A kakve veze ima Sveti Sava sa našim spasenjem????
A svima, koji ga primiše, dade moć da postanu deca Božija, - onima što veruju u njegovo ime. (Jovan 1:12)
I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba da se podigne Sin čovečiji, da svaki - ko veruje - ima u njemu život večni. Jer Bog je tako zavoleo svet da je svog jedinorodnog Sina dao, da svaki - ko veruje u njega - ne propadne, nego da ima večni život. Bog, naime, nije poslao Sina u svet da sudi svetu, nego da se svet spase njegovim posredstvom. Ko veruje u njega - tome se ne sudi; a ko ne veruje - već je osuđen, što nije verovao u ime jedinorodnoga Sina Božijeg. Ko veruje u Sina ima večni život; a ko je neposlušan Sinu neće videti života, nego gnev Božiji ostaje na njemu. (Jovan 3:14-18 i 36)
Zaista, zaista, kažem vam: ko sluša moju reč i veruje onome koji me je poslao, ima večni život i ne dolazi pred sud, nego je prešao iz smrti u život. (Jovan 5:24)
Zaista, zaista, kažem vam, ko veruje ima večni život. (Jovan 6:47)
Za njega svedoče svi proroci, da će njegovim imenom dobiti oproštaj grehova svako ko veruje u njega. (Dela 10:43)
Njime se opravdava svako ko veruje. (Dela 13:39)
Oni pak rekoše: poveruj (pouzdaj se) u Gospoda Isusa, pa ćeš biti spasen i ti i tvoj dom. (Dela 16:31)
Ja se, naime, ne stidim evanđelja, jer je ono sila Božija na spasenje svakome ko u njega veruje... (Rimljanima 1:16)