Sprstvo i psihologija

analiticki 12

Poznat
Poruka
9.616
Ono sto sam primjetio kod mnogih ljudi koji su Antisrbi ili Autosovinisti da su mnogo vise skloniji depresiji,malodunosti,letargiji i hipohondriji

Znam licno lika koji je kao manji bio Srbin i ono ponosan Srbin pun energije zivahan, samopouzdanja itd cim je otisao u sredinu da zivi koja je vecinom antisrpska u vecoj ili manjoj mjeri a vremenom posto je povodljiv dozvolio je da ga sredina promjeni i postane ravnodusan prema tome sto je ponosni Srbin,postao je vise ajde necu reci antisrpski nastrojen ali ono ravnoudsan uzeo neki pacificsticko - budisticki model.Zalio mi se nedavno da je je od tada postao sklon depresiji,anksioznosti,poceo da gubi samopouzdanje.A to primjecujem kod mnogih Antisrba

Ja mu kazem vrati svoj identitet i gen srpski jer Srbi u izvornom smislu nisu skloni fobijama i anksioznosti.Srbin je duhovna kategorija a kada covjek to prestane biti onda dobija i razne bolesti duha,nadam se da ce ovaj moj savjet pomoci mnogim depresivnim i ljudima punim fobija i hipohondrije da se vrate u stanje prirodno puno samopouzdanja,zivotna,svjezine,elana i srece

Niko nije cist ko se bavi i koga zanima politika

Ok politika je sama po sebi psihicki teska.Ali ovdje pricam kako cijeli zivot primjecujem da je kod Antisrba,Autosovinista,Otudjenih ravnodusnih Srba mnogo veci nivo depresije, letargije,maloudsnosti,pasivnosti nego kod Srba ponosnih nisam to juce primjetio vec odavno a neko sam ko je putovao po zemljama Ex Yu

Pate od jakih duhovnih bolesti,i ovo pricam ozbiljno ne potcijenjivacki ili da im se rugam oni jedno a ja drugo taman posla.Nego bas humano to gledam i nije im nimalo lako, zive emotivnu i duhovnu muku nevidjenu.Srpstvo je ljekovito protiv hipohondrije i letargije i anksioznosti i stidljivosti vise nego bilo koja tableta a nisam to za 10 minuta zakljucio ili par mjeseci,znam kod mnogih ljudi koji odluce da se vise osjete Srbima prodisu,mijenja im se energija,zeljnij su zivota pokreta putovanja,manje kukaju imaju tu djecju vedrinu i zivot.Srpstvo u genu je eliksir mentalnog zdravlja slicno sam primjetio kada sam bio kod Spanaca u Spaniji kao da sam u Srbiji

Mnogi likovi koji kazu tuzni su pate ili imaju problem sa samopouzdanjem,da pocne da se osjecaju kao ponosni Srbi I zive tu filozofiju zivotnu zivot bi im se mentalno promjenio skroz

Poslednja izmena:
Nije ovde u pitanju politika nego kultura. Tačnije, kako kultura jedne nacije utiče na psihologiju pojedinca, da li afirmativno ili negativno. Postoji grana psihologije, tzv kulturna psihologija kojoj je to predmet rada.

Pa vidi u Evropi imas nacije cija kultura djeluje ljekovito Spanija e sada neke zemlje su kontra al to je dio njihovog identiteta iako moze biti tesko ipak srasli su sa odredjenim obrascima.

Kod ovih Antisrba je bolest sto su se otudjili od Srpstva i razne bolesti duhovne dobili.A posebno sto su dolsi u gradske sredine gdje je karakter i srpski pozitivni duh na ogronom iskusenju.To je njihov problem svih tih Antisrba po Crnoj Gori,Hrvatskoj,Bosni sto su im tuzni i nezadovoljni oni uopste ne uzivaju ideju sto su Bosanci,Hrvati ili Montenegrini oni uzivaju u ideji da su Antisrbi tada jedino pokazu neku svjezinu kada treba da mrze i govore sve najgore o Srbima.Jer sama ponasao na Srbe im vrati volju i elan za svime.

Pa samo u Ex Yu djeca tih antisrba su bila najtuznija ili narkomani neki teski

Ja mu kazem vrati svoj identitet i gen srpski jer Srbi u izvornom smislu nisu skloni fobijama i anksioznosti.Srbin je duhovna kategorija a kada covjek to prestane biti onda dobija i razne bolesti duha,nadam se da ce ovaj moj savjet pomoci mnogim depresivnim i ljudima punim fobija i hipohondrije da se vrate u stanje prirodno puno samopouzdanja,zivotna,svjezine,elana i srece
Dobra tema, to je delom i turski gen jer oni kroz istoriju nisu prihvatali ljude koji nisu vedrog duha u svoje drustvo.

Dobra tema, to je delom i turski gen jer oni kroz istoriju nisu prihvatali ljude koji nisu vedrog duha u svoje drustvo.

Evo uzmi koga vole da slusaju bivsi srbi,anti srbi , autosovinisti i ravnnodusni Srbi vole Ekv i Azru malodusne smorove koji su prezirali Srpski narod a ne mrzjeli to je velika razlika.Ali su to krili pod maskom ljubavi i mira sto je laz

Da budem jasan slusat turbofolk je tek gadost i uzas ja bih etno i dobar rok al pun zivota i ponosnih Srba stradalo stvaralaca a ne malodusnih i slabih autosovinista

Ono sto sam primjetio kod mnogih ljudi koji su Antisrbi ili Autosovinisti da su mnogo vise skloniji depresiji,malodunosti,letargiji i hipohondriji

Znam licno lika koji je kao manji bio Srbin i ono ponosan Srbin pun energije zivahan, samopouzdanja itd cim je otisao u sredinu da zivi koja je vecinom antisrpska u vecoj ili manjoj mjeri a vremenom posto je povodljiv dozvolio je da ga sredina promjeni i postane ravnodusan prema tome sto je ponosni Srbin,postao je vise ajde necu reci antisrpski nastrojen ali ono ravnoudsan uzeo neki pacificsticko - budisticki model.Zalio mi se nedavno da je je od tada postao sklon depresiji,anksioznosti,poceo da gubi samopouzdanje.A to primjecujem kod mnogih Antisrba

Većinu navedenih bolesti imaju ljudi sa višim IQ . Zaključak? ;)

Zato što su svesni realnosti.
Ali oni nisu antisrbi kako si predstavio.
Kad čovek dođe u zrele godine treba da bude ili glup da ne shvata neke stvari, samoljubivac i takođe glup da se 'ponosi' (zbog bilo čega, tipa što je Beograđanin, Srbin, Kovačević) ili da vozi taj narativ iz nekog interesa, što takođe znači da je glup jer pametnom ne treba da se dodvorava sopstvenim čoporu, pametan živi od svog rada.

Zato što su svesni realnosti.
Ali oni nisu antisrbi kako si predstavio.
Kad čovek dođe u zrele godine treba da bude ili glup da ne shvata neke stvari, samoljubivac i takođe glup da se 'ponosi' (zbog bilo čega, tipa što je Beograđanin, Srbin, Kovačević) ili da vozi taj narativ iz nekog interesa, što takođe znači da je glup jer pametnom ne treba da se dodvorava sopstvenim čoporu, pametan živi od svog rada.

Biti Srbin ne znaci pripadati coporu ko ti je to napunio glavu glupostima.Itekako mozes da zivis od svog rada i da budes Srbin

Koja je tvoja dijagnoza?

Titoisticko isprani mozak direktno ili indirektno u Ex Yu gdje su ljudima 40 godina ispirali mozak da su Srbi primitivci i pijanice koje se ne vade iz kafane takve su i serije bile i filmovi.Jer da bi se ljudi zaljubili u Antisrpstvo Tito i titoisti su ucinili sve da ogade Srbima srpstvo i da jedini nacin da Srbin djeluje kulturno i normalno je da bude sto manje Srbin a najbolje da bude Antisrbin

Covjek tako misli al ne shvata da su Srbi bili elita ozbiljna prije Titoista,ali dzaba trebace da prodje 100 godina jedno da se Srbi oslobode tog mentalnog obrasca.Marksisti su na tome radili najvise,lazni intelektualci koji su za sve nedace i svo licno nezadovoljstvo krivili Srbe.Kao Srbi su ovakvi i onakvi a u sustini su oni licno neostvareni i iskompleksirani mediokriteti koji su svoje jade licne i nemoci projektovali na cijeli narod.Danas naslednici takvih likova su to drugosribijanski autosovinistiki lazni intelektualci.Srbi su prije Titoista i pocetka Titoisticke civiliazacije !!! imali vanserijske i pametne ljude ali Donnie Darko nazalost nije imao puno prilika da cuje i cita o tim ljudima i da je Kraljveska akademija misaona imenica za sve akademije danasnje jer da je svjestan ne bi pricao o Srbima kao pijanicama gledao mucenik i slusao price tipa Paja i Jare

antisrbi imaju i perut dok je kod srba patriota kosa bujna i zdrava

Nema to veze sa time da li se neko oseca kao Srbenda ili da li srbuje, nego je jednostavno lako osecati se dobro kad odbacis ili ignorises surovu realnost, iskljucis mozak i kuliras sve, sto je cesta pojava kod Srbendi. Svaki covek koji razmislja malo sire i dublje i uvidja i sve lose sto se desava, patnju drugih ljudi, pogresno vodjene sisteme, grehe koji dovode do nesreca, ne moze da bude tako zivahan i energican.

Mene je na primer jako pogodio onaj dogadjaj od pre neki dan kad je nasa vojska ubila coveka, troje dece i komsinicu, pregazili ih ko da su buba svabe, i niko se iz vrha vojske ili vrha drzave nije oglasio povodom toga, nije bilo nikakvih objava, saopstenja, smena, vec odgovornost ne postoji. Kako posle tako nekog dogadjaja da idem okolo i da srbujem i govorim "kad se vojska na Kosovo vrati" i svi ti fazoni?

Nema to veze sa time da li se neko oseca kao Srbenda ili da li srbuje, nego je jednostavno lako osecati se dobro kad odbacis ili ignorises surovu realnost, iskljucis mozak i kuliras sve, sto je cesta pojava kod Srbendi. Svaki covek koji razmislja malo sire i dublje i uvidja i sve lose sto se desava, patnju drugih ljudi, pogresno vodjene sisteme, grehe koji dovode do nesreca, ne moze da bude tako zivahan i energican.

Mene je na primer jako pogodio onaj dogadjaj od pre neki dan kad je nasa vojska ubila coveka, troje dece i komsinicu, pregazili ih ko da su buba svabe, i niko se iz vrha vojske ili vrha drzave nije oglasio povodom toga, nije bilo nikakvih objava, saopstenja, smena, vec odgovornost ne postoji. Kako posle tako nekog dogadjaja da idem okolo i da srbujem i govorim "kad se vojska na Kosovo vrati" i svi ti fazoni?

Vojno vozilo samo po sebi ne bi trebalo da ide ulicom a da prije toga ispred njega ne idu auta sa rotacionim svijetlima,jer sumnjam da su isla ispred cim je to vozilo pregazilo auto nesrecne porodice.To je tesko krivicno djelo jer nije obezbijedjen put bio,dovoljno je samo da je auto zakacilo vojno vozilo bilo bi unisteno a ne ovako direktno da ga pregazi.To je vozilo takve jacine da bi dzipa najveceg moguceg kao od sale smrskalo i pregazilo a ne automobil

Back