СРАМАН ОДНОС ЦРНОГОРСКЕ ВЛАСТИ ПРЕМА ТРАГЕДИЈИ

paola

Ističe se
Banovan
Poruka
2.319
Ugrožen referendum
Kako Kurir saznaje, politički vrh Crne Gore imao je poslednjih dana nekoliko sastanaka na kojima je glavna tema bila kako da se popravi "šteta" koju im je Beograd naneo pokazanom solidarnošću u danima velike tragedije. Za tu svrhu naručeno je istraživanje, kojim se pokazalo da je raspoloženje za nezavisnu Crnu Goru palo za neverovatnih tri odsto, s daljim trendom pada.
- Đukanoviću je odmah bilo jasno da zajedničko pojavljivanje Tadića i Koštunice u Crnoj Gori i pružanje velike pomoći Srbije neće proći bez negativnih efekata po njegov glavni posao, a to je predstojeći referendum. Zbog toga je već na komemorativnom skupu napravio skandal, kad je govorio o "iskrenoj solidarnosti zemalja u regionu", izbegavajući da pomene Srbiju, koja se najviše angažovala da pomogne u ovoj nevolji - navodi izvor Kurira.
Krilo Vojnomedicinske akademije u Beogradu, koje je odmah posle železničke nesreće u Bioču oslobođeno za teško povređene putnike, zvrji prazno! Uprava VMA pripremila je jedno odeljenje odmah posle vesti o nesreći u kanjonu Morače, dok još nije bilo preciznih podataka o broju nastradalih putnika.


Crna Gora, međutim, nije poslala nijednog povređenog putnika na VMA ni pet dana posle tragedije, a stručnjaci, osposobljeni za najkomplikovanije hirurške operacije, nisu dobili čak ni jedan jedini telefonski poziv crnogorskih kolega!
Na odeljenjima podgoričkog Kliničkog centra leži još 12 putnika, koji su u teškom, kritičnom stanju. U međuvremenu, u podgoričkom KBC i na Dečjoj klinici preminulo je nekoliko pacijenata, među njima i dvoje dece. Iza cele nesreće, nažalost, ostao je gorak ukus i sumnja građana Srbije i Crne Gore da je politika umešala svoje prste i u ovu veliku tragediju i da je pomoć odbijena zbog političkih interesa.
Vojni vrh Srbije i Crne Gore, ministar odbrane Zoran Stanković, njegov zamenik Vukašin Maraš i načelnik Generalštaba Vojske SCG Ljubiša Jokić otputovali su još u ponedeljak rano uveče u Podgoricu i ponudili crnogorskim zvaničnicima da povređene putnike prebace na VMA. Ponuđena im je sva pomoć - od prevoza povređenih helikopterima, do kompletnog medicinskog tretmana. VMA je, inače, jedina medicinska ustanova u Srbiji koja ima mogućnost i uslove za noćno sletanje helikoptera, koji su odmah ponuđeni Crnoj Gori.
Na VMA je u ponedeljak uveče bilo opsadno stanje. Lekari su pacijente izmeštali na druga odeljenja, u druge sobe... Kažu da nijednog pacijenta nisu otpustili te noći, ali su ih izmestili zbog tragedije u Crnoj Gori. Sagovornik Kurira iz ove ustanove kaže da su odmah posle nesreće, za kratko vreme, na VMA bili osposobljeni da prime 50 najtežih pacijenata, jer tačan podatak nisu imali. Na noge je dignuta ekipa vrhunskih stručnjaka, koja je odmah mogla da zbrine svih 50 povređenih. Niko im, međutim, do danas nije javio koliko je povređenih, a kamoli da je bilo ko prihvatio pomoć
 
А шта друго очекивти од Мила и његових кретена... то су моралне и људске ништарије спремне да дозволе да још неки тешко повређени путник изгуби живот - е да би својим малим искомплексираним личностима доказали да ето Црна Гора може без Србије, иако је потпуно јасно да они не располажу ни условима ни стручњацима каквих има на ВМА... драго ми је да је Србија добро поступила и по ко зна који пут доказала КАКВИ СУ СРБИ ЉУДИ .

СРАМОТА ЈЕ ЦРНОГОРСКЕ ВЛАСТИ... то су политикантски патуљци !
 
paola:
Причајте ви шта хоћете, али радикали и ДСС у коалицији би најбоље решили српско-црногорске односе!

Slazem se.
I ne samo najbolje nego i najbrze.

Ako bi radikali uzeli vlast onda bi nezavisnost dosla i bez referenduma u roku od par meseci i u CG i na Kosovu.
 
marlon:
Pa posle ovih vesti iz bratske nam Crne Gore koliko god ovo zvucalo morbidno, samo neka mi neko zucne protiv efendije comma i njegovog popizditisa na poziv one krvopije.

Ona "humanitarna" tema, one lujke 100%, je bila čista "komesarska" provokacija, kao da su nas vremeplovom vratili u 45-tu i doba crnih kožnih mantila....A Komodorova "greška"
je bila jedino što je bio iskren...
 
Srbija je postupial ispravno i humanitarno, dokazujuci da jos ima vjere u ljude i da se jos mozemo nadati da postoji solidarnost, humanost i razumjevanje, pogotovo prema narodu iz CG.Zivim u CG , ali osjecam narod Srbije , kao bratski narod i veoma mi je drago da su tako postupili dajuci primjer da su ljudi koji sljede put Isusa Hrista. Bilo je interesantno i zalosno gledati ko' zamisljena i brizna lica crnogorskih celnika. Oni se zalisli i zabrinuli, ko da se nesreca diesila njihovima najblizima , a kad je trebalo da se izrazava saucesce onda je bilo promtivno, televizija je pratila u stopu predsjednika i premjera kako ulaze u kuce i kako se rukuju, kao da smo mi u trenutku bola nesto mimo njih. veceras je bila na Elmag televiziji po drugi put prikazana reportaza i razgovor sa Budimirom Medenicom , jednim od crnogorskih zeljeznicara , koji je progovorio savjesno braneci njegovog kolegu Drobnjaka, masinovodju koji je upravljao vozom smrti. Njega je prvi dan poslije nesrece optuzilo rukovodstvo zeljeznice , kao ljudski faktor uzork teske nesrece, a ne nebriga i javasluk na samoj zeljeznici, da je bilo pitanje dana kad ce se nesto tesko desiti. Desilo se ne ponovilo se, a da ima savjesti vlada Crne Gore pala bi isti dan.
 

Back
Top