Casual Observer
Zaslužan član
- Poruka
- 102.415
Nisu te valjda isterali?studenti su ispusili kitu prosle godine (i ja jer sam isto studirao tad) jer srbende boli ziv ******
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisu te valjda isterali?studenti su ispusili kitu prosle godine (i ja jer sam isto studirao tad) jer srbende boli ziv ******
Da.
Gubitak vremena je uvek hod po ivici.
Prosle godine je izbio pravi mali rat oko takmicenja buduci da su sva takmicenja bila otkazana.
Mnoge klince je ta nepravda sa razlogom povredila jer oni zrtvuju svoje vreme bez zaljenja ne bi li ostvarili rezultat.
Odrzano je samo jedno jedino takmicenje iz prostog razloga jer deka na celu udruzenja nije zeleo da se povuce.
On je bio isuvise star i isuvise khrkog tela da bi mu neko ozbiljno zamerio. Meni je privatno kazao da je "video previse za svoje godine".
Nakon smirivanja tla, deca koja su izasla na takmicenje i izborila prvo mesto dobila su sve pohvale kao osvajaci drzavnih i medjunarodnih priznanja uz srdacne cestitke drzave i novcane nagrade. Kao da se nista nije desilo.
Dakle, skole koje su odbile ucesce su nanele veliku stetu svojim ucenicima.
Ja nisam imala snage za takav hiruruski zahvat. Iako sam srcem, telom i dusom bila uz studente, nisam smirila strah da cu mozda ja biti ta koja ce naneti nekome stetu. I odigrala sam celu predstavu kao odgovorna osoba jer
Matematičarska sabotaža?smatram da nije fer neke mlade matematicare sabotirati.
ma boli tebe kur.ac glasas za vucica
nisam tebe pominjaoIzvini, taj mi na ignore pa ne vidim.
Ovde si vrvtno mislio na momčila brnabu![]()
izvini jesu li ovo cene u srb ili u nemackoj?placam struju 200 evra mesecno, grejanje 180 evra, za hranu mi ide 500 evra po osobi, cena goriva ko u Srbiji, paradjaz 4 evra, kilo jabuka 3-5 evra, narandze 3 evra, banane 2-3 evra, cokolada Milka 300 gr. 5 evra, mleko 1,5 evra, hleb 4-5 evra pola kila, bioskop za dvoje 30 evra (samo karte) rucak za dvoje u restoran 80 evra, cena garderobe kao i u Srbiji, tolet-papir 4 evra 10 rola, kirija za stan od 70 kvadrati 2500 evra, kuca na 10 km od Minhena 1,2 miliona evra, u Minhenu 1,5 miliona evra, pivo pola litra 1,5 evra, meso od 8 evra (kokoska) - 40 evra kvalitetna riba, osiguranja za kucu od 200 kvadrati , zivotno osiguranje, auto-osiguranje 400 evra...........PA SAD IZRACUNAJ DALI 3-CLANA PORODICA MOZE DA IZGURA DO PRVOG SA 6000 EVRA (DVE PROSECNE PLATE).
mogu ti dati i cene iz francuske, al nju bolje da i ne pominjem.
Inace Minhen, Oberbayern je najrazvijeniji siri region u EU sa najvisim standardom..............mozes samo zamisliti kako je engleskoj, belgiji, svedskoj, .....

koga boli K za etiketeSkupljam dobre pare da bežim odavde a moram da se nosim sa etiketama koje Srbi lupaju na ljude poput mene
"Jao glupaci pa ostanite ovde kilavci gastarbajterski da obnovimo zemlju" kao da će toga biti, možda za 30 godina kad budem mator go BiLbija
Ali u Nemačku zbog tog stereotipa nikako ne idem

kako istina boli....u svakodnevni zivot ne spada frizider, auto, kuca, stan, letovanje, leptop................Kad ti ide matematika, ajde nam daj statistiku i za ove stavke
Kolko mesecnih plata treba u Nemackoj vs Srbiji da se na primer:
Kupi sporet ili fridzider?
Auto od skromnih eur 20.000?
Da platis detetu godinu skolovanja na dobrom fakultetu?
Da vodis porodicu na 14 dnevno letovanje?
Da kupis detetu telefon i laptop?
A ono „u Nemačkoj sve potrošim pa ne mogu da uštedim“ nije argument o državi — to je argument o ličnim finansijama, karijeri i izborima. Isto važi svuda.
ovo su za sizifa teorije zavere.ss sNs moderacije obrisala post gde sam opisao gde je Poljska a gde je Srbijakako istina boli....
Visok IQ
Pogledajte prilog 1859588Pogledajte prilog 1859589

sa 6000 evra tesko ce zivis i u Cirih, Bergen, pa cak i u London. Poznajem jednu profesorku nemicu koja radi u Cirihu ( na TU) a svaki dan putuje vise od 100 km iz nemackog pogranicnog gradica jer nema mogucnost da placa kiriju u Cirihu a jos manje sanse da kupi stan ili kucu. Tu varijantu koriste mnogi pogranicni nemci, rade u CH a zive u D jer u CH veoma tesko mogu ekonomski opstati, a sa visokim svajcarskim platama (u odnosu na nemacke plate) mogu kako tako bolje ziveti u nemackoj.Zivim u Srbiji ,struja 10900,gas18700.,Iris paket 7100.zena mob.2200. Porez prva rata 10 000 ,komunalije oko 5 000.Za januar,jako hladan objektivno. Jedino nemamo rentu za stan jer je nas. Ja i zena mesecno prihodi 2000 evra.Imamo ustedjevinu od prodate imovine. Pa se zivi ,secam se kad smo imali plate po 20 evra pa se prezivelo. Iz nase perspektive ovo sad je pesma,lako se navici na bolje. Sa 6000 evra mozes lepo da zivis bilo gde.
uozbilji se.A privatni avion pošto je jer ja nemam životno osiguranje ali me interesuje avion![]()
na tvoju zalost, cene su iz nemacke.Dzaba si se poradovao.izvini jesu li ovo cene u srb ili u nemackoj?![]()
neće li izbiti rat u danskoj....sa USA?ako zelite deco da bezite, moj savet...danska ili kanarska ostrva...na oba mesta cete imati posla i kakav takav duhovni mir.
mjokneće li izbiti rat u danskoj....sa USA?
Ukupni životni standard: Za udoban život u Danskoj, singleu treba neto plaća od najmanje 3.000 EUR, dok paru treba 5.000–6.000 EUR ukupno. Danska ima visoke poreze (do 50%), ali i snažnu socijalnu mrežu (besplatno zdravstvo, obrazovanje).ako zelite deco da bezite, moj savet...danska ili kanarska ostrva...na oba mesta cete imati posla i kakav takav duhovni mir.
neće...evropljani će se morati izmjestiti iz evrope dok će se rusi premjestiti u centralnu aziju...mjok
nema teorije.
ako bude ww3 u pravom smislu te reci bice isto svima, bilo gde da si.
velika ili visoka politika sta ce biti ako baba ima muda nije ni za koga danas jer niko ne zna sta ce biti...ono sto je trenutno stanje je ono sto sam napisao gde moze da se ode u eu a da imas posao.neće...evropljani će se morati izmjestiti iz evrope dok će se rusi premjestiti u centralnu aziju...
aj pricaj mi kako zive, dosao pre mesec dana odandeDanska:
troškovi za dvočlanu obitelj (par bez djece)
Stanovanje
1.000–1.300
Najam 2-sobnog stana: 1.000 EUR van centra, 1.300 EUR u centru (skalirano za veći prostor).
Komunalije
200–250
Slično singleu, ali malo više za veći stan (oko 220 EUR prosjek).
Hrana
450–600
Dvostruko od singlea;
Prijevoz
150–200
Dvije karte za javni prijevoz (160 EUR); auto dodaje gorivo i osiguranje (+300 EUR).
Ukupno (s stanom)
1.800–2.350