog sina Mosoha su Sarmati, a od njih sva brojna slovenska plemena zapadne i istočne Evrope, naime: Pomorjani, Bugari, Srbi, Hrvati, Slovaci, Rusini, Poljaci, Mali Rusi, Beli Rusi, Velikorusi.' Tako su i oni Jafetovi potomci.

I mi Srbi smo biblijski narod. Postoji proročanstvo svetog Serafima Sarovskog: "Pre kraja vremena Rusija će se stopiti u jedno veliko more sa drugim slovenskim zemljama i plemenima, i načiniće jedno more ili ogroman okean vaseljenski, o kome je Gospod Bog govorio u davna vremena kroz usta svih svetih: "Sverusko carstvo, sveslovensko, je strašno i nepobedivo. Gog i Magog, pred kojima će svi narodi stajati u strahu."
Св. Серафим Саровски није аутор Библије.

А и то пророчанство је вероватно измислила Охрана.

Glupost, inače, Gog i Magog su spomenuti u negativnom kontekstu kao protivnici Boga i Njegovog naroda.

Glupost, inače, Gog i Magog su spomenuti u negativnom kontekstu kao protivnici Boga i Njegovog naroda.
geda... evo ja nemam pojma sta da mislim o njemu, deluje kao teolog, a onda razocara debelo
evo ti ne brukaj se, em je gog neprijateljska vojska, em je ovo falsifikat, tj motovilovljevo napabirceno ko zna odakle sve, pise ti ispod - :nema osnova njegova rasudjivanja pripisivati prepodobnom serafimu
kako znamo da nije falsifikat? evo ti da su i njega falsifikovali
http://www.academia.edu/5672130/Otac-tadej-i-drugi-sveci-sta-ce-skoro-biti-retka-knjiga
http://православнајапородица.срб/ctenie/svyataya-rus/735-prorocanstva-sv-serafima-sarovskog
Пред крај времена ће се Русија сјединити у једно велико море са другим земљама и племенима словенским, она ће саставити једно море или тај огромни васељенски океан народа, о којем је Господ одавно рекао устома Својих светих: ''Страшно и непобедиво царство сверуско, свесловенско – Гога и Магога, пред којим ће сви народи бити у трепету''. И све је то тачно као што су два и два четири, и непроменљиво, као што је Бог свет, Који је одавно прорекао о њему и његовој страшној владавини на земљи.
============pa kaže
http://www.voskres.ru/taina/strizhev.htm
Рассуждения Н.А. Мотовилова на эсхатологическую тему вполне соответствуют его умонастроению 60-х годов XIX века, когда создавались им «Великая Дивеевская тайна», дополнение к ней и эта записка. Приписывать его рассуждения о «всеславянском царстве Гога и Магога» преподобному Серафиму нет никаких оснований. К сожалению, некоторые около церковные издания делают это, приписывая преподобному Серафиму слова, которых он не изрекал. Передергивания подобного рода наблюдаются, к примеру, на страницах журнала «Первый и последний», выходящего под редакцией В. Г. Манягина (материал был перепечатан из газеты «Русь Православная», 2003, № 5-6). В номере 5 (9) за 2003 год на странице 6-й после все того же рассуждения Мотовилова о всероссийском, всеславянском царстве Гога и Магога читаем: «Соединенными силами России и других народов Константинополь и Иерусалим будут полонены. При разделе Турции она почти вся останется за Россией...»

Poslednja izmena:
Sa Vikipedije na ruskom: "Tokom Hladnog rata, američki hrišćani su povezivali Goga i Magoga sa Sovjetskim Savezom, pozivajući se na antičke istoričare koji su pisali o skitskim plemenima koja su živela na području današnje Rusije i Ukrajine."
U knjizi “Iskustvo otkrivanja proročanstava apokalipse” sv. Jovan Kronštatski citira rodoslov tri Nojeva sina i piše: 'Od potomaka Jafeta, od drugog sina, Magoga ili Goga, nastali su Skiti ili Huni, Tatari, Turci, Mongoli, Mandžuri, Turanci, Sarti, Kirgizi, Baškiri, Kalmici, Finci, Litvanci, Ugri ili Mađari. Ovi narodi su dobili opšti naziv Magog.'
Zatim navodi poreklo Rusa: 'Od šestog sina Mosoha su Sarmati, a od njih sva brojna slovenska plemena zapadne i istočne Evrope, naime: Pomorjani, Bugari, Srbi, Hrvati, Slovaci, Rusini, Poljaci, Mali Rusi, Beli Rusi, Velikorusi.' Tako su i oni Jafetovi potomci.

http://rusidea.org/?a=411005
Столь зловредная роль России в „новой Библии” основывается также на упоминании в книге пророка Иезекииля северных врагов «дома Израилева», обреченных Богом на погибель в Армагеддоне – это «Гог в земле Магог, князь Роша, Мешеха и Фувала» (Иез. 38:1, 39:1). Под этими названиями и в еврейской литературе, и в протестантской на Западе издавна принято понимать Россию, Москву и Тобольск (в этом смысле президент США Рейган употреблял свое выражение „империя зла” применительно к СССР).

В книге „Тайна России” мы уже отмечали, что ошибочное отождествление „роша” с „русами” впервые появилось в IХ веке в Византии после набега язычников-славян на Царьград. Тогда эти слова писались и звучали по-разному, однако возникла лингвистическая контаминация, то есть „заражение” одного слова орфографией и смыслом другого, сходно звучащего, – в данном случае это похоже на очередное диавольское клеветническое „заражение”. Позже оно было использовано и талмудистами (тем более в их последующей борьбе против „антисемитской России”) и бездумно перенято многими русскими авторами (так Русь сделалась „Росией” и затем Россией, а слово „Москва” стали неоправданно производить от Мосоха, потомка Иафета.

U knjizi “Iskustvo otkrivanja proročanstava apokalipse” sv. Jovan Kronštatski
tako isto falsifikat objavljen mislim iz 1953 cak, o navodnom snu sa aluzijama na laznu apokalipsu, a jel znas kada se sveti kronstatski upokojio?

ajde daj nam jos informacija, kada i gde je objavljena ta knjiga, pa da vidimo, daj link da nadjemo bas to, mislim odakle ti? ja naravno i za ovo tvrdim da nije istina, vec je ko zna ko i kada napisao

Poslednja izmena:
tako isto falsifikat objavljen mislim iz 1953 cak, o navodnom snu sa aluzijama na laznu apokalipsu, a jel znas kada se sveti kronstatski upokojio?

ajde daj nam jos informacija, kada i gde je objavljena ta knjiga, pa da vidimo, daj link da nadjemo bas to, mislim odakle ti? ja naravno i za ovo tvrdim da nije istina, vec je ko zna ko i kada napisao
Sve su, po vama, naknadni falsifikati. Nije istina.

Back