Srbi i Hrvati postilgi dogovor u Bosni

Lockpicker

Primećen član
Banovan
Poruka
793
PREDSJEDNICI SNSD-a, SDS-a, HDZ BiH i HDZ 1990 potpisali su u danas u Mostaru sporazum o suradnji, koji će biti temelj za formiranje vlasti na državnoj razini, pišu Nezavisne novine. U zajedničkoj potpisanoj izjavi navodi se da prilikom konstituiranja organa vlasti na razini BiH treba poštovati princip ravnopravnosti konstitutivnih naroda, ali i poštovati ustaljena praksa rotacije predstavnika konstitutivnih naroda na ključnim funkcijama. Istaknuto je da će samo vlast formirana na ovim principima imati osiguranu potporu i legitimnost u cijeloj BiH.

Stranke potpisnice smatraju da ubrzavanje europskih integracija predstavlja prioritetan zadatak, te u okviru toga primarni korak je usklađivanje Ustava s odlukom Europskog suda za ljudska prava u predmetu "Sejdić - Finci", donošenje zakona o popisu stanovništva na razini BiH i pronalaženje rješenja u vezi s pitanjem državne pomoći, čime bi bili stečeni uvjeti da BiH podnese prijavu za dobivanje statusa kandidata za prijem u EU. SNSD, SDS, te dva HDZ-a pozivaju sve ostale parlamentarne stranke u BiH da daju puni doprinos rješavanju aktualne krize u formiranju vlasti i pokažu punu odgovornost za buduću suradnju u BiH na ravnopravnim osnovama.

Dragan Čović, čelnik HDZ BiH, kazao je da je zadovoljan što su stranke koje predstavljaju izbornu volju Srba i Hrvata postigle dogovor o uspostavljanju vlasti na državnoj razini, te potpisale sporazum. Milorad Dodik, lider SNSD-a, izjavio je da je ovaj sastanak samo nastavak razgovora SNSD-a i SDS-a s oba HDZ-a, koji pokazuje zajednički interes da u skladu s Ustavom i zakonima budu provedeni izborni rezultati. "Naš cilj je formiranje legitimne i legalne vlasti u BiH i vraćanje izbornog procesa u legalne i legitimne okvire", istakao je Dodik.

:mafijas:
Kalash%20smajli.gif
smilie_mil_066.gif
EnglishKnight.gif

Poslednja izmena od moderatora:
Generalno.mislim da pored problema i nesuglasica sa Hrvatima kao narodom,moramo saradjivati u Bosni,prvenstveno da bi sebi omogucili bolji polozaj,a onda takodje polako traziti izlaz iz banana republike,i za nas i za njih.Nije ovaj Dodik glup,grebe vecinu,generalno drzati Turke u klestima je jako dobra stvar,kontrolisati njihove jihadisticke gene, i istovremeno utrti sebi put za izlazak.

Generalno.mislim da pored problema i nesuglasica sa Hrvatima kao narodom,moramo saradjivati u Bosni,prvenstveno da bi sebi omogucili bolji polozaj,a onda takodje polako traziti izlaz iz banana republike,i za nas i za njih.Nije ovaj Dodik glup,grebe vecinu,generalno drzati Turke u klestima je jako dobra stvar,kontrolisati njihove jihadisticke gene, i istovremeno utrti sebi put za izlazak.

Moje je mišljenje što se tiče Dodika kao političara pozitivno!!a sad ću to i objasniti!!
Kad je srpski narod napadan i željelo ga se minorizirati on je podigao glavu i rekao dosta!!To bi usporedio sa hrvatima u Yugoslaviji!!Proglašeni zločincima i kad ponoviš laž tisuću puta to postaje "istina"što se može vidjeti i na ovom forumu!!
Nije on budala da ide protiv svjetskih sila kao vi u srbiji!!ali "gasi" benzinom sve one koji pokušavaju ukinuti RS!!Siguran sam da se ne bi ni priključio Srbiji iz puno drugih razloga,ponajmanje radi nekog tamo srpstva!!On je kao kormilar na brzacima Drine ali jedino ga velika nevolja može okrenuti istoku!Vrijeme će pokazati da li sam u pravu.Što se tiče odnosa sa hrvatima u BiH on je pragmatičan jer zna da samo uređena država može opstati i kao dobri susjed pomaže jer će mu se to vratiti!Bošnjaci trbaju da iznjedre političara koji će ih povesti naprijed a ne gledati kako da ukinu RS!A najvažnije je da ratni zločinci dobiju ime i prezime:ok::cool:

Najoštrije osuđujem koaliciju raskolačenja Bosne!

Mi kao Srbija treba da pošaljemo jasnu poruku građankama i građanima Bosne i Hercegovine da organizuju svoju državu po građanskim načelima, a ne da se stvaraju plemenski savezi protiv jedne etničke grupe!
Kakve bi štete bi Srbija mogla imati od podele Bosne?
Ne bulazni,RS pripada Srbima,i tako će i biti,na Hrvatima je da se odluče.

RS pripada građankama i građanima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i celom svetu, a ne Srbima. Za ovakve rasističke izjave ležao bi ti meni na Golom Otoku do god ti kičma ne pukne.

Srbija kada je poslednji put delila Bosnu, bila je u najvećem sranju otkako postoji (Slobin period). Ovog puta posledice bi bile još gore!
Srbija treba da štiti svog suseda, a ne da ga deli i cepa!

Да за тренутак оставимо по страни РС.

Да видимо каква права имају Хрвати у фбих? Двије најјаче хрватске странке су искључене из формирања власти у фбих. За члана предсједништва из реда хрватског народа изабран је човјек који је у рату рањен у борбама са ХВО-ом.

Опет мујаге играју на карту прегласавања иако су једном платиле огромну цијену за такав покушај.

Kad pročitaš Ustav RS i Ustav BiH valjda ćeš shvatiti da RS pripada svim konstitutivnim narodima i ostalim koji u njoj žive.
Svako onaj ko drugačije misli ili govori otvoreno krši Ustav, jednostrano pokušava da ga krši i naravno treba da je svjestan da će snositi posljedice za to.
U BiH se ništa ne može raditi jednostrano.

RS pripada građankama i građanima Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i celom svetu, a ne Srbima. Za ovakve rasističke izjave ležao bi ti meni na Golom Otoku do god ti kičma ne pukne.

Srbija kada je poslednji put delila Bosnu, bila je u najvećem sranju otkako postoji (Slobin period). Ovog puta posledice bi bile još gore!
Srbija treba da štiti svog suseda, a ne da ga deli i cepa!

:lol::lol::lol: што не објасниш то Шиптарима, Америма, и оном организатору убијања Срба и вађења органа Салију Бериши... ИДИ ОБЈАСНИ ИМ - ПА НАС ОБАВЕСТИ ШТА СУ ТИ РЕКЛИ... и да ли си добио ногу у дупе или мотку по глави...

:lol::lol::lol: што не објасниш то Шиптарима, Америма, и оном организатору убијања Срба и вађења органа Салију Бериши... ИДИ ОБЈАСНИ ИМ - ПА НАС ОБАВЕСТИ ШТА СУ ТИ РЕКЛИ... и да ли си добио ногу у дупе или мотку по глави...

Pazi ti njega, on iz Beograda preti Srbima iz R. Srpske :D
Neka pređe Drinu pa neka preti...čik :per:

Back