Srdacan pozdrav!
Imam 24 godine, drzavljanka sam Bosne i Hercegovine. Odlucila sam trazeti savjet od vas i bila bih veoma zahvalna kad biste mi malkice pomogli..
Apsolvent sam Turskog Jezika i Knjizevnosti. Vec dugo vremena u vezi sam sa Albancem koji godinama zivi i radi u Atini, te ima regulisan boravak tamo. U dilemi sam sta da uradim: da li je pametnije da se on preseli u Bosnu, gdje smatram da imam sigurno zaposlenje i u svojoj struci, ili da se ipak odlucim na odlazak u Atinu? Grckim jezikom vladam prilicno dobro (na grckom se, uostalom, i sporazumijevamo) i mislim da ne bi trebalo da imam nekih velikih problema sto se tice toga.
Mozete li mi reci kakve su sanse za zaposlenje tamo, imajuci u obzir ovo sto sam zavrsila, dakle, odlicno vladam turskim jezikom, i da li bi bilo pametno upustati se u takav rizik? Sta bih uopste mogla raditi tamo?
Jos nesto, s obzirom na to da bih zeljela zavrsiti magisterij u Grckoj na odsjeku Turkologija, raspitivala sam da li je to moguce tamo, no, nazalost u Atini ne postoji takvo sto, samo u Solunu.
Mislite li da bih, poslije zavrsenog magisterija tamo, imala vise sansi za zaposlenje?
Imam nekoliko mjeseci pred sobom i stvarno stvarno stvarno ne znam sta da radim!
Iskreno se nadam da cete mi dati topli savjet.
Hvala vam puno!
Ajla.