Spremaju rezoluciju o genocidu u Srebrenici: Vučić - sponzori su zamislite Nemačka i Ruanda!

Mile je rekao.

„Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio sud u Hagu i to je nesporna pravna činjenica. Ono što sam trebao da uradim, trebao sam akcijom koju smo poveli da pokušam da vraćam povjerenje, koje se ne može riješiti u jednoj godini ili u pet godina, ali može se riješiti dugoročno.“

- Milorad Dodik, Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića 2007. godine​
Dobro Vam ga utero Mile :D
 
Ovo nisu lagarije, srebrenički komandant je to izjavio usred Sarajeva, evo iz njegovih usta:


"Nudi mi Klinton da uđu četnici u Srebrenicu i pobiju 5000 Bošnjaka (zarobljenika) i biće vojna intervencija"

Dakle, ja imam argument a ti nemaš ništa kako bi pobio moj argument.

:aha2:
talp mi svemocnog Allaha, zapanjen sam...Meholjic je trebao odmah da prosvira glavu Izetbegovicu, po kratkom postupku...to ludilo je imalo samo jedan lek
 
:kafa:
4170FEA9-E432-4C3B-85CC-4E4295342616.jpeg
 
Ne mora niko da bude pravnik da bi znao šta je genocid, postoji definiicija toga.
To što su plaćene smradine iz Haga iskrivile tu definiciju, to je njihov problem, nije srpski.
Sve dođe na svoje, kad-tad, istinu ne možeš večno da sakrivaš.
A ova Rezolucija je go qurac, osveta za:
1) Nemoć kompletnog Zapada da pobedi Rusiju.
2) Odbijanje Srbije da se priključi sankcijama Zapada protiv Rusije.

3) Da pokažu muslijama kako je Zapadu ustvari Bogznakako stalo do njih.
4) Da maskiraju genocid koji ješe trenutno vrše u Gazi.

Ali to sve ne menja činjenicu da si ti običan neobrazovani srbomrzac, nezadovoljan
svojim bednim životom, sve po onoj narodnoj: - Da komšiji crkne krava...
Ali razumem ja takve kao tebe u potpunosti, ne zameram... :mazi:
Okreces pilu naopako. Sve to napisano su u stvari tvoje osobine koje pokusavas pripisati meni...no pasaran....
Bošnjani kažu ovo “nije genocid” jer su deca srpska:
9B6D9A0E-D29B-4AE5-9772-116994A84C46.jpeg
 
Koliko je vlast u Srbiji ogranicena vidi se u tome sto guraju pricu o Drugom svetskom ratu kao kontrargument protiv Nemackcke.
To Nemce nece pogoditi, svavise.
Ali zato Prvi svetski rat i pitanje ratne odstete po Jungovom planu, koja nikada Srbiji(Jugoslaviji) nije isplacena kao svim ostalima jeste otvoreno pitanje. Za Nemce je Prvi svetski rat, mnogo cistiji, misle da nigde nisau izvrsili neki zlocin kao Holokaust, ali u Srbiji je umrlo 30% populacije.

Takodje, mora se prestati biti pasivan prema muslimanima u okupiranoj Bosni. Vekovima su muslimani vrsili najvece zlocine na tim prostorima, samo njihva konverzija na islam je dokaz zlocina. Odvodili decu, nabijali na kolac...a oni prozivaju nekoga za zlocine.
 
1713103595597.png

Mujagić na Krugu 99: Budućnost BiH zavisi od sposobnosti te države da pronađe svoje građane


1713103519718.png


14.04.2024.

Budućnost Bosne i Hercegovine duboko zavisi od sposobnosti te države da pronađe svoje građane - istakla je profesorica na Fakultetu političkih nauka Sarajevo Nermina Mujagić koja je bila uvodničar na nedjeljnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Govoreći o temi "Put u budućnost: građansko društvo i država" Mujagić se osvrnula na nevolje sa kojima se suočavaju multikulturalna društava kakva je BiH, te na procese u kojima su naši građani postali tuđi građani, te kako čista tolerancija prema nacionalizmu neutralizuje državu.

Kada je riječ o paradoksu između građanskog i etničkog političkog predstavljanja u BiH, kako je rekla Mujagić, on se očituje u mnogim aspektima. Prvi, građanski, formalno je utemeljen na Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima iz 1948. godine koja je sastavni dio Ustava BiH i ima za cilj da stvori društvo koje se temelji na jednakosti svakog ljudskog bića na planeti i njegovim osnovnim ljudskim pravima.

- Takav sistem vrijednosti koji u temelju ima jednakost pojedinaca unutar nekog društva nažalost duboko je ugrožen u BiH i to dodatno argumentujem presudama Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura protiv BiH koji je utvrdio, kako je poznato, postojanje sistemske diskriminacije ili sistemske nejednakosti građana BiH – istakla je Mujagić na press konferenciji uoči sesije.

Drugi, etno-politički, kako je dodala, proizvodi društvenu suprostavljenost između tri dominantne etničke sukupine u BiH, između Srba, Hrvata i Bošnjaka, u kojem je forma važnija od sadržaja i koji proizvodi građane koji jure ka negativnim identitetima koji počivaju na negaciji drugoga i koji omogućava da naši građani postanu tuđi građani.

Mujagić je naglasila da princip potpune etničke ravnoteže nije spojiv ni sa pravnom državom niti sa demokratijom jer ne obrazuje stanovništo zemlje da prihvati odgovornosti građanskog statusa, kao uvjeta razvoja demokratskih procesa, odnosno promjena.
- BiH najbolje zna koliko uvođenje etničkog pariteta donosi sa sobom probleme i kako kvote prave razlike koje hrane nacionalističke koncepcije u ovoj državi – dodala je Mujagić.

Naglasila je da mješavina nacionalnih i nacionalističkih metafora kreira sveopću atmosferu neizvjesnosti i straha. Tu su konstantna retorička pitanja, ponavljanje istih fraza, niz retoričkih tehnika iz registra koji ima za cilj da ubijedi građane da ovdje života nema, posebno zajedničkog, da su istina i pravda u ovoj zemlji nedostižne i sl., da se institucije raspadaju, da je pitanje dana kada će se ponoviti scenario iz 92.

- U odnosu na ratno vrijeme, medijske slike izgledaju manje krvavo, ali to ne znači da su manje štetne jer govor mržnje koji dolazi iz dijela institucija koje gradimo i koje velika većina građana finansira, da bi nas zaštitile, ima cilj da nas dovede do nepomirljivih razlika u mišljenju, neizvjesnosti i straha čije domene počinju tamo gdje domena slobode završava. Kad to kažem mislim na performans Vučića i Dodika organiziran zbog Rezolucije o Srebrenici koja će biti usvojena u maju na Generalnoj Skupštini UN-a – navela je Mujagić.

Predsjednik "Kruga 99" Adil Kulenović je u uvodu naglasio da nas historijski trenutak prisiljava na odvažnost i jasnoću vizija moderne BiH unutar svijeta kojem geografski, politički, ekonomski, kulturološki i sudbinski pripadamo.

- Bez odvažnosti u mišljenju, jasnoće u idejama i vizijama, nema ni odlučnosti u djelovanju. Vjerovanje da se može proći "ispod kišnih kapi" donijeće samo trulost kompromisa čiji nepodnošljivi zadah će trpjeti generacije koje dolaze. Zato, govoreći danas o građanskom društvu i državi treba pozvati i na preispitivanje naslijeđenog hegemonijskog vokabulara i u teoriji i praksi, koji nas predugo drži u mraku neslobode – dodao je Kulenović.
 

1713104250917.png

DOK RS I SRBIJA PANIČE: Italija se pridružila listi sponzora Rezolucije o Srebrenici


Posljednjih dana ova institucija potvrdila je i izrazila zahvalnost na podršci Rezoluciji Ruandi, Njemačkoj, Novom Zelandu, Čileu, Francuskoj, Lihtenštajnu i Sloveniji, SAD-u.


photo_1657443790284_1.jpg


Prije 2h

Memorijalni centar Srebrenici objavio je da je Italija još jedna država koja se pridružila listi sponzora Nacrta rezolucije o genocidu u Srebrenici.
"Italija će biti ko-sponzor Rezolucije o Srebrenici. Hvala", naveli su iz Memorijalnog centra.

Posljednjih dana ova institucija potvrdila je i izrazila zahvalnost na podršci Rezoluciji Ruandi, Njemačkoj, Novom Zelandu, Čileu, Francuskoj, Lihtenštajnu i Sloveniji, SAD-u.

1713104229768.png
 

Back
Top