Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Glavu gore narode kaze preCednik!

3861406_01page001_ff-s.jpg


I ako ce nas zapad proglasiti genocidnim Vucic ce sa ponosom nositi nasu zastavu!
 

1713198347798.png


Iz teksta rezolucije o Međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici: “Bez rezerve se osuđuje svako poricanje genocida”


"Bezrezervno se osuđuju svi akti glorifikovanja osuđenih za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i genocid, uključujući i odgovornih za genocid u Srebrenici"


Srebrenica-Potocari-foto5-Dinko-Gruhonjic-1024x768.jpg


15. АПР 2024.

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani saopštio je danas u Skoplju da je ta zemlja jedan od kosponzora rezolucije UN kojom se poziva da se 11. jul proglasi za Međunarodni dan sećanja na žrtve genocida u Srebrnici 1995. i pozvao zemlje članice UN, a posebno Srbij da je podrže.

Na konferenciji za novinare u Skoplju, Osmani je pročitao tekst rezolucije koju je, kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova u Skoplju, do sada podržalo više od 17 zemalja, među kojima su Slovenija, Italija, Lihtenštajn, Irska, Finska, Holandija, Albanija, Turska, Jordan, Malezija, Čile, Novi Zeland i druge.

Rezolucija pod nazivom „Međunarodni dan refleksije (razmišljanja) i sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine“ treba da bude predstavljena Generalnoj skupštini UN 17. aprila, a o njoj će se glasati 2. maja.

Tekst rezolucije glasi:

Odlučuje se da se 11. jul proglasi za Međunarodni dan refleksije i sećanja na genocid počinjen u Srebrenici 1995. godine i da se svake godine obeležava;

Bez rezerve se osuđuje svako poricanje genocida i pozivaju sve članice UN da čuvaju utvrđene činjenice, uključujući i kroz svoje obrazovne sisteme, razvijajući posebne programe za negovanje sećanja, kako bi se sprečio revizionizam i ponavljanje genocida u budućnosti;

Bezrezervno se osuđuju svi akti glorifikovanja osuđenih za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i genocid, uključujući i odgovornih za genocid u Srebrenici;

Naglašava se važnost završetka procesa pronalaženja i identifikacije preostalih žrtava genocida u Srebrenici i dostojanstvene sahrane i poziva na nastavak procesuiranja počinilaca genocida u Srebrenici;

Pozivaju se sve zemlje da u potpunosti ispunjavaju obaveze u skladu sa Konvencijom UN o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida u skladu sa međunarodnim običajnim pravom o sprečavanju i kažnjavanju genocida, imajući u vidu relevantne odluke Međunarodnog suda pravde;

Poziva se generalni sekretar UN da uspostavi informativni program UN „Genocid u Srebrenici i UN“ započinanjem aktivnosti u sklopu priprema za obeležavanje 30. godišnjice, 2025, i dalje zahteva od generalnog sekretara da skrene pažnju na rezoluciju svim državama članicama UN, organizacijama iz sistema UN i organizacijama civilnog društva;

Pozivaju se sve države članice UN , organizacije sistema Ujedinjenih nacija, druge međunarodne i regionalne organizacije i civilno društvo, uključujući nevladine organizacije, akademske institucije i druge zainteresovane strane da obeležavaju Međunarodni dan,uključujući komemoracije i aktivnosti, posebne memorijale i odavanje počasti žrtvama genocida u Srebrenici 1995. godine, kao i odgovarajuće edukacije i aktivnosti podizanja javne svesti.

(Beta/Autonomija)
 
O kakvom ponosu prica ova ljigava amorfna masa.. Ponos je za njega misaona imenica.. Ako UN izglasa rezoluciju o Srebrenici, on ce prvi da je prizna.
O čemu ti loopetaš ljigava amorfna maso?
Šta ima bilo ko da priznaje ili ne priznaje rezolucije UN-a?
Verovatno si pobrkao sa priznavanjem "Kosova" od strane tvog gazde?
 

SPREMAJU REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI: Vučić - Sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!​

Boriću se za Srbiju, poručio je predsednik Srbije.

- Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je predsednik.

images


https://www.novosti.rs/vesti/politi...enici-vucic-sponzori-zamislite-nemacka-ruanda

"REPUBLIKU SRPSKU NIKO NEMA PRAVO DA UKINE!" Vučić ukazao na prljavi plan Zapada o najavljenoj rezoluciji u UN​


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o najavljenom spremanju rezolucije o Srebrenici na generalnoj skupštini UN 27. aprila
https://www.alo.rs/data/images/2024-01-10/862330_republika-srpska_f.webp


- Spremaju i neku rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda. Samo vas molim da čujete ovo. Pre dva dana kada je trebalo da se raspravlja o situaciji koja je proizvedena NATO agresijom pre 25 godina, komentar zapadnih ambasadora je bio: Zašto se Srbi vraćate u prošlost, dajte da gledamo u budućnost. A onda su rešili da nas vrate 29 godina unazad. I to je uobičajeno i sve je u redu - rekao je predsednik.
Rekao je da se to radi iz dva razloga - da srpski narod kazne zbog slobodarske politike, a drugi razlog je taj da muslimanima širom sveta pokažu da uprkos podrške Izraelu prikazuju sebe kao ljude koji podržavaju muslimane.

- Posle toga vam je jasno šta sledi. Iako taj pravni akt nema obavezujuću snagu. Dan posle toga će se izaći sa inicijativom, koju je izrekao i profesor Gruhonjić, da takve političke tvorevine koje su nastale na genocidu ne smeju da postoje. Misle na Republiku Srpsku naravno. A Srbija je potpisnica Dejtona, i po tom dokumentu ne smeju da ukinu Republiku Srpsku - dodaje on.

https://www.alo.rs/vesti/politika/8...lan-zapada-o-najavljenoj-rezoluciji-u-un/vest

Zapad sprema opet genocid nad Srbima i to tako sto bi Nemacka uz pomoc drugih NATO drzava Srbe proglasila genocidnim narodom.

Plan im je da proguraju nekakvu rezoluciju u Srebrenici po kojoj bi Srbija bila obelezena kao genocidna i odgovorna za to sto se tamo desilo a nakon toga ce uslediti zahtevi za ukidanje Republike Srpske i da Srbija placa ratnu odstetu.

Genocidni planovi zapada se nece ispuniti - JER CE USVAJANJE TE REZOLUCIJE SPRECITI RUSIJA VETOM!

Ali dobro je da znamo sta nam zapad misli i da nam o glavi radi.
Hoce li neki rusomanijak da dokaze kada je to neki NAROD u ljudskoj istoriji i istoriji medjunarodnog prava proglasen genocidnim?
Sto se mene tice svi SNS smradikali i socijalisti/SKS i njihovi sledbenici jesu genocidni sto su pokazali svojom politikom 90ih pa i kasnije.
 
Poslednja izmena:
Rezolucija nije obavezujuća i na simboličnom planu

Ono što će biti, s druge strane, je da će se još drastičnije pogoršati odnosi između Muslimana i Srba u BiH.
Kako ti možeš protiv svog Vožda koji je uspaničen zbog mogućeg ili vjerojatnog donošenja rezolucije o genocidu u Srebrenici?! Misliš li da si ti pametniji od gospodina Vučića, hm? :kez:
 
Rezolucija nije obavezujuća i na simboličnom planu

Ono što će biti, s druge strane, je da će se još drastičnije pogoršati odnosi između Muslimana i Srba u BiH.
A ko bi se mirio sa balijama i Hrvatima? Taj je jadan, ako do sada nije naučio sa kim ima posla!
 
Neki amer je davno izvalio da bi mogao da srušiš gornja 4 sprata zgrade UN-a i ništa se ne bi promenilo u svetu!
UN-u se dogodilo isto ono što se nekoć dogodilo Ligi naroda. Potpuno urušavanje kredibiliteta. Sve važnije globalne odluke donose se izvan UN-a. Čemu onda UN? Najbolje da ga ukinu.
 
UN-u se dogodilo isto ono što se nekoć dogodilo Ligi naroda. Potpuno urušavanje kredibiliteta. Sve važnije globalne odluke donose se izvan UN-a. Čemu onda UN? Najbolje da ga ukinu.
Pa Tramp je bio USA povukao iz nekih delova UN-a... Pa Bajden vtratio!
"Under President Donald Trump, the U.S. withdrew from the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) and United Nations Human Rights Council (UNHRC) in October 2017 and June 2018 respectively..."
 
Pokretanje teme genocida,ne ratnog zločina, nego genocida otvara pandorinu kutiju istu onu koja je otvorena napadom genocidnih tvorevina na zapadnoj polulopti na Srbiju. Bezrazloga za napad, jer razlog nije dokazan, bez rezolucije UN, i bez mozga, dokaz je da ta bagra priznaje samo zakone i pravo sile, što je suprotno svim dokumentima UN i medjunarodnog suda.
Dakle ta bezmozga masa sitnih prevaranata od 1000 evra, prosto radi za politiku nasilja, pa prema tome i ne zaslužuje pažnju pristojnog sveta, osim kao predmet tog istog tela da razmotri genocidno delovanje debilnog zapada. Ne verujem da će ovakva rezulucija proći kod najvećeg dela engleskih kolonija....što bi ujedno bio i upaljač za raspad commonwellta....Da li to neko svesno deluje na tupson civilizaciju da skače sebi u stomak videćemo do kraja godine.
 
Dzaba skevcu pojedini...rijeseno je to pitanje ima 17 godina.Sve ostalo je prdljavina u čabar. Ovoe kao neka rezolucija na sjecanje :hahaha:
Ko to poteze,ko ce to podrzati...pa naravno zapadna genocidna stoka zna se koji su.Upravo oni sto danas unnekog upiru prstom ili nekog. Treba stalno napominjati sta su engleska gowna pokusala ali prc. Ej oni potezu inicijativu da se Srbi proglase genocidnim,oni ejj :lol:
Nego :flert:
IMG_20240416_012510.jpg
 

1713228458095.png

NAJAVA NA NAJAVU: “Naravno da nećemo ići na taj skup koji organizuje Milorad Dodik u svoju čast"


photo_1666090302375_1_1_1_2.jpg


Prije 6h

U Bosni i Hercegovini ponovo vladaju političke tenzije. Krize se prepliću jedna za drugom, pa je tako ona oko Izbornog zakona gotovo zaboravljena i potisnuta različitim reakcijama zbog najavljene Rezolucije o Srebrenici pred Ujedinjenim nacijama.

Da li će u NSRS-u podržati usvajanje Izvještaja međunarodne komisije o Srebrenici i hoće li na skup “Srpska te zove” koji je Milorad Dodik najavio za četvrtak, neka su od pitanja za lidera Liste za pravdu i red Nebojšu Vukanovića.

“Naravno da nećemo ići na taj skup koji organizuje Milorad Dodik u svoju čast. Vidimo nažalost da na taj skup odlazi gradonačenik Banje Luke, mezimče Dodikovo i baš me interesuje reakcija Borenovića nakon što Stanivuković ode na skup, da li će ići skupa i da li će Stanivuković biti govornik”, kazao je Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, odgovarajući na pitanje da li će prisustvovati mitingu u Banjoj Luci.
 
У емисији "утисак недјеља" на антисрпској телевизији, другосрбијански пајаци, политички радници који се представљају историцима су се бавили овом гротескном причом око резолуције о Сребреници
 
Руанда је и данас етничка диктатура мањинског Тутси народа, док је већински народ Хути практично сведен на грађане другог реда.Таква етничка доминација је и довела до геноцида у Руанди 90-тих година.
 

Back
Top