Srbi su jedina nacija na Balkanu koja ima cast

"To je prva pravomoćna presuda oficirima VRS-a za počinjeni genocid u povijesti haškog suda. Dosad je general VRS Radisav Krstić pravomoćno osuđen na 35 godina zatvora, ali za pomaganje i podržavanje genocida u Srebrenici."

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svi...c-i-beara-osudeni-na-dozivotni-zatvor/471202/ (2015.)

Nije li sud rekao da je Budjman zajedno sa hrvatskim vrhom kriv za genocid nad Muslimanima. Jedina drzava u Evropi koja je osudjena za genocid je tvoja govnjiva drzava :D

- - - - - - - - - -

Косовски Албанци имају више части од Срба. Косовски Албанци нису изашли ни на једне Милошевићеве изборе после укидања суштинске аутономије Косову, док су Срби у изашли на изборе у организацији Приштине и то на северу Косова где су огромна већина, признавши тако независност Косова.

Ma de oni su veca gowna od hrvata. Hrvati napadaju samo kad je deset na jednog, a siptarija samo kad je 100 na jednog.

Po mom skromnom misljenju,srbi su jedini narod na Balkanu,koja uziva,da stalno urinira uz vetar.! Svi narodi se nekako snadju da poboljsaju svoj zivot.Samo mi srbi,
stalno teramo nekome inat.A sta postizemo.? U svemu smo najlosiji.Najmanje plate,velika zaostalost na svim poljima.Pa evo i ovo najnovije.Svi (bukvalno svi) udjose
u taj NATO.Ali mi,NE ! I ostasmo u evropi i na balkanu,van tog saveza,opet samo MI.Ne razumem se u politiku,ne citam novine,ne gledam TV.Ali opet nekako shvath
da smo ostali SAMI,da smo kao crkveni misevi u studentskoj menzi.!:rtfm:

Ako ti je bas tako tesko u Srbiji evo pitaj ove Hrvate po forumu Libar,Most da ti pomognu naci posao u Hrvatskoj da cistis plaze,kupis smece.NATO su drzava imaju para ko blata samo idi.

Srbi jesu najcasniji narod!

Sta kaze Rumun o Srbima.

"Divim se Srbima i zavidim im. Evo i zašto... Dok se moja zemlja, Rumunija, povijala pod najslabijim vetrićem, Srbi su stajali prave kičme i visoko podignute glave, uprkos tome što su obe naše zemlje imale prilično slabe šanse u borbama protiv Turaka, Nemaca i Rusa.Srbi vole svoju zemlju i bore se na nju, a mi na našu, kad god možemo, okačimo znak "na prodaju". Srbi imaju živu nacionalnu kulturu, a naša je postala miks najgorih stvari koje Zapad i Orijent mogu da ponude.

Kada je počeo Prvi svetski rat, Austrijanci su svoje najjače trupe usmerili ka Srbiji i to u mnogo većem broju. Srbi su im uzvratili udarac tako snažno da su Austrijanci cvileći otrčali kod Nemaca po pomoć. Kada je Rumunija ušla u rat, učinili smo to jer smo mislili da su Austrijanci desetkovani i napali smo njihovih trorazrednih 100 hiljada vojnika sa naših najboljih pola miliona. Međutim, uzvratili su nam i, uz pomoć Nemačke, okupirali veći deo Rumunije. Uglavnom zanemarujemo taj trenutak naše istorije, ne rado ga se sećamo.

Kada je počeo Drugi svetski rat, Srbi nisu imali saveznike i nisu očekivali pomoć ni od koga. Nemci su ih potukli, ali su oni ponovo ustali i borili se. Ostatak priče je, kako oni kažu, istorija. A mi, Rumuni, udružili smo se sa moćnom Francuskom i očekivali smo da će se oni boriti u naše ime. Nisu, pa smo morali da ustupimo zemlju Mađarima i Rusima. Onda, kada je Francuska pala, mi smo se udružili sa Nemačkom, francuskim neprijateljem. Kada su i oni posustali - i samo tada - postali smo ruski saveznici. Rusije, koja nam je uzela zemlju i koja je bila neprijatelj Nemačke. Rumuniju su pljačkali i Nemci i Rusi i do dana današnjeg mi nosimo reputaciju beskičmene, izdajničke i dvolične nacije, a Srbi su ponosni, nepopustljivi i radije bi umrli nego da se odreknu jutra svoje zemlje.

Da stvar bude još gora - od svih zemalja sa kojima se Rumunija graniči, Srbija je jedina koja nas nikada nije napala. To je ono što oni nazivaju "istorijskim prijateljstvom", koje traje stotinama godina. Kada je NATO bombardovao Srbiju tražili su rumunske vojne baze. Naša tadašnja vlada je išla protiv nacionalnih osećanja i mišljenja ("Rumuni su često glupi", tada je rekao rumunski ministar inostranih poslova) i dozvolila je da kod nas sleću avioni NATO koji su bombardovali Srbiju.

Izvinjavam se u ime svoje nacije našim prijateljima, Srbima.

Svestan sam toga da, ako se ikada ruski tenkovi skotrljaju na nas, mi možemo da računamo na pomoć Srbije, jer smo mi dve male, siromašne, ogorčene nacije koje će pomagati jedna drugoj, umesto da pomoć tražimo od zemalja koje ne mogu ni da nas pronađu na mapi sveta."

- - - - - - - - - -

Stranci o vojsci kraljevine Srbije.

Eto kakva smo vojska bili dok se nismo spojili sa tom kopiladi. :D

"Srbin je od istog grubog i primitivnog štofa kao i Bugarin, i sa isto toliko izdržljivosti u trpljenju i hrabrosti pred smrću, ali on ima nad Bugarinom jedno ogromno moralno preimućstvo: Srbin je, u punom dobrom smislu te reči, civilizovano biće", piše jedan Francuz o Srbima i srpskoj vojsci 1913. godine

Po kojem mano-metru...

"— Srpska vojska je, po mome mišljenju, najozbiljnija i najbolja vojska na Balkanu... Ja mogu da govorim sa toliko više nezavisnosti i u toliko bolje, što sam pratio borbe svih glavnih balkanskih vojsaka. Srbin je od istog grubog i primitivnog štofa kao i Bugarin, i sa isto toliko izdržljivosti u trpljenju i hrabrosti pred smrću, ali on ima nad Bugarinom jedno ogromno moralno preimućstvo: Srbin je, u punom dobrom smislu te reči, civilizovano biće. On je finiji, inteligentniji, veštiji da manevriše no njegov protivnik, a ipak unosi isto toliko hrabrosti i bujnosti. To nije Mongol, nego Slovenin. U organizaciji trupa oseća se to više duhovno stanje. Organizacija je bezmerno brže shvaćena. I komanda, iz istih razloga, izgleda mi da pokazuje istu nadmoć.

Elen de Penenren

Eto neka drugi govore

- - - - - - - - - -

— Srpska vojska je toliko odlična, da ja nemam reči, kojima bi mogao izraziti svoje divljenje o njoj. Ja sam video ispred Florine jednu srpsku diviziju u pokretu, i tada sam se uverio o hrabrosti, veštini i izdržljivosti srpskog vojnika. Ja vam ovo ne govorim kao novinar, već kao rezervni oficir, jer sam i sam učestvovao u prošlom ratu.

Op. Melas (Grk)

— Bitoljska bitka je delo srpske vojske, koje je dostojno poštovanja... Imalo je da se odbaci otporan neprijatelj sa jakog, dobro spremljenog položaja i savladaju teške terenske prepreke. I Turci su se dobro tukli. Oni nisu podlegli samo brojnoj nadmoćnosti, nego i boljem vođstvu i umetnosti hrabre srpske vojske, koja je ovde dala najveći uspeh celog balkanskog rata.

Oberstlieutenant Immanuel

...i, kako nam se to isplatilo? kako je to radilo za nas?

Pa ko ti je ikad rekao da se ČAST ISPLATI?! Pa naravno da se ne isplati! xaxaxaxaxax!!
ČAST KOŠTA! Oćeš da budeš častan i da ti se još to isplati?! E pa ne može!
...
Stevan Sindjelić, Major Tepić, Nikac od Rovina....kako se to njima "isplatilo?"
...
Evo jedne priče o časti, o nastavniku Prve Kragujevačke Gimnazije, koji je odbio sramnu ljotićevsku ponudu da ga izvuku iz topovskih šupa.

Сјећање на непревазиђени професорски узор: „Пуцајте, ја и сада држим час!”

ili junaci sa Košara?
Kraja nema....

Čast košta brajko moj, i ne prodaje se, a koje nema rado bi je kupio....

Pa ko ti je ikad rekao da se ČAST ISPLATI?! Pa naravno da se ne isplati! xaxaxaxaxax!!
...
Stevan Sindjelić, Major Tepić, Nikac od Rovina....kako se to njima "isplatilo?"
...
Evo jedne priče o časti, o nastavniku Prve Kragujevačke Gimnazije, koji je odbio sramnu ljotićevsku ponudu da ga izvuku iz topovskih šupa.

Сјећање на непревазиђени професорски узор: „Пуцајте, ја и сада држим час!”

ili junaci sa Košara?
Kraja nema....

Čast košta brajko moj, i ne prodaje se, a koje nema rado bi je kupio....

Al za to mitomanija ne kosta nista i na prodaju je i jeftina bas....

Taj isti sud je presudio da genocida nije bilo u drugim tuzbama u celosti i u pojedinostima

5336 ljudi 35 godina zatvora

Dakle za svakih priblizno 150 ubijenih, jedna godina u nekom svedskom ili norveskom hotelu, pardon zatvoru

Koju poruku salje taj sud? Isplati se ubijati muslimane?

Takav sud je jadan i presude su jadne

Ne daju nikakvu pravdu zrtvama, cak naprotiv

Ništa me to ne zanima. Samo sam ukazao na to da čast i genocid ne idu zajedno i da je naslov teme, sukladno tome, apsolutno promašen i lažan. To je sve. Inaće, tema me ne zanima. Sve sam napisao što sam htio povodom toga.

pa ***** ti tu cast onda, da ti ja kazem. svaki put, istorijski, kada smo reagovali casno, sto je manje-vise uvek, zbog toga smo strasno najebali.

a da malo prestanemo da se lozimo, i budemo pametniji, sta mislite o tome? na kraju krajeva, ako te je neko svojim necasnim postupcima pretekao, zar nije draz da mu uteras jos vecom podmukloscu?

ta cast, to postenje... svetlo oruzje, srce u junaka itd... politicki ne daje rezultate, naprotiv. hoces da napredujemo u svetu? kakva cast crna, samo noz u ledja.

Срби ЈЕСУ такви.....али "Грађани Србије" НИСУ такви. Прво треба дефинисати шта означава термин "Србин". То је по мени човек који бескомпромисено пристаје на жртву по сваку цену када је правда, част и слобода у питању.

Poslednja izmena:
Srbi jesu najcasniji narod!

Sta kaze Rumun o Srbima.

"Divim se Srbima i zavidim im. Evo i zašto... Dok se moja zemlja, Rumunija, povijala pod najslabijim vetrićem, Srbi su stajali prave kičme i visoko podignute glave, uprkos tome što su obe naše zemlje imale prilično slabe šanse u borbama protiv Turaka, Nemaca i Rusa.Srbi vole svoju zemlju i bore se na nju, a mi na našu, kad god možemo, okačimo znak "na prodaju". Srbi imaju živu nacionalnu kulturu, a naša je postala miks najgorih stvari koje Zapad i Orijent mogu da ponude.

Kada je počeo Prvi svetski rat, Austrijanci su svoje najjače trupe usmerili ka Srbiji i to u mnogo većem broju. Srbi su im uzvratili udarac tako snažno da su Austrijanci cvileći otrčali kod Nemaca po pomoć. Kada je Rumunija ušla u rat, učinili smo to jer smo mislili da su Austrijanci desetkovani i napali smo njihovih trorazrednih 100 hiljada vojnika sa naših najboljih pola miliona. Međutim, uzvratili su nam i, uz pomoć Nemačke, okupirali veći deo Rumunije. Uglavnom zanemarujemo taj trenutak naše istorije, ne rado ga se sećamo.

Kada je počeo Drugi svetski rat, Srbi nisu imali saveznike i nisu očekivali pomoć ni od koga. Nemci su ih potukli, ali su oni ponovo ustali i borili se. Ostatak priče je, kako oni kažu, istorija. A mi, Rumuni, udružili smo se sa moćnom Francuskom i očekivali smo da će se oni boriti u naše ime. Nisu, pa smo morali da ustupimo zemlju Mađarima i Rusima. Onda, kada je Francuska pala, mi smo se udružili sa Nemačkom, francuskim neprijateljem. Kada su i oni posustali - i samo tada - postali smo ruski saveznici. Rusije, koja nam je uzela zemlju i koja je bila neprijatelj Nemačke. Rumuniju su pljačkali i Nemci i Rusi i do dana današnjeg mi nosimo reputaciju beskičmene, izdajničke i dvolične nacije, a Srbi su ponosni, nepopustljivi i radije bi umrli nego da se odreknu jutra svoje zemlje.

Da stvar bude još gora - od svih zemalja sa kojima se Rumunija graniči, Srbija je jedina koja nas nikada nije napala. To je ono što oni nazivaju "istorijskim prijateljstvom", koje traje stotinama godina. Kada je NATO bombardovao Srbiju tražili su rumunske vojne baze. Naša tadašnja vlada je išla protiv nacionalnih osećanja i mišljenja ("Rumuni su često glupi", tada je rekao rumunski ministar inostranih poslova) i dozvolila je da kod nas sleću avioni NATO koji su bombardovali Srbiju.

Izvinjavam se u ime svoje nacije našim prijateljima, Srbima.

Svestan sam toga da, ako se ikada ruski tenkovi skotrljaju na nas, mi možemo da računamo na pomoć Srbije, jer smo mi dve male, siromašne, ogorčene nacije koje će pomagati jedna drugoj, umesto da pomoć tražimo od zemalja koje ne mogu ni da nas pronađu na mapi sveta."

- - - - - - - - - -

Stranci o vojsci kraljevine Srbije.

Eto kakva smo vojska bili dok se nismo spojili sa tom kopiladi. :D

Rumuni su se pokazali pametniji od Srba kroz istoriju zato ih je danas duplo vise od Srba. Svi se smiju Srbima sto su predali princezu Oliveru turskom sultanu,a ta je princeza kupila nekih jos pedesetak godina slobode Srbima,uspjeli smo demografski da se oporavimo,dok su Rumuni predali princa sultanu :rumenko:
Rumunski princ uspostavio vazalni odnos spram Turaka za narednih par stotina godina. Rumuni su bili pritisnuti sa jedne strane Madjarima a sa druge Turcima,tako da je neko morao zrtvovati guzicu za rumusnku slobodu.

Косовски Албанци имају више части од Срба. Косовски Албанци нису изашли ни на једне Милошевићеве изборе после укидања суштинске аутономије Косову, док су Срби у изашли на изборе у организацији Приштине и то на северу Косова где су огромна већина, признавши тако независност Косова.

attachment.php

Back