ilijabre
Zainteresovan član
- Poruka
- 446
ovo bi trebao da bude interned 1mb ali ovo je internet koji telekom daje svojim korisnicima za cenu od 1450din mesecno download treba da bude 1.02 a upload treba da bude 0.2
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ovo bi trebao da bude interned 1mb ali ovo je internet koji telekom daje svojim korisnicima za cenu od 1450din mesecno download treba da bude 1.02 a upload treba da bude 0.2
Ako imas net od 1 mb. onda ti brzina downloada ne moze nikako biti 1,02.
da,120kbps dwnl ne moze preko da **** oca1МБ=1024КБ или 1,024 ... под условом да је самосталан проток.
1МБ=1024КБ или 1,024 ... под условом да је самосталан проток.
Види, нико то не наглашава од провајдера али постоји нешто што се зове "дељени проток" и то је оно што ти сви провајдери продају.
Ти не купујеш гарантованих 1МБ већ купујеш везу која може да буде максимално 1 МБ. Колико је мени познато, углавном сви помињу 8:1 конекцију, тј. ако се свих 8 корисника накачи и сви крену са скидањем нечега, можеш само да плачеш. У реалности, ово је и више од 8, у зависности од инфраструктуре и од броја закупљених линија.
Гарантован проток би те коштао као светог Петра кајгана а и нема логике да се додају стално нови корисници са непромењеним укупним протоком.
Ако 100 поделиш са 10 добијеш 10 али ако поделиш са 1000, добијеш то што добијеш...пошто има оних који чекају у реду да неко одустане, не видим како би могао да их натераш да било шта ураде.
Speed test mora da mu pokaze brzinu oko 1 mb/s ako ima taj paket. Ovo znaci da od telekoma ne dobija onaj protok za koji ima ugovor.
A standardna agregacija kod adsl je 1/8 i zato je na protoku od 1mb brzina downloada oko 120 ( malo manje ili vise,a to zavisi od vise faktora tipa server i slicno)
Sramota nego šta. Dok sam imao 4Mbita, radilo je skoro sve na 4Mbita, sada kada imam 10 nikako ne dobijam pa u najboljem slučaju 5,8Mbita... A ping skoči od 40 do 200 otprilike! Na to će mi oni kao " Moramo da dođemo da podesimo parametre " ! Stvarnom!? I bez njihovog dolaženja radili su parametri na Click 4 !Dobar dan. Ovako. Krajem avgusta meseca, ove godine sam prešao sa Click 4 paketa na kojem sam imao stvarnih 4 Mbit, na Net 10 po novoj ponudi sa cenom Net 5 paketa. Nakon par sati usluga je aktivirana ali brzina nije prelazila 7,8 Mbita. Ali to nije bio dovoljan razlog da se žalim. Nakon toga prošle nedelje u petak posledone je nestalo konekcije i u ponedeljak ove sedmice sam te smetnje i prijavio. Ali odgovor na razlog zbog koga je do smetnji došlo nisam dobio. Zatim sam ponovo dobio konekciju ali sa brzinom od samo 5 Mbita (otprilike) . I to sam prijavio. Ali se brzina nije povećala. Probao sam sve moguće sajtove za merenje brzine, pinga itd i nigde ne mogu dobijem više od 4Mbita, približno. Dok na jednom testu pokazuje oko 6 Mbita Download.
Inače moje ime je Predrag Obradović, samim tim što koristim ovaj mail servis potvrđujem identitet vlasnika adsl usluge. Ako je potrebno evo i br. fik. 0118754335.
Hvala.