Srbi koji žive u Grčkoj

toliko srba u grckoj a toliko malo na forumu, kad bih se malo organizovali, pa da se bar ovde druzimo, obozavam grcku

Velika Grcka ta pas stin Veligradi, bravo, aime sigouri oti tha peraseis kalllllllaaaaaa, kai kane mia prospathia na mathis kai liga servika. filiiiaa apo tin Kriti

Srdacan pozdrav!

Imam 24 godine, drzavljanka sam Bosne i Hercegovine. Odlucila sam trazeti savjet od vas i bila bih veoma zahvalna kad biste mi malkice pomogli..

Apsolvent sam Turskog Jezika i Knjizevnosti. Vec dugo vremena u vezi sam sa Albancem koji godinama zivi i radi u Atini, te ima regulisan boravak tamo. U dilemi sam sta da uradim: da li je pametnije da se on preseli u Bosnu, gdje smatram da imam sigurno zaposlenje i u svojoj struci, ili da se ipak odlucim na odlazak u Atinu? Grckim jezikom vladam prilicno dobro (na grckom se, uostalom, i sporazumijevamo) i mislim da ne bi trebalo da imam nekih velikih problema sto se tice toga.
Mozete li mi reci kakve su sanse za zaposlenje tamo, imajuci u obzir ovo sto sam zavrsila, dakle, odlicno vladam turskim jezikom, i da li bi bilo pametno upustati se u takav rizik? Sta bih uopste mogla raditi tamo?

Jos nesto, s obzirom na to da bih zeljela zavrsiti magisterij u Grckoj na odsjeku Turkologija, raspitivala sam da li je to moguce tamo, no, nazalost u Atini ne postoji takvo sto, samo u Solunu.
Mislite li da bih, poslije zavrsenog magisterija tamo, imala vise sansi za zaposlenje?
Imam nekoliko mjeseci pred sobom i stvarno stvarno stvarno ne znam sta da radim!
Iskreno se nadam da cete mi dati topli savjet.
Hvala vam puno!
Ajla.

Srdacan pozdrav!

Imam 24 godine, drzavljanka sam Bosne i Hercegovine. Odlucila sam trazeti savjet od vas i bila bih veoma zahvalna kad biste mi malkice pomogli..

Apsolvent sam Turskog Jezika i Knjizevnosti. Vec dugo vremena u vezi sam sa Albancem koji godinama zivi i radi u Atini, te ima regulisan boravak tamo. U dilemi sam sta da uradim: da li je pametnije da se on preseli u Bosnu, gdje smatram da imam sigurno zaposlenje i u svojoj struci, ili da se ipak odlucim na odlazak u Atinu? Grckim jezikom vladam prilicno dobro (na grckom se, uostalom, i sporazumijevamo) i mislim da ne bi trebalo da imam nekih velikih problema sto se tice toga.
Mozete li mi reci kakve su sanse za zaposlenje tamo, imajuci u obzir ovo sto sam zavrsila, dakle, odlicno vladam turskim jezikom, i da li bi bilo pametno upustati se u takav rizik? Sta bih uopste mogla raditi tamo?

Jos nesto, s obzirom na to da bih zeljela zavrsiti magisterij u Grckoj na odsjeku Turkologija, raspitivala sam da li je to moguce tamo, no, nazalost u Atini ne postoji takvo sto, samo u Solunu.
Mislite li da bih, poslije zavrsenog magisterija tamo, imala vise sansi za zaposlenje?
Imam nekoliko mjeseci pred sobom i stvarno stvarno stvarno ne znam sta da radim!
Iskreno se nadam da cete mi dati topli savjet.
Hvala vam puno!
Ajla.

Odgovor na tvoje pitanje tesko da moze iko da ti da. Atina je veliki grad sa oko 7 miliona stanovnika i tesko je naci posao pogotovu sad u periodu ove ekonomske krize. Ali nikad se ne zna, pretpostvaljam da bi lakse nasla posao kad bi magistrirala u Grckoj ali opet ne mora da znaci, pogotovu sto ce oni pre dati posao nekom grku nego nekom sa strane. Sve je to tako u magli. Ne moze niko da ti nista tvrdi naravno. Ako on ima mogucnositi i zelje da dodje u Bosnu to je mislim bolja varijanta, a ako ne, onda ti odluci da li je vasa ljubav na dovoljnom nivou da bi ti otisla tamo i tek videla sta ce se desiti. Ja bih ti pre savetovala da odes u Solun i zavrsis to sta hoces pa ce ti onda mozda sve biti cistije pred ocima, videces u medjuvremenu kakve su ti mogucnosti a i kuda vasa veza ide (ipak je Solun blizi od Bosne). Pozdrav i srecno

Tamigo, ναι σίγουρα. Dobro vino. Καλά κρασιά. Σιγά μην εχει και 100 εκατομμύρια. Εξαρτάται βέβαια πως εννοείς εσυ το okolina. Αν για εσένα okolina είναι η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία η Θράκη και λίγο απο τη Μακεδονία, τότε ίσως να έχεις δίκιο και να βγαίνουν 7 εκατομμύρια. Μόνο για το νομό Αττικής δεν ισχύει κάτι τέτοιο που λες. Λάθος σε πληροφόρησαν.
Γεννήθηκα, μεγάλωσα, μένω και δουλεύω εδω τόσα χρόνια και περίμενα εσένα απο το Βελιγράδι να μου πεις πόσους κατοίκους έχει η πόλη μου. Σ' ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Να είσαι σίγουρη πως αν θελήσω κάποια άλλη πληροφορία για την Αθήνα και γενικά για την Ελλάδα, θα ρωτήσω εσένα που ξέρεις πολύ καλύτερα απο εμένα και πολύ καλύτερα απο τον καθένα και έχεις άποψη για ολα.

Poslednja izmena:
Kalhspera apo to Beligradi, eimai serbida, eimai arraboniasmeni me ellhna. O Xrhstos spoudazei edw sto Beligradi filosofiki sxolio kai einai apo thn Thessaloniki. Eimaste mazi 2,5 xronia. Protou ton gnoriso eimouna sthn Ellada polles fores, gia diakopes. Eimouna sthn Larissa, Xalkidiki, Edessa,Pela,Ptolemaida,Thessaloniki, nisi Thassos, Paralia Katerinis, Asprovalta, Stavros, Vrasna.
M'aresi poly Ellada,ellhnes kai ellhnides kai pano apo ola ellhniki mousiki.

ja sam Beogradjanka koja je udata za Grka i zivim u istoj zemlji.Dacu jednostavan odgovor za onog ko zeli da radi moze da najde dobro placen posao i da zivi jako lepo,Grcka je lepa zemlja,ljudi su divni.Minimalna zarada je 600 eura ali moze da se nadje bolje placen posao i uporedi cu cene u Beogradu i cene ovde moj zakljucak je da je Grcka jeftinija.I svako ko ima zelju da dodje u Grcku bice zadovoljan.Pa sta da vam kazem kada na ostrvu gde ja zivim ima registrovanih 100 Srba koji zive godinama ovde i nemaju nameru da se vracaju za Srbiju.

Back