Srbi-narod koji ne uči iz svojih grešaka

Mnogo puta smo grešili u istoriji na mestima gde nije trebalo. Čisti primer je sa Hrvatima. Ništa lično protiv njih, ali, ratuju protiv nas u WW1 i mi pravimo zajedničku državu sa tim narodom?! U WW2 vrše zločine nad nama, pobedimo ih i opet pravimo zajedničku državu sa njima, da bi nas 1991. opet udarili sa leđa. Ne mogu to da shvatim nikako.

Е сад имаш Србију па је гради .
То што не разумеш , вероватно и нисмо требали разумети , јбга...

Mnogo puta smo grešili u istoriji na mestima gde nije trebalo. Čisti primer je sa Hrvatima. Ništa lično protiv njih, ali, ratuju protiv nas u WW1 i mi pravimo zajedničku državu sa tim narodom?! U WW2 vrše zločine nad nama, pobedimo ih i opet pravimo zajedničku državu sa njima, da bi nas 1991. opet udarili sa leđa. Ne mogu to da shvatim nikako.

"Ne mogu ja, dobri čoveče, ozdraviti, jer ja i nisam bolestan, nego sam ovakav, a od sebe se ne može ozdraviti."

(I.Andrić: Prokleta avlija)

- - - - - - - - - -

Jovan Ducic o izvorima nase nesrece:

"Za svaku našu nesreću kriva je naša lakoumnost, ili naša gordljivost, ili naša glupost ili naš porok. Zato čovjek kroz cijeli svoj život čini sebi više zla nego dobra. Što uspijemo našom pameću, pokvarimo našom ćudi; što uspijemo našom dobrotom, upropastimo našim porocima; što postignemo svojom mudrošću izgubimo svojim temperamentom."

- - - - - - - - - -

disonancija emocionalnog i mentalnog, neuravnotezenost

- - - - - - - - - -

onaj slucaj kad za nekog(kod nas cesto..) kazu-pametan a pravi gluposti

Želja Srba da žive svi u jednoj državi je stavljala u stranu da je uslov za tako nešto zajednička država sa narodima koji nas mnogo mrze i koji će se uvek okretati protiv nas kad god im se ukaže prilika. Ali bilo je i drugih faktora koji su dovodoli do stvaranja obe Jugoslavije. I same velike sile su htele da se Jugoslavija održi a onda je jedna velika sila poput SAD i razbucala kada se ukazala prilika za to prilikom raspada SSSR-a.

Poslednja izmena:

Srbi su žrtve vlastitih laži i zabluda, ništa od ovoga šta pišeš nije istina, sve su ili potpune laži ili poluistine. Kad sam sebe tješiš lažima onda dobiješ sliku da su svi oko tebe loši i zli, a ti dobra, naivna žrtva.

]Želja Srba da žive svi u jednoj državi je stavljala u stranu da je uslov za tako nešto zajednička država sa narodima koji nas mnogo mrze[/B] i koji će se uvek okretati protiv nas kad god im se ukaže prilika. Ali bilo je i drugih faktora koji su dovodoli do stvaranja obe Jugoslavije. I same velike sile su htele da se Jugoslavija održi a onda je jedna velika sila poput SAD i razbucala kada se ukazala prilika za to prilikom raspada SSSR-a.
Nije tacno, bar sto se tice prve Jugoslavije.
Kralj idiot je mogao da napravi Veliku Srbiju tada, ali je bio pohlepan.

Srbi su divan narod,veliki ratnici,kod nas je daleko sve bolje nego kod drugih,i to ne pricam napamet..

problem je sto mi uvek izaberemo najgori olos da vlada sa nama i da odredjuje nasu sudbinu,jer svi ti koje izaberemo imaju kompex malih bogova,i necene svoj narod nego nas gledaju kao svoje robove,e to je nas problem.zato se i desavaju revolucije jer je to problem nasih vladara sto ne mogu da shvate da to niko nece da tolerise.

Srbi su divan narod,veliki ratnici,kod nas je daleko sve bolje nego kod drugih,i to ne pricam napamet..

problem je sto mi uvek izaberemo najgori olos da vlada sa nama i da odredjuje nasu sudbinu,jer svi ti koje izaberemo imaju kompex malih bogova,i necene svoj narod nego nas gledaju kao svoje robove,e to je nas problem.zato se i desavaju revolucije jer je to problem nasih vladara sto ne mogu da shvate da to niko nece da tolerise.

To naš kralj Aleksandar, vođa, patriota, ujedinjuje nas sa narodom protiv koga smo ratovali. Pametnije nije moglo :D

Naravno i nikad vise nece. Te stranke su gotove. Takva fasisticka retorika nama ne treba niti smo mi kao narod u opste takvi. Ima samo 5% stanovnistva (uglavnom izbeglice) koji huskaju nasu drzavu da udje u komplikacije sa nasom bracom evropljanima.

Ja da sam Vucic pohapsio bih sve iz Dveri, SRS i DSS-a.

Srbija ide u NATO & EU pa sta god. Nema sada nazad! Nece pomoci pa ni svi da se presele :)
Nista vise ne moze da nas zaustavi ka nasoj buducnosti. Naucili smo iz svojih gresaka za vreme 90tih i sad moramo napred.

Budućnost nikad nije konačna. Uostalom, NATO ruši mostove po Srbiji, a Kinezi ih grade. Budućnost pripada konstruktivnim stvaraocima, a ne gomili zamlata kojima je jedina zanimacija barabsko ponašanje i reketiranje drugih država.

Lepi,nismo mi u WW2 pobedili njih nego oni nas.

Poslednja izmena:

Убија нас хришћанство. Подлегли свим његовим суицидалним предлозима. Окрени другоме образ, не осуђуј, не мрзи, воли љуби и праштај. А такав суицид води у заборав и слабост.

Убија нас хришћанство. Подлегли свим његовим суицидалним предлозима. Окрени другоме образ, не осуђуј, не мрзи, воли љуби и праштај. А такав суицид води у заборав и слабост.

Ubija nas religija tu si u pravu. Nas je Milosevic iskoristio 90tih i svojom ratno-huskackom propagandom pokrenuo masineriju da dignemo ruku na nasu evropsku bracu u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu. Zato smatram da je religija zapravo jako opasna jer je narod povodljiv. To se i dogodilo 90tih. Naucili smo iz svojih gresaka i izvinili smo se za nase zlocine 90tih i mislim da cemo morati jos 40 godina da se izvinjavamo za nase fasisticke zlocine. To je uzasno sta smo radili ali zato moramo sada da se pogledamo u ogedalo i da kazemo ok jesmo dokazani zlocinci ali moramo da krenemo napred.

Mi moramo upravo zbog toga da pomognemo (u okviru NATO Alijanse) da se i druge zemlje oslobode kao sto je na primer Sirija. Jer i tamo vlada jedan bolestan covek koji je to isto uradio samo na svom narodu. Pobio je 100,000 ljudi i medju njima veliki broj dece. Mi najbolje znamo kako je nama bilo pod Milosevicem i zato je jako bitno da sto pre udjemo u NATO Alijansu i da sa barem 30,000 vojnika krenemo u dobrovoljnu misiju da oslobodimo Siriju naravno rame uz rame sa bracom evropljanima.

Sta da se radi tako je kako je ali zato sada moramo napred. Moramo sto pre u EU&NATO!

Краљ Александар је направио највећу грешку у Српској историји прављењем југославије, кад је схватио да је погрешио - био је спреман да истера хрвате из југославије ал без српских територија, убијен је у Марсељу, а после њега још милион ипо Срба је убијено у другом светском рату да би геноцид суптилним методима наставили брозови смрдљиви комунисти. Зато све данашње титоисте и тзв југословене треба на колчеве понабијати јер њихово опредељење јасно говори да им није доста Српске крви.

pitanje i jeste zbog cega ta diskrepancija, tako pametni, divni (pretpostavimo da je tako kao sto kazes) a redovno izaberu olos kao najbolje medju sobom (??)

cinjenica jeste da sav taj, kasnije nazvan, "olos" i jeste iz redova onih koji su nekad rusili neku tada aktuelnu vlast, taj isti "olos" je bio tada ni manje ni vise, u hvalospevima , za taj narod, mesija licno.

sta se desava:

1.) u ljudima koji biraju ? pre izbora, u toku izbora i nakon istih.
2.) u onom(onima) koji budu izabrani od tog istog naroda od momenta izbora do njihove prve "prezentacije zla" ?

i naravno, kakav su to srbi narod kada im u istoriji retko koji vladar valja? koliko god da je njihov.

naravno, sve vladarske kuce su za ljude, najblize do sebe, birale s t r a n c e, niko svojima nikad nije mnogo niti verovao, tako da nisu ni srbi apsolutni izuzetak, ali ipak, u odnosu na sve ostale, izgleda da se teze snalaze u komunikaciji sa svojom "najrodjenijom" vlascu.

bilo bi mi drago cuti ime i jednog srpskog vladara (a da nije Sveti Sava) da je medju srbima bio zbilja omiljen vladar i da je umeo i unutrasnju i spoljasnju politiku jednako uspesno da vodi?

ili je to samo ishod boljih uvida sto ga vladar dosavsi na vlast, u odnosu na prost svet, ima ?
" Ko na brdo, ak' i malo, stoji
vise vidi no onaj pod brdom."

Sad je vreme da ispravimo istorijslke greske i zablude- i da se ujedinimo sa nasom Ruskom bracom u ogromnu .. giganstsku .. i nepobedivu Rusko Srpsku Imperiju !

Mi smo narod koji je pocinio strasna zla za vreme 90tih moramo da molimo komsije i bracu da nam oproste zbog jednog bolesnog coveka Milosevica.
Vreme je da krenemo napred i da se ujedinimo sa nasom evropskom bracom. Zivela EU&NATO!

!Mi nekome da se iyvinemo,pa iyvini se ti sto sto su nas klali i proterivali sa nasih ognjista,ti uopste nemas moral kad tako pricas,stidi se!

Treba oni da se nama izvini sto su pocinili genocid nad srbima u Srebrenici,sto su poubijali hiljade i hiljade nevinih ljudi,i za sta niko nije odgovarao,jel za to da im se izvinemo?

Poslednja izmena od moderatora:

Back