* Ja sam krv propljuvao da ubedim da se ne uzima Osijek, jer bi imali
na referendumu Hrvatsku većinu. –
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=960533
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
* Ja sam krv propljuvao da ubedim da se ne uzima Osijek, jer bi imali
na referendumu Hrvatsku većinu. –
То је била игра хрватских генерала у ЈНА.Требало је окружити Вуковар и заузети Осијек и Винковце.Хрвати нису имали чиме да бране ништа осим Вуковара.Уствари,имали су оружје али је још трајала конфузија,нису мобилисали људство.
Ne Osijek, nego je trebalo i Zagreb zauzeti, Tuđmana i kompaniju postreljati kao stoku, u Banske dvore dovesti neke neustaške Hrvate, i dati im Hrvatsku koju mogu sa Sljemena da gledaju celu, i onda se povući na srpske etničke granice, i proglasiti Veliku Srbiju.
I da ne zaboravim... Vratiti Italiji Istru i Dalmaciju do Zadra. Vazda su Srbi i Mleci graničili, pa je bilo prirodno da graniče opet.
I onda se pojavi neko ovde i brani usranog Slobu
nema šanse...kad smo vas skinuli sa grbače,sve ostalo mnogo lakše ide...
Нареди нам командир чете да кренемо.....Транспортери
окружени пешадијом, тенкови....и још пешадије са леве и десне стране...
Улазимо....Мук...не чује се ништа...Ни глас било какве птице...Ни пса да видимо...
Напетост тиња у ваздуху док се крећемо средином улице..
Очекујемо да се небо отвори....да они заштићени грађевинама навале са свих страна...
Неко рече....Ено је бензинска... И тад пометња....Команда...СТОЈ....
Наређено повлачење... Окрећемо возила и назад истим путем...
А могли смо заузети Осијек без једног испаљеног метка...
Је.бем ти војску у којој командују рођаци усташа против којих се боримо...
E, to nikada neću razumeti.
Volim kada Srbi govore iskreno!...najcesce tvoji lazu i mazu o nekakvoj "Jugoslaviji" o JNA kao vojsci "svih naroda"......i stogod....ali ti si posten cetnik!..ti govoris ono sto se drugi ne usude kazati na glas, ali sto svi oni misle!Ne Osijek, nego je trebalo i Zagreb zauzeti, Tuđmana i kompaniju postreljati kao stoku, u Banske dvore dovesti neke neustaške Hrvate, i dati im Hrvatsku koju mogu sa Sljemena da gledaju celu, i onda se povući na srpske etničke granice, i proglasiti Veliku Srbiju.
I da ne zaboravim... Vratiti Italiji Istru i Dalmaciju do Zadra. Vazda su Srbi i Mleci graničili, pa je bilo prirodno da graniče opet.
Ne Osijek, nego je trebalo i Zagreb zauzeti, Tuđmana i kompaniju postreljati kao stoku, u Banske dvore dovesti neke neustaške Hrvate, i dati im Hrvatsku koju mogu sa Sljemena da gledaju celu, i onda se povući na srpske etničke granice, i proglasiti Veliku Srbiju.
Covjek samo govori ono sto misli....ili ti mozda mislis da bi trebao lagati poput drugih?...naravno ti si za razliku od Donqihote-a ocito dovoljno pametan da znas sto proizlazi iz takvog pricanja.sta ti treba ovo da pises??????
Covjek samo govori ono sto misli....ili ti mozda mislis da bi trebao lagati poput drugih?...naravno ti si za razliku od Donqihote-a ocito dovoljno pametan da znas sto proizlazi iz takvog pricanja.
A jeli biseru što ti mene sljediš
Volim kada Srbi govore iskreno!...najcesce tvoji lazu i mazu o nekakvoj "Jugoslaviji" o JNA kao vojsci "svih naroda"......i stogod....ali ti si posten cetnik!..ti govoris ono sto se drugi ne usude kazati na glas, ali sto svi oni misle!
E pa i ja cu biti iskren sa tobom....imali ste taj jedan momenat kada su tvoji kao fol glumili nekakvu Jugoslaviju i time uzeli svo oruzje JNA koje smo mi platili......a u stvari ste isli na stvaranje Velike Srbije....imali ste dovoljno tehnike i oruzja da uzmete sto god hocete...jer drugi nisu imali ama bas nista........ali je falilo hrabrosti psebno kod onog obicnog vojnika........kako ici na Zagreb kada bi se vec na granici usrali u gace....kako ici na Sibenik kada je Mladic dao petama vjetra cim je prva granata pala na njegove vojnike....isto se ponavljalo gotovo svugjde...na prvi otpor Srbi bi se poceli ukopavati ili bjezati, cesto opravdano ali najcesce potpuno bespotrebno.....Hrvati su sa druge strane u tim trenucima ginuli za svaki metar..ponekad tamo i gdje nije trebalo. Vec tri mjeseca poslije bilo je sve gotovo....Hrvatska je imala dovoljno oruzja da vise niste mogli nista ozbiljnog napraviti.....netko drugi bi mozda i mogao...ali takve "junacine" poput vas vise ne......trenutak je prosao a sudbina Velike Srbije barem sto se tice Hrvatske zauvijek zapecacena....a zajedno sa njome i sudbina Srba u Hrvatskoj.
..ma ajdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...kad ono se desilo obrnuto...Srbiju mozes sa Avale da vidis..
Zaboravljas ono J u JNA.....Srbi bez JNA nisu mogli ratovati, zapravo su Srbi bez JNA mogli uglavnom da prostis lajati niz vjetar......zapravo bi cijela ta "pobuna" i sve one "intervencije" SDB Srbije zavrsile obicnim hapsenjima i blagim zatvorskim kaznama da nije bilo JNA....uostalom pola njih je i uhapseno pa pusteno.....nikakvi Martici, Seselji, Arkani, dobrovoljci i slicni jebivjetri tu nisu bili bitni...samo JNA....... A JNA iako ce neki desnicari u Hrvata kazati da je rijec o obicnoj cetnickoj formaciji je bila slojevita organizacija kojoj nisi mogao doci i kazati "mi zelimo Veliku Srbiju"....to se moralo uciniti puno perfidnije...i u tome ste mogu kazati u potpunosti uspjeli. Samo presporo....То управо доказује да Срби нису имали никаквог плана за који нас оптужујете. Јер да јесу и да су Срби стварно ушли у рат, онако како су то Хрвати радили, онда би било сасвим нормално да се рат води против противника по правилима ратовања.
Kako god da se ta drzava zvala njena vojska NIJE imala ni pravnu ni moralnu obavezu stvarati Veliku Srbiju....nijedna vojska na svijetu na koncu nema pravo napadati one koji je placaju.....a buduci da je ona to ipak radila...mi u Hrvatskoj je nazivamo pravim imenom....srpskom paravojnom formacijom na teritoriju Hrvatske.Небитно је како се држава звала, потпуно небитно, да ли Тунгузија, Србија, Југославија, Липовина....како год да се звала, имала је правну и моралну обавезу да води рат против оних који су деведесете почели хапшења људи на радним мјестима, убијања по полицијским станицама и разним павиљонима 22, отимањима десетина хиљада станова, минирањима 10 000 кућа, рушења 3000 антифашистичких споменика, отпуштања преко 300 000 људи по националној основи...
Htjeli su Osek tj Ocek