Danijel_D
Početnik
- Poruka
- 23
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да цитирам једног старијег упућенијег колезу... "Ако тамо упознаш неке наше људе...шта год радио, не чини им никакве услуге"Želim da podelim svoje iskustvo i eventualno se povežem sa ljudima koji žive u Peruu.
Zanimljiva konstatacija starijeg kolege. Mislim da se što se usluga tiče one mogu podeliti na velike i male po sveukupnom obimu. Kada si daleko od kuće, čak i one male mnogo znače.Да цитирам једног старијег упућенијег колезу... "Ако тамо упознаш неке наше људе...шта год радио, не чини им никакве услуге"![]()
Перу је други светски произвођач кокаина, тик иза КолумбијеZanimljiva konstatacija starijeg kolege. Mislim da se što se usluga tiče one mogu podeliti na velike i male po sveukupnom obimu. Kada si daleko od kuće, čak i one male mnogo znače.![]()
@milance19 украо си ми пост. Ово сам ја хтео да напишем!Lepe slike
Perú sam zavoleo iz romana M.V. Ljose!
Ko prvi njemu Peruanka@milance19 украо си ми пост. Ово сам ја хтео да напишем!
Koliko sam uspeo da primetim, ima dosta velikih kazina u Limi. U sklopu hotela ili turističkih četvrti ima i luksuznih kazina, npr. jedan u Miraflores-u je potpuno zlatan spolja (unutra nisam ulazio). Iz razgovora sa Peruancima saznao sam da su česti posetioci kazina starije žene. One okušavaju svoju sreću na aparatima, ruletu i igrama s kartama. S tim u vezi ispričali su mi i jednu anegdotu o imućnoj baki koja je spiskala svoj novac zbog zavisnosti od igara na sreću.Kakva je situacija sa kazinima i generalno sa industrijom igara na srecu?
ako sme da se zna, cime se bavis u Peruu? kako si stigao tamo uopste? kako izgleda zivot u Peruu? kakav je zivotni standard? kolika je prosecna zarada? koliko kosta iznajmljivanje kuce/stana? koliko kosta da se kupi kuca/stan? ima li puno stranaca? planiras tu da ostanes zauvek ili si tu privremeno? napisi malo o zivotu u Peruu, verujem da ce mnoge interesovati jer nema puno prilike da se iz prve ruke cuju takva iskustva...Međutim, iz neke sasvim druge "priče" potičem.
Klasne razlike su veoma izražene. Lima je grad od 10 miliona stanovnika podeljen na "opštine" ili tzv. distrikte. Postoje opštine u kojima je životni standard visok, shodno tome i sadržaji. Dok se u drugim delovima grada može videti ona druga strana medalje, ne baš toliko uglancana. Mislim da je to zajedničko za sve megapolise.Raskosno izgleda sve.Kakav je zivotni standard?
Oženjen sam peruankom, živimo u Limi od decembra prošle godine. Moja žeđ za sticanjem novih saznanja, kako akademskih tako i neformalnog učenja i spoznaja - odveli su me u mađarsku pre nekoliko godina. Tu sam sreo svoju buduću ženu, koja je završavala master studije na engleskom jeziku, dok sam ja radio u HR odeljenju multinacionalne kompanije.ako sme da se zna, cime se bavis u Peruu? kako si stigao tamo uopste? kako izgleda zivot u Peruu? kakav je zivotni standard? kolika je prosecna zarada? koliko kosta iznajmljivanje kuce/stana? koliko kosta da se kupi kuca/stan? ima li puno stranaca? planiras tu da ostanes zauvek ili si tu privremeno? napisi malo o zivotu u Peruu, verujem da ce mnoge interesovati jer nema puno prilike da se iz prve ruke cuju takva iskustva...
Upravo tako. Neiscrpna je energija kojom zrači ovaj narod. Depresiji ovde nema mesta, takav je stil života. Čak i u najsiromašnijim delovima, stanovnici ne mole za milostinju, već nešto rade. Plešu, prikazuju akrobacije, prodaju rukotvorine. Kiša, koja se može nazvati tako je padala pre nedelju dana. I zaista, kiša ovde može da iznenadi, pošto su neretko instalacije postavljene na spoljne zidove, kao i električni uređaji "zaboravljeni" u baštama i na terasama.Lima je lep grad spoj starog i novog, siromašnih favela po obodu grada i bogatih vila u sirem centru
i nasmejanih peruanca sa predivnim crnim kosama posebno žene i dobre hrane sa puno voca
predivnim parkovima iako u Limi kisa ne pada po par godina ali neguju i zalivaju parkove ..i uvek su nasmejani
tako sam ja dozivela Peru i Limu