Srbi najviše vole Putina, slede Đinping, pa Orban

Nisu oni rasturili nego mi, Srbi, Hrvati i Bosanci.
Kakvo međunarodno pravo? Jesi li čuo za srpsku narodnu poslovicu "ne može šut s rogatim"?
Mi Srbi nismo rasturili SFRJ.
Vidi,ono što se pouzdano zna,što je zapisano,i što se ne da izmeniti je činjenica da je formalno raspad Jugoslavije započeo 25. 6. 1991. kada su Skupština Slovenije i Sabor Hrvatske proglasili nezavisnost od SFRJ.A već 27. avgusta 1991-e je osnovana Arbitražna komisija poznatija kao Badinterova komisija a koju je sastavio savet ministara evropske ekonomske zajednice ( šta se njih tiče,odakle im pravo?) preteča sadašnje EU koja je aminovala rasparčavanje SFRJ.EEZ je preporučeno da prizna Sloveniju kao nezavisnu,a Hrvatskoj su sporili državnost jer u ustavu nije imala zaštitu prava manjina,pa je tadašnji predsednik Hrvatske pisao komisiji i obećao to,pa su je priznali.
A znamo kako je prošao srpski narod u Bljesku i Oluji,zar ne?
Dakle,evropi je bilo u interesu da se SFRJ raspadne,što se vidi iz ovog što sam ti napisao.
Za ovu narodnu mogu da ti kažem da se vreme menja i da do izražaja dolaze neke druge države koje ipak poštuju međunarodno pravo. USA i EU ga ne poštuju.

Vidi,ono što se pouzdano zna,što je zapisano,i što se ne da izmeniti je činjenica da je formalno raspad Jugoslavije započeo 25. 6. 1991. kada su Skupština Slovenije i Sabor Hrvatske proglasili nezavisnost od SFRJ.A već 27. avgusta 1991-e je osnovana Arbitražna komisija poznatija kao Badinterova komisija a koju je sastavio savet ministara evropske ekonomske zajednice ( šta se njih tiče,odakle im pravo?) preteča sadašnje EU koja je aminovala rasparčavanje SFRJ.EEZ je preporučeno da prizna Sloveniju kao nezavisnu,a Hrvatskoj su sporili državnost jer u ustavu nije imala zaštitu prava manjina,pa je tadašnji predsednik Hrvatske pisao komisiji i obećao to,pa su je priznali.
Dakle,evropi je bilo u interesu da se SFRJ raspadne,što se vidi iz ovog što sam ti napisao.
Za ovu narodnu mogu da ti kažem da se vreme menja i da do izražaja dolaze neke druge države koje ipak poštuju međunarodno pravo. USA i EU ga ne poštuju.
Da, Rusija i Kina baš poštuju međunarodno pravo. Pitaj Ukrajinu i Tibet.

Ako govorimo o Karingtonovom planu iz jeseni 1991, njega je odbio samo Milosevic. Sve ima ovde lepo opisano i objasnjeno:
Ne, to je bio mirovni plan. Ja sam pomenuo ovo:

Evropska komisija je ponudila tadašnjoj Jugoslaviji posebne političke i finansijske aranžmane, koji su podrazumevali pridruživanje Evropskoj zajednici (po vanrednoj, ali i ubrzanoj proceduri), kao i izdašnu finansijsku pomoć (5,5 milijardi dolara).34 To je podrazumevalo hitno zaključenje posebnog Sporazuma o asocijaciji između Evropske zajendice i SFR Jugoslavije. Međitim, republička rukovodstva, a pre svega Srbije i Hrvatske, gotovo su jednoglasno i sinhrono odbila ovakvu ponudu, spremajući, u gotovo objedinjenoj akciji, smenu savezne administracije, a pre svega Ante Markovića, predsednika Saveznog izvršnog veća.

https://yuhistorija.com/serbian/medj_politika_txt00c1.html

mesto sto se nerviras ovde od besa jer Srbi najvise vole Putina bolje bi ti bilo da pokupis De Sistija da uzmete 2 kante od polikolora i malo gasite pozar u Los Andjelesu

Inace izgore ti kuca Kamale Haris z:D

Inace boziji oganj je vec sprzio kucu Hantera Bajdena

E ako je to božiji oganj, božija kazna, šta su Srbi zgrešili da ih OVOLIKO bog kažnjava?

Moguće je. Par decenija indoktrinacije je učinilo svoje. Imali smo Miloševića i Vučića koji šire propagandu o zlom zapadu koji hoće da nas uništi i slobodarskom istoku, sve sa ciljem da ostanemo izolovani i krezubi, jer tako oni najlakše mogu da se bogate. Za svaki milion koji su zaradili, treba da zahvale vama "patriotama" što ste se decenijama primali na budalaštine i pomogli da Srbija zaista postane i ostane šupak Evrope ;)
A za vreme zutih teklo med i mleko? Kolika je onda bila plata a kolika sada? Kolika je onda bila nezaposlenosti a kolika danas?
Slican slucaj i sa Madjarskom. Pre Orbana jedva 400-500 evra plata danas preko 1000 evra i nezaposlenosti mnogo smanjena.

Raspad Jugoslavije je počeo oktobra 1988. Miloševićevim rušenjem pokrajinskih i republičkih vlada, zapečaćeno 17.8.1990. srpskim barikadama. Sve nakon toga je bio samo proces raspada leša.
Screenshot_20250112_162515.jpg

Madjarska? Znaci ljudi veruju Vucicevoj propagandi. To bratstvo sa Madjarima je samo lizanje Vucica sa Orbanom.
Madjarski narod uopste ne voli Srbe. Čak su neprijateljski docekali srpske fudbalske navijace u Budimpešti.
Decenijama idem turisticki u Madjarsku niko mi rec ruznu nije rekao. Ustvari niko te ni negleda. Opusten narod.

Back