Secam se kad sam godinu dana proveo u 1 civilizovanoj zapadnoj zemlji. Evo da vam docaram. Posle voznje kolima kroz veliku ulicu skrecemo u ulicu gde su kuce, ogromnu prostranu, moglo bi se voziti 120 ali on usporava na 20 posle nekog vremena skrecemo i sa 10 km na sat prolazimo pored skole. Tuda smo prolazili cesto i stalno je bila ista prica. Kada god bi neko dete stalo na ivicu trotoara svi vozaci bi se ukopavali u mestu. To je meni sve bilo cudno. Naviko sam da ovi nasi se pored skole zalete ko manijaci, da isecaju decu na pesackom prelazu. Pitam ja ovog poznanika sto tako usporavaju. A on inace iz te zemlje kaze "pa mi pazimo na nasu decu".
Inace tamo je i po zakonu dete u saobracaju svetinja. Nedo vam bog da prekoracite brzinu od 15 km na cas kad prolazite pored skole. Da vas vide saobracajci u civilu. Za gazenje deteta uopste nema opravdanja. Zato kad je bus u stanici svi stanu a ne preticu autobus. Jer nedo bog da udari dete ako mu izleti ide da robija momentalno.
A U SRBIJI?
Inace tamo je i po zakonu dete u saobracaju svetinja. Nedo vam bog da prekoracite brzinu od 15 km na cas kad prolazite pored skole. Da vas vide saobracajci u civilu. Za gazenje deteta uopste nema opravdanja. Zato kad je bus u stanici svi stanu a ne preticu autobus. Jer nedo bog da udari dete ako mu izleti ide da robija momentalno.
A U SRBIJI?