Sramota! Oskrnavljena tabla Blagoju Jovoviću, crvena petokraka na liku srpskog osvetnika (foto)

Да, Срби су само они за које ви одредите да су Срби.То је и логично, јер нема боље институције за одређивање ко је Србин а ко није, од верских организација и разних секташа-мантијаша.

Sa'ću sasvim ozbiljno :

Nekada dok sam imala više vremena i volje da vreme dangubim ovde , a bilo je stvarno kvalitetnih sagovornika raznih ideologija , kad bih zalutala na neku temu gde se odbrojavaju krvni zrnci i stepen srpstva od strane ovako ostrašćenih , a meni lično nesimpatičnih nik-ova , počinjala sam da kapiram one neke iz NVO-a koji jesu Srbi al' im se sprstvo ogadilo , pomišljala sam kakve su tek oni kontakte i s kim imali kad se meni sve smuči zbog nekolicine nebitnih , polupanih anonimusa sa jednog izlizanog foruma :think:

I naravno kao i u svemu , pametniji popustiše i izgubiše se odavde :(

Malo si se preracunao. Nije bio sam ,bilo je bar 3je koje su to znali i planirali. Uzgred i Milan Stojadinovic je bio tamo u to vreme. A komunisti nisu sigurno. Kakav dokument ocekujes ,to kao kada bi ovde Djilas i Solak dobili minut na RTSu.
Pa niko nije potvrdio , ni od tih koji navodno bili sa njim u akciji ,ni od drugih četnika iz emigracije koji su navodno organizovali to , ni policija , ni sam Pavelić i njegova pratnja,ni ustaška emigracija nikada nije upirala prstom u tom pravcu ... od tolikih učesnika u dogadjaju JEDINI izvor je Blagojeva ispovest decenijama posle . Ne tvrdim ja da možda on nije pucao , al isto tako je mogao napisati i da je ubio Šenon Tejt ili braću Kenedi ,pa sad ko mu poveruje ...

Pa niko nije potvrdio , ni od tih koji su bili sa njim ,ni od drugih četnika iz emigracije koji su navodno organizovali to , ni policija , ni sam Pavelić i njegova pratnja,ni ustaška emigracija nikada nije upirala prstom u tom pravcu ... od tolikih učesnika u dogadjaju JEDINI izvor je Blagojeva ispovest decenijama posle . Ne tvrdim ja da možda on nije pucao , al isto tako je mogao napisati i da je ubio Šenon Tejt ili braću Kenedi ,pa sad ko mu poveruje ...

Zato što bi neko drugi do sada to opisao, dao neku naznaku, bilo šta. Jedino što imamo je ispovest Blagoja Jovovića i činjenicu da je Pavelić upucan. S obzirom na to da je to zaista ispovest, pred sveštenikom, nema razloga da laže i nema razloga da bilo ko pomisli da je lagao. Uzgred, i tu se vidi razlika između normalnih ljudi i smrdljivih komunista, jer bih ja pozdravio i cenio bilo koga ko je ubio Pavelića, pa neka bude i drugi ustaša ili komunista. Dok titoslovenski šljam jedino brine o svojoj sujeti, povređenoj time što je solo četnik uradio ono što celoj toj degenskoj državi nije palo ni na pamet.

Zato što bi neko drugi do sada to opisao, dao neku naznaku, bilo šta. Jedino što imamo je ispovest Blagoja Jovovića i činjenicu da je Pavelić upucan. S obzirom na to da je to zaista ispovest, pred sveštenikom, nema razloga da laže i nema razloga da bilo ko pomisli da je lagao. Uzgred, i tu se vidi razlika između normalnih ljudi i smrdljivih komunista, jer bih ja pozdravio i cenio bilo koga ko je ubio Pavelića, pa neka bude i drugi ustaša ili komunista. Dok titoslovenski šljam jedino brine o svojoj sujeti, povređenoj time što je solo četnik uradio ono što celoj toj degenskoj državi nije palo ni na pamet.
Može biti , al ne mora da znači ... to nije čin koga se treba stideti i ćutati tolike decenije, možda je strahovao od osvete ,al opet je sve to dosta maglovito -

Sa'ću sasvim ozbiljno :

Nekada dok sam imala više vremena i volje da vreme dangubim ovde , a bilo je stvarno kvalitetnih sagovornika raznih ideologija , kad bih zalutala na neku temu gde se odbrojavaju krvni zrnci i stepen srpstva od strane ovako ostrašćenih , a meni lično nesimpatičnih nik-ova , počinjala sam da kapiram one neke iz NVO-a koji jesu Srbi al' im se sprstvo ogadilo , pomišljala sam kakve su tek oni kontakte i s kim imali kad se meni sve smuči zbog nekolicine nebitnih , polupanih anonimusa sa jednog izlizanog foruma :think:

I naravno kao i u svemu , pametniji popustiše i izgubiše se odavde :(
Они србују и негирају идеолошким неистомишљеницима да су Срби , јер немају потпуно изграђен национални идентитет .Човек који је потпуно сигуран у свој идентитет нема потребу да га стално истиче и набија другима на нос.

...tu se vidi razlika između normalnih ljudi i smrdljivih komunista, jer bih ja pozdravio i cenio bilo koga ko je ubio Pavelića, pa neka bude i drugi ustaša ili komunista....
А ко је побио више усташа, смрдљиви комунисти или "нормални" људи?

А што твоја секта слави Гермогена, митрополита усташке тзв. "Хрватске православне цркве"?

Ти ћеш да одређујеш да ли је неко Србин.
Одредили су свети Стефан Немања и Свети Сава ко је Србин, а ко није, а не ја...

ви безбожници Титини нисте Срби... то је сваком јасно... изроди сте, а не урод или народ Србски

А како су толике усташе преживеле Други светски рат поред толико четника, Недићеваца, Љотићеваца и других хардкор српских патриота?
vođe ljotićevaca koji su razvrstavali narod u kragujevcu za streljanje bili su srbi iz hrvatske...građani hrvatske radili marljivo na istom poslu.

Konstantin "Kosta" Mušicki (Serbian Cyrillic: Константин Коста Мушицки; 7 April 1897 – 17 July 1946) commanded the collaborationist Serbian Volunteer Corps during World War II. He was captured by the British Army at the end of the war, but was subsequently handed over to the Yugoslav authorities, who tried and executed him for war crimes.

Kosta Mušicki was born on 7 April 1897 in Slavonski Brod, Austria-Hungary (now in Croatia) to Milutin and Jelena Mušicki (née Mihailović).[1] An ethnic Serb, he began his military service in the Austro-Hungarian Army.[2] He later married and had two children.[1

Mušicki was involved in executing Serb civilians in the town of Čačak in December 1941

https://en.wikipedia.org/wiki/Kosta_Mušicki

10736_blagoje-jovovi_f.jpg

https://www.novosti.rs/vesti/drustv...-crvena-petokraka-liku-srpskog-osvetnika-foto
Београд је пун и препун комунистичке стоке дођоша...........

Одредили су свети Стефан Немања и Свети Сава ко је Србин, а ко није, а не ја...

ви безбожници Титини нисте Срби... то је сваком јасно... изроди сте, а не урод или народ Србски
Стефан Немања и Свети Сава нису могли одредити ко је Србин.Они су живели у средњовековној сталешкој држави, у којој није било Срба у данашњем смислу , нације, Српства.У тој држави су постојали властелини,свештенство , себри, отроци, битан је био друштвени положај, а не етничко порекло.

Не постоји било какав правни документ у којем Стефан Немања или неки други владар из ове династије одређује ко је Србин а ко није.
Реч Србин/Србљи се помиње свега 4 пута у Душановом законику и то узгредно (уопште се не регулише ко је Србин а ко није), а себри, властела, меропах, отрок се помињу стотинама пута.

Немањићима је било много битније да одреде ко је себар а ко властелин, а тиме како се одређује ко је Србин се уопште нису бавили.

Odredila je i priroda da neko bude bezmozgni satrijota koji se divi izmsljenom atentatoru cija cerka drzi casove nepostojeceg crnogorskog po poimanju upravo srbskih patriota omrazenim takodje nepostojecim Milovim Crnogorcima.
Немој тако.Држаће се они Јововића, јер је то једини случај када се неки четник може повезати са борбом против усташа.То им очајнички треба, јер сви остали историјски докази указују на активну сарадњу четника и усташа, да су четнички команданти признавали Павелића као свог поглавника, да су четници били део оружаних снага тзв."НДХ".

Другари, није оскрнављена табла Јововићу, него је неко на њу ставио симбол службе за коју је Јововић радио.Јововић је био командир партизанског одреда и агент УДБЕ, која га је послала у Аргентину да убије Павелића.

Прво треба да разјаснимо пар ствари.

Да ли наше шатриоте сматрају да је Јововић упуцао Павелића и да је именовани умро због последица атентата, јер им се страшно свиђа тај сценарио или постоје неки релевантни историјски докази да је то било баш тако?

Битно је раздвојити нечије жеље од стварних историјских чињеница.

Не постоји ниједан доказ да је Павелић умро од последица Јововићевог атентата, имао је у моменту смрти 70 година, и људи тих година често умиру.
Не постоји ниједан релевантан доказ да је Јововић заиста пуцао на Павелића.

Прво треба да разјаснимо пар ствари.

Да ли наше шатриоте сматрају да је Јововић упуцао Павелића и да је именовани умро због последица атентата, јер им се страшно свиђа тај сценарио или постоје неки релевантни историјски докази да је то било баш тако?

Битно је раздвојити нечије жеље од стварних историјских чињеница.

Не постоји ниједан доказ да је Павелић умро од последица Јововићевог атентата, имао је у моменту смрти 70 година, и људи тих година често умиру.
Не постоји ниједан релевантан доказ да је Јововић заиста пуцао на Павелића.

:rotf:

Back