Ja sa kompanjonima imam srecu pri izboru mesta za letovanje, tj hotela, ili ja ili kompanjon dobro izabere...
Ja na osnovu slika i nekih drugih detalja, logistika takoreci, a kompanjon na osnovu nekih svojih kriterijuma koji su u lux kategoriji..
I to funkcionise lepo, tj dobijemo vrlo ugodne uslove sa letovanje...
Ne bude sve kako je zamisljeno , nikad, 10 obecanih stvari nema, 10 drugih a dobrih ima...
Npr, izgled terase nije kao na slici, klima max radi, mora kljuc da se ukljuci , ali ima dva sukoa gde mogu telefoni da se pune....peskire menjaju svaki drugi dan, ali posteljinu svaki dan, budemo na 4tom ali sa liftom, ali iznad nas je bazen pa nam je uvek konstantna temperatura koja nije previsoka..
Ili za lux, svaki dan se sve menja, ne gledaju ni broj obroka ni koliko jedes, dace ti case solje, za sobu ako ti treba vise od onog...centar letovalista, besplatno pice svaki dan, uvece nekad muzika, nekad utakmica...naravno bazen u hotelu uvek dostupan, uvek znaci i u 4 ujutro...i u 6 kad je izlazak sunca..
I sve ovo nekim drugim Srbima nije nista valjalo....naveo sam vise lokacija, ali nijedna im nije valjala..
Znam da su ispale svadje zestoke...i sa madjarima isto...samo sto je madjar popustio na kraju , nesto dobio , mozda je to i bio razlog, tako je meni koji ne znam slovo madjarskog iz bazena izgledalo kao da se cenkao...
Ali razlika u ceni se oseti ili u pogledu ili u posluzi...nas su sluzili kao bogove, sve su nam dali gde god smo bili bez obzira na cenu...kazu da sam ja taj koji moze da izvuce sve, a ja samo pitam ili resavam problem nekim kompromisom. Npr ako ostetis jastucnicu tj zaprljas je puno , cena je 24e i nosis zaprljanu kuci...Ja pitam seficu, jel moze neka druga varijanta, ona kaze, moze, ti platis hemijsko i ako bude cista a obicno bude, ti vratis jastucnicu i ne platis 24e...
Jeste sitno na cenu dnevne tarife hotela, ali sta mi tesko 2 min dalje od hotela je hemijska cistionica...hotel mi izda novi set cele posteljine, tako da sam imao tri seta, hemijsko mi naplati 2e i namirise...i najvaznije nema nerviranja, hotelsko osoblje te zapamti kao kolegijalnog , posle nece puno toga ni da ti naplate, odvojis im 10 e za cast osoblja bez reci i nije korupcija...napisu oni racun za tih 10e, tj zna hotel , ne znam da li zna knjigovodja..
Isto vazi i u avionima...ja sam 2m, a imao sam slucaj ispred mene tip zakove sediste spusteno do daske..nema mesta ni da disem , dodje sestra i kaze hocete da predjete na drugo mesto da vam je prijatnije jer ne mogu da kazem putniku ispred da pomera sediste, jer je tako u propisima...
Naravno da ce posle da im nije tesko da ti donose sokice viskice, jer se moze sve da svi budu zadovoljni..