Spremite se za poskupljenja zbog vece cene rada po svetu

Није то лоше. Много се распусте гоље кад је све јефтино и доступно.

Пар генерација у којима маса њих никад ни не омирише месо, на пример, звучи као добар начин да се све врати у границе пристојности.

Duhovi Bozica nece puno razmisljati cijoj postelji u ponoc valja prici...:)
tik - tok, tik - tok,
doooong,
skriiiip,
krrrrc,
trup, trup, trup...

Autorska tema.

Znaci, u svetlu toga da ce sledecih 10ak godina svetom vladati MAGA analfabete i ostali Afd-ovci, jeste li spremni za poskupljenja?

Posto znamo da je cena rada ubedljivo najbitniji trosak prilikom proizvodnja roba i usluga, a doticna ekipa ekonomskih analfabeta protera sve migrante, ocekujemo povecanje iste.

Naravno, to upariti sa dobrim odnosima koje te analfabete imaju sa masom sindikata timstera i ostalih fabrickih radnika, sto isto povecava cenu rada.

Koliko ste spremni da placate vise?

Spremna sam sa platim onoliko koliko je potrebno da ja zivim pristojno, ali i da oko mene zive pristojno.

Ako mi je potrebno vise novca - radicu vise.
Necu ocekivati da neko zbog mene primi 20 centi na dan.

Moje je misljenje oduvek bilo cvrsto da jeftina roba nije nista dobro.

Da, rad najvise kosta.

Kosta vise od sirovina.

Naravno generalno, ne vazi za sve sektore, pokusaj da razumes kontekst necega.

Cak i u tvom primeru ti dajes primer za jednog coveka, za jedan dan.

Ne ide tako racunica Platine.

Uzmi godisnju proizvodnju automobila.

I zbir godisnjih plata (bruto) SVIH radnika, znaci ne samo fabrickih radnika, nego i SVIH radnika u administraciji, distribuciji, komercijali.

Nemoj sa tim jeftinim populizmima.
Можеш да критикујеш када будеш дао податке.

Тврдња "није тачно" не даје никакво упутство шта јесте.

Ниси чак дао ни однос броја запослених у произодњи према броју запослених "на папирима".

Одавно се прича о утицају технологије на смањење радне снаге, па опет, никада у свету није била оволика тражња за радном снагом.

И у јадној Србији је данас тешко наћи радника. Почели смо и ми, Срби, да увозимо Пакистанце, Непалце, Црнце и сл.

Не знам када ће технологија да замени радну снагу. Ако буде, биће ко зна кад.
"Препаметни" компјутери имају шансу да замене "папирологе"... али не могу да замене занатлије, зидаре, пољопривреднике...

Ми увозимо возаче и достављаче, Немачка увози инжењере, лекаре, занатлије.

Можеш да критикујеш када будеш дао податке.

Тврдња "није тачно" не даје никакво упутство шта јесте.

Ниси чак дао ни однос броја запослених у произодњи према броју запослених "на папирима".

Dobro.

Ti si u pravu.

Troskovi rada su potpuno nebitna stavka za firme.

Eto, potpuno su nebitna stavka u tom tvom primeru, auto industriji; cak je i taj tvoj odnos tacan, koji bese odnos naveo, mrzi me da trazim poruku, 3% troskova su troskovi rada.

Sve si u pravu.

Back