Srbi od 2 metra???

joca111

Aktivan član
Poruka
1.725
Cuo sam da su nasli u manastiru Manasija neke mosti ljudi koji su imali po 2 metra , a mosti poticu od 2 muskaraca i jedne zene! Navodno, kazu da su Srbi i inace pre dolaska Turaka i mesanja sa istima bili dosta visoki, a da su Turci i Despota Stefana prozvali Visoki Stevan zbog svoje visine!
Da li vam je ovo poznato, ja sam samo cuo ovo na televiziji, a na netu nisam nasao nijedan clanak! Ako neko ima clanak, bilo bi lepo da prilozi!
Takodje, pomenute mosti nisu mosti Despota Stefana vec neke druge!

Pa to mi je i palo na pamet, da su zbog toga sto su se najmanje mesali sa drugim narodima Hercegovci i Crnogorci najvisi mozda i u Evropi, i da su oni zaista najcistiji Srbi, genetski!!!

Inace kazu da su Holandjani najvisi u Evropi, ja sam ih dosta video u Bugarskoj, i njih i Skandinavce, i mogu reci da su nasi momci bili dosta visi, mada to je bio prilicno mali uzorak! Prosecno su bili nizi od mene za 5 cm, a ja sam 185!

Холандези морају бити виши од других јер им је земља испод морске висине и да би могли дисати глава им мора бити изнад те висине. Свеђани су се издуљили гледајући преко брда у Норвешку кад ће бакалар бити сув да иду по њега а то исто важи и за Норвежане само они гледају преко брда да виде кад ће курузи бити за брање а наши Далматиници исто тако гледају у Лику и Босну преко Динаре из истог разлога а Личани морају гледати преко Велебита да би видели Море. Ето видиш све зашто има и своје зато.

vujadin:
Холандези морају бити виши од других јер им је земља испод морске висине и да би могли дисати глава им мора бити изнад те висине. Свеђани су се издуљили гледајући преко брда у Норвешку кад ће бакалар бити сув да иду по њега а то исто важи и за Норвежане само они гледају преко брда да виде кад ће курузи бити за брање а наши Далматиници исто тако гледају у Лику и Босну преко Динаре из истог разлога а Личани морају гледати преко Велебита да би видели Море. Ето видиш све зашто има и своје зато.

Ne znam da li ovo pises da bi se podsmevao ili... Ja ne kazem da je neki narod cistiji a neki ne vec samo hocu da kazem da na osnovu statistickih istrazivanja (podaci su prikupljeni na osnovu sistematskih pregleda koji se vrse poslednjih decenijama medju ucenicima i zaposlenima) su dobijeni onakvi rezultati. Zasto je to tako ne znam jer medicinu, genetiku i slicne oblasti poznajem vrlo slabo.

joca111:
Pa to mi je i palo na pamet, da su zbog toga sto su se najmanje mesali sa drugim narodima Hercegovci i Crnogorci najvisi mozda i u Evropi, i da su oni zaista najcistiji Srbi, genetski!!!

Inace kazu da su Holandjani najvisi u Evropi, ja sam ih dosta video u Bugarskoj, i njih i Skandinavce, i mogu reci da su nasi momci bili dosta visi, mada to je bio prilicno mali uzorak! Prosecno su bili nizi od mene za 5 cm, a ja sam 185!

Crnogorci i Hercegovini su po nekim istrazivanjima drugi u svetu. Prvo je neko africko pleme. A ako odete na letovanje u Italiju ili Spaniju videcete kako nas gledaju kao gorostase (inace je sam 188 cm visok)

Не, то су вицеви које сам ја побрао по Европи, али можда има и неке везе са пределима или поднебљем, само не видим у шта друго би се то могло користити него у вицеве. Није било злонамерно.

joca111:
Navodno, kazu da su Srbi i inace pre dolaska Turaka i mesanja sa istima bili dosta visoki, a da su Turci i Despota Stefana prozvali Visoki Stevan zbog svoje visine!

Није било мешања са Турцима.

Подпитање 1: Ако су Црногорци и Крајишници (у Херцеговини је ипак било Турака) због свог „немешања“ с Турцима тако високи, како то да су најцрњи међу Србима, ако су први Срби били „високи и плави“?

Подпитање 2: Како то да су људи из Војводине, Славоније и Загорја генерално нижи од остатка Срба и Хрвата, када ту Турака није ни било, већ су ти крајеви били под Аустроугарском?

joca111:
Cuo sam da su nasli u manastiru Manasija neke mosti ljudi koji su imali po 2 metra , a mosti poticu od 2 muskaraca i jedne zene! Navodno, kazu da su Srbi i inace pre dolaska Turaka i mesanja sa istima bili dosta visoki, a da su Turci i Despota Stefana prozvali Visoki Stevan zbog svoje visine!
Takodje, pomenute mosti nisu mosti Despota Stefana vec neke druge!

Mi smo mesavina slovenskih doseljenika i domacih romanskih plemena, i eto, stvorila se dinarska rasa, kojoj pripada vecina Srba. Te Turke anadolce mani, da smo se sa njima mesali, sad bi bili 1.70m visoki.
Inace, na Balkanskim istocnicima sam procitao o jednoj slovenskoj grobnici skoropronadjenoj negde u centralnoj Srbiji, i ti skeleti su bili slabasno gradjeni, ukazujuci da se pripadnici te grupe bili niski i vitki. Ko zna kakvi su bili ti koji su prvi dosli na ove prostore.

Negde sam procitao podatak da su u prvim sukobima Rimljana sa Ilirimskim plemenima, legionari bili prestravljeni velicinom Ilira, a slozio bih se da je nemoguce da se po dolasku na ove prostore Srbi nisu mesali sa lokalnim plemenima i da su tu izgubili svoju slovensku ergonomiju i plavokosost!
Najzad, ni Sloveni nisu nesto visoki, mislim na ove zapadne i istocne! Mislim da smo mi i Hrvati kao Juzni Sloveni dosta visi!

P.S. Jel ima neki podatak kako su Iliri nestali, mislim pouzdan podatak, ipak je to bio mnogobrojan narod???

pinosavac:
Crnogorci i Hercegovini su po nekim istrazivanjima drugi u svetu. Prvo je neko africko pleme. A ako odete na letovanje u Italiju ili Spaniju videcete kako nas gledaju kao gorostase (inace je sam 188 cm visok)
Da, prvi su Bantu crnci, to mi je rekao cale, on je dugo bio u Agrici! Zene su im visoke oko 190 !!!!

Bogart:
Није било мешања са Турцима.

Подпитање 1: Ако су Црногорци и Крајишници (у Херцеговини је ипак било Турака) због свог „немешања“ с Турцима тако високи, како то да су најцрњи међу Србима, ако су први Срби били „високи и плави“?

Подпитање 2: Како то да су људи из Војводине, Славоније и Загорја генерално нижи од остатка Срба и Хрвата, када ту Турака није ни било, већ су ти крајеви били под Аустроугарском?

1: Ja i ne tvrdim da smo mi cisti Sloveni, mislim da je nemoguce da se po dolasku na ove prostore nismo druzili sa lokalnim plemenima, tako da i nismo imali cistu Slovensku krv, ali ipak je cinjenica da Niksic nikada nije bio pod Turcima, koji god razlog tome bio!

2: Ne znam zasto su nizi, a nisam ni cuo da su Vojvodjani nizi od Sumadinaca, mada znam da su kod mene u selu u okolini Cacka muskarci prosecno oko 187, slobodna procena! Opet, bilo bi dobro da izneses te podatke i izvor istih!
A mozda su se ti mesali sa Madjarima, ni oni nisu nesto visoki, naprotiv, uglavnom su nizi i debeljuskasti!

vujadin:
...a crnogorci ( po vicu ) da bi videli dje je Beograd... :lol:
...bez uvrede... :wink: ...smatram da su najvislji rastom, za razliku od spanaca koji su opet vrlo niski...

Kako se ne mogu prepoznati ...
Pa, drcni su, grlati i sljepaju se po ledjima i trbuhu ... eto kako se prepoznaju! Stanista su im mahom veci gradovi i industrijski centri, mada ih ima i u drugim predelima a najmanje tamo gde ima najmanje novaca (jug i istok Srbije).

Svi pricate o fizickim karakteristikama a niko da pomene mentalne karakteristike Hercegovca, Krajisnika i Crnogorca sa jedne strane i Sumadinca i Precanina sa druge. Bo'me se razlikuju i to kako!

Srbi su i sad (narocito oni iz Hercegovine i Crne Gore) dosta visoki a u proseku su znatno visi od drugih evropljana (od Italijana, Stapana, Francuza, Engleza dok smo isti kao Skandinavci i Nemci)

Да, српски народ је међу 3 највиша на свету, поготово становништво које потиче или живи у Херцеговини, Црној Гори и Далмацији.
П.С. И ја сам висок 185 и сматрам се просечно високим човеком. :)

Не бих рекао да је 185 просек, већ да је просек негде око 175-177. Не знам каква су ваша искуства, али ја имам око 187 и виши сам од већине људи које познајем. Може да превари ако се човек бави спортом и креће у кругу високих и снажних људи, па да за себе почне да мисли да је низак ако има, на пример, 180. У принципу, мој утисак из шетњи градовима је тај да је већина мушкараца нижа од 180цм.

Што јужније народи су нижи.

Скандинавци, Немци су највиши
после њих стари народи Илирског или другог староседелачког порекла (Црногорци, Херцеговци)
Словени су одмах после њих где смо наравно и ми Срби,
па "Романско" или делимично романизирано (Италијани, Шпанци, Португалци, Румуни)
па онда Грци, Турци, Блгари (већином),...

Back