СРБИ СУ НАЈХРАБРИЈИ НАРОД НА СВЕТУ!

Poruka
24.185
Америчко истраживање

НАУЧНО ДОКАЗАНО: Срби народ најхрабрији!

Српски народ је на првом месту кад су храброст и самопоуздање у питању, стоји у истраживању америчког универзитета Бредли



srbi-narod-najhrabriji-1345319378-199612.jpg


БЕОГРАД - Мали, али убитачни!
Најновије истраживање америчког Бредли универзитета о самопоуздању показало је да су Срби најхрабрији народ на свету.

Учесници анкете, којих је било више од 17.000, одговарали су у име своје нације, али су им постављана и питања која се тичу осталих народа. Већина њих се слаже да је у конкуренцији 53 земаља управо Србија заслужила да заузме прво место и иза себе остави САД, које су се нашле на шестој позицији, као и Јапан, који је на последњем месту.

- Срби су најхрабрији и најсамопоузданији народ на свету. Тако мисле сами Срби, али тако мисле и остали грађани света, који су признали да је Србија последњих година прошла кроз тежак период, али да због тога Срби никада нису клонули духом - рекла је др Миранда Хити, једна од истраживача с одељења за психологију.

Психолог Александра Јанковић се слаже са својом америчком колегиницом и закључком да, како каже, спадамо у неку врсту обележеног народа.

- Код нас је изражен култ очувања личног достојанства, вере у себе и невероватног потенцијала. Због тога не чуде ови резултати, када се зна шта смо преживели, а опет прошли без озбиљних дефекта. Оно што други не могу ни да замисле, ми смо успели да успешно превазиђемо, а за то је неопходна велика храброст - рекла је Јанковићева.

Бојан Димитријевић, историчар и војни аналитичар, каже да смо такву слику послали у свети захваљујући деведесетим годинама.

- Тада смо створили слику народа с израженим инатом и самопоуздањем, слику великих ратника. Како у нашој јавности, тако и у државама које нас окружују, окарактерисани смо као заједница која је спремна на изазове, без обзира на цену - рекао је он и додао да је то стварност чије су последице кобне по нас.

Овде живе јуначине

1. Србија
2. Чиле
3. Израел
4. Перу
5. Естонија
6. САД
7. Турска
8. Мексико
9. Хрватска
10. Аустрија


Овде живе кукавице

1. Јужна Кореја
2. Швајцарска
3. Мароко
4. Словачка
5. Фиџи
6. Тајван
7. Чешка
8. Бангладеш
9. Хонгконг
10. Јапан

http://www.kurir-info.rs/naucno-dokazano-srbi-narod-najhrabriji-clanak-371292
 
Хрвати су високо котирани, на деветом месту али су храбри не зато што ничега не боје, него што се ничега не стиде...:)
Чуди ме да међу најхрабријим нема БЈРМоваца који су директни потомци Александра Великог?
 
Свакако да су најхрабрији,
требало је имати смелости изабрати просербе да их представаљају и воде.

И ту се огледа својеврсна храброст - бирати олош који ће да те води у "зло доба и гладну годину"...:)
 
Lol kakvo debilno "istrazivanje". Kako ovako nesto i moze da se istrazi uopste????? A dovoljno mi je da vidim da su Japanci proglaseni kuavicama pa da mi bude jasno o kakvom se to naucnom istrazivanju radi :lol:

Срећом у испитивање нису ушли "храбри" Шумадинци да нам не покваре просек...:)
 
Mora da su Krajisnici onda :lol:. Ne znam ko bi mogao drugi....

У сваком случају, Јован Цвијић је дао научни приказ сваке територијалне групе Срба посебно и ту је изванредно описао карактеристичне особине свих Срба. За вас Шумадинце је употребио термин "рајински менталитет"...:)
 

Back
Top