Срамно понашање водитељке емисије "ПЕШЧАНИК"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Кртица

Zainteresovan član
Poruka
474
Колико мржње и примитивизма има у емисијама Пешчаник која се емитује сваког петка на радију Б92, потврђује овај говор водитељке Светлане Лукић.
Обратите пажњу на следећи текст.

7. septembar 2007.

Apsolutni post

Glavni krivac za rast cena i buđenje inflacije nisu seljaci, ni zelena pijaca, ni nebo, glavni krivac je država ... Filaret nije isposnik koji se žrtvuje za sve nas i kojeg obilazi i mlado i staro, nego se tu radi o političkom egzibicionizmu ... Posle srpskog Kaligule došao je srpski Neron, a ko će biti treće zvono posle sunovrata, videćemo ...

Gosti: ekonomista Miroslav Prokopijević, profesorka prava Vesna Rakić – Vodinelić, narodni poslanik Nenad Prokić, antropolog Ivan Čolović
Domaćice: Svetlana Lukić, Svetlana Vuković
Svetlana Lukić: Dobar dan, građanke i građani, i Svetlani i meni je drago što smo ponovo sa vama. Oni koji su letos imali sreće i para išli su na takozvano letovanje, to jest na nekoliko dana su pobegli iz ove rupe od zemlje. Povratak ovde izgledao je kao povratak u zagušljivu sobu, koja je u isti mah i ćelija i ludnica.

Iako smo navikli na sve, čoveku zastane dah od toga šta se sve napravilo od štrajka glađu ratnog huškača, šoviniste, stalnog člana građevinske mafije, obožavaoca i zaštitnika ratnih zločinaca, takozvanog božijeg izaslanika, vladike Srpske pravoslavne crkve, Filareta. To što taj sluga božiji misli da može da u isti mah svetom vodicom škropi puške i zlikovce i da se poziva na svoja ljudska prava je stvar koja bi trebalo da zanima njegove kolege vladike i patrijarha - ko god da je to u ovom trenutku.

Meni se mnogo važnijim čini odnos države prema ovom čoveku i njegovom gestu. Na noge Filaretu su išli, dakle, ministar Naumov, ministar Ilić, inače nosilac svog važnijeg crkvenog ordenja: ordena svetog Save, ordena svetog Simeuna i ordena svetog Nikolaja. Brata Filareta je posetio i ruku mu celivao i sin Aleksandar Vučić, podržao ga je ministar Jočić, telefonirao mu je Vojislav Šešelj, a i Rasim Ljajić je našao za shodno da urgira kod Haškog suda da zanemoćalog vladiku skinu sa spiska pomagača ratnih zločinaca. Drugi demokrata, ministar Đilas, neće da se meša, ali koliko on zna, nema dokaza da je Filaret u Mileševu krio nekog zločinca. Izgleda se pouzdano zna samo to da je čuvao Belog anđela, grob svetog Save i Dragana Hadži Antića - sve ostalo su prazne priče evroslinavaca.

Jeste, Filareta je posetio i brat Pahomije, čekaju se samo još jedan pedofil, Ilarion, i Gavrilo zvani Škorpion i društvo će biti kompletno. Filaret je istom onom svetom vodicom, kojom je blagosiljao puške i ubice, krstio i neku nesrećnu decu, koju su roditelji dovodili kod štrajkača glađu ne bi li im deca bila bliže Hristu.

Srpska pravoslavna crkva i glavni odbor Demokratske stranke Srbije bi trebalo da Vaseljenskom saboru i odboru za pravosuđe skupštine Srbije predlože da se u Srbiji ukine molitva kao takva. Molitva treba da bude strogo zabranjena i u crkvi i u vladi, jer bogu se moli samo onaj koji od njega nešto traži, a mi Srbi od njega više nemamo šta da tražimo, jer nam je već dao sve: i pamet i lepotu i osećaj za pravdu, a o samilosti i ljubavi prema neprijatelju i da ne govorimo.

Najviši nosilac crkvenih odlikovanja, Velimir Ilić, i Koštuničin savetnik, Aleksandar Simić, koji je nedavno odnekud izmileo, započeli su diplomatski rat sa Crnom Gorom. Proroković je zapretio Kosovu, što ratom, što trgovinskim sankcijama. Jočić i ostali Koštuničini dečaci bulazne o NATO državi, a nesrećna Demokratska stranka ide okolo sa svojim koalicionim partnerima i liže njihova govna. Tadić je zvao Vujanovića da mu kaže kako on ne misli kao Koštunica, samo ne sme nikome da kaže. Mali od ministra spoljnih poslova nosi papiriće u Partnerstvo za mir, ali sa nekoliko istrgnutih stranica, onih koje govore o želji Srbije da se priključi NATO savezu. Od Đelića se i nije očekivalo ništa manje nego da se izvinjava Crnogorcima za još jedan ispad ludila kolege ministra Ilića. To je onaj isti Đelić, potpredsednik vlade, koji je pre neki dan povodom 100 dana vlade rekao da je vlada odličan tim, da se u vladi slažu u svemu bitnom, a razlike se odnose na nijanse u stilu.

Vojislav Koštunica o svemu ovome naravno ništa ne zna, baš kao što ništa nije znao o atentatu na Zorana Đinđića. Mnogi Amerikanci kao privezak za ključeve nose sat koji unazad broji dane, sate, sekunde i desetine sekundi do Bušovog odlaska iz ofisa. Na tom satu danas stoji 500 dana. Mi treba da napravimo nešto izdržljiviji sat, koji će meriti vreme koje živimo pod Vojislavom Koštunicom. Do sada smo odradili sedam godina ili preko 2500 dana - pa tako do večnosti. Čovek lepo kaže da ne želi izbore dok se ne reši pitanje Kosova. Pokušajte da u svim njegovim izjavama izraz - ne damo Kosovo, zamenite sa - neću Evropu, i sve će vam biti mnogo jasnije.

Na početku Peščanika slušate ekonomistu iz Instituta za evropske studije, Miroslava Prokopijevića.
 
У овој држави је све дозвољено, вређати, клеветати, и да на крају неносиш никакве последице...када би једна телевизија попила жестоку новчану казну, а после и бар месец дана друштвено корисног рада.,.неби причали глуппости после тога....тражили би доказе за своје клевете...а онда випше неби биле клевете...
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top