SPS udarila na SNS u Valjevu: "Vlast ili skup amatera"

udarnicki

Aktivan član
Poruka
1.125
valjevo-grad-istorije-tradicije-i-kulture3.jpg


Povodom nedavne odluke Skupštine grada Valjeva da se cene komunalnih usluga povećaju za 20 odsto, a usluge JP "Vodovod - Valjevo" za 75 odsto, saopštenjem za javnost oglasila se odbornička grupa koalicije SPS-JS, koja je udarila na vlast u ovom gradu, odnosno Srpsku naprednu stranku, iz čijih redova i dolazi gradonačelnik Lazar Gojković.

Kako se navodi u saopštenju za javnost ove odborničke grupe, "u trenutku sve veće inflacije, kada nas očekuje povećanje cena struje, gasa, kad cene hrane svakog dana rastu, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković se setio sa svojim "ekspertskim timom" (Snežana Rakić, predsednica Skupštine, Viktor Mićić, zamenik predsednika Skupštine, Radojica Ristić, šef Odborničke grupe SNS u Skupštini grada, Vladica Blagojević, član Gradskog veća za urbanizam i Divčibare i Branko Vuković, rukovodilac Odeljenja za infrastrukturu), da poveća cene komunalnih usluga u proseku 20 posto, a usluge JKP "Vodovod" za čak 75 posto".

Odbornička grupa SPS-JS u Skupštini grada je upitala "da li je ovo vlast koja stoji iza svojih odluka ili je skup amatera koji odlučuju o životima građana Valjeva?".

Dodali su da donošenje ovako osetljivih odluka, koje će, kako kažu, "građane i te kako udariti po džepu", zahteva detaljnu analizu načina rada ovih javnih preduzeća.

- Da se pretresu svi platni spiskovi i za početak obelodane svi paraziti (imenom i prezimenom). Otpustiti neradnike, posebno one sa kupljenim (ili još gore falsifikovanim) diplomama kojekakvih "fakulteta" ili čak nikakvim, koje su ubrizgali članskim kartama stranke, koji ne doprinose poboljšanju kvaliteta usluga, već su samo trošak. Zakonski naplatiti svim učesnicima i saučesnicima u finansijskom iscrpljivanju javnih preduzeća (pre svega nabrojanih, ali ne samo njih) - poručili su u saopštenju iz odborničke grupe Socijalističke partije Srbje i Jedinstvene Srbije, pa dodali:

- Pretresti sve neplaćene račune pojedinaca (kako fizičkih tako i pravnih lica) kojima se opraštaju milionski dugovi. Reorganizujte se i preusmerite višak radnika tamo gde doprinose. Smenite nestručne direktore, koji su upravo doveli do javašluka i neefikasnog poslovanja u javnim preduzećima sa milonskim dugovima. Tek tada možete podizati cenu komunalnih usluga.


Naglasili su da je "građanima previše Vaših praznih priča i opravdanja, koja više niko ne može da 'proguta'".

- Svaka čast na socijalnoj osetljivosti, gradonačelniče - poručila je odbornička grupa SPS-JS u valjevskoj skupštini u saopštenju za javnost.

Izvor: https://direktno.rs/politika/421233/sns-sps-valjevo-sukob-lazar-gojkovic-gradonacelnik.html

________________

:vudu: Auuuu Ivica Dačić krenuo u frontalni udar na nekoliko mesta na lokalu i to u trenutku kada su predsedniku Aleksandaru Vučiću m00da u procepu! Sve je počelo još onda u skupštini kada je AV polagao zakletvu,a ovaj odbio da mu ustane i aplaudira.Zeznuo je Ivicu Dačića za mesto premijera i sad se ovaj sveti...
 
У праву је Дачић. Хоће да подижу цену воде док им водовод цури на све стране.
Прича се да су губитци воде из система око 60% због старих цеви и несанираних
напрснућа. Такође и комуналци носе ђубре у подне на плус 35, исполивају градске
улице да се не може проћи пар сати од смрада.
За такве услуге и досадашња тарифа је превисока.
 
У праву је Дачић. Хоће да подижу цену воде док им водовод цури на све стране.
Прича се да су губитци воде из система око 60% због старих цеви и несанираних
напрснућа. Такође и комуналци носе ђубре у подне на плус 35, исполивају градске
улице да се не може проћи пар сати од смрада.
За такве услуге и досадашња тарифа је превисока.

Ti si iz Valjeva?
 

Back
Top