Srbi su doneli slobodu Slovencima, Hrvatima, Makedoncima..

Obratiti pažnju da je više pismenih bilo čak i na teritorijama koje su pre rata bile u sastavu Kraljevine Bugarske nego u susednim oblastima koje je držala Srbija, iako ni BG nije bila poznata po velikom razvoju i bila je daleko od Austrougarske.
Pogledajte prilog 1559404
To su prosek pismenosti podigla ona dvojica bugarskih špijuna koje je Sofija poslala u Dimitrovgrad i Bosilegrad.
 
Naravno da nisu! Kako je molim te teklo to "oslobođenje"?
Ako nisi znao, hrvatski Sabor 29.10.1918. raskida sve veze s AU monarhijom. Znači prije kapitulacije AU monarhije. Tada se proglašava i Država SHS!
Zahvalili Srbiji? Zbog čega? Ta država je samo par dana nakon proglašenja Kraljevstva SHS pokazala kakva će biti prema Hrvatima kad su u Zagrebu žandari pobili Hrvate koji su prosvjedovali protiv te države (Prosinačke žrtve 05.12.1918.)
220px-Spomen_ploca_Prosinacke_zrtve_Trg_020809.jpg
Postavili spomenik na zgradu s koje je pucala "strojnica"? Pitanje je kome je spomenik dignut.
 
Loše misliš, a još slabije znaš!

Da niste ušli u zajednicu sa Srbima, Laibach i Magdeburg bi bili gradovi u Austriji. Od Splita, ilitiga Spalato, pa sve do Dubrovnika bi se vijorila italijanska zastava, dok bi se u Zagrebu govorio mađarski jezik ;) Da si imalo čitao znao bi kako su Italijani i Mađari asimilirali Slovence i Hrvate u svoju naciju, mjenjali su vam imena i prezimena u italijanska/mađarska, a za razgovor na maternjem bi fasovali pretamburavanje bubrega od strane policije.

Nešto se ne sjećam da su Srbi u Kraljevini SHS zatirali Bunjevce, Šokce, Mađare i Njemce na sličan način...:think:
ŠBB-KBB budalaštine. :kafa:
 

Back
Top