Sprema se masovni egzodus - iz Srbije i regiona čekaju znak iz Nemačke

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
92.073

U državama Zapadnog Balkana s nestrpljenjem se očekuje novi nemački zakon o useljeništvu, koji će liberalizovati mogućnost dobijanja zaposlenja u Nemačkoj.

Veruje se da će novi zakon još više podstaći odlaske ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, ako u međuvremenu budu ukinute radne vize.

Agencija "Anadolija“, prenosi Sputnik, zatražila je od Ambasade SR Nemačke u BiH informaciju o najavi nemačkih vlasti da se od 1. januara 2019. godine pojednostavljuje proces zapošljavanja radnika sa prostora Zapadnog Balkana u Nemačkoj.

Najavljeno je da Nemačka donosi novi zakon, pa je turska agencija zatražila odgovore na sledeća pitanja: da li će ubuduće biti potrebno pribavljanje radnih dozvola, da li će biti posebno naglašeni profili zanimanja koji će biti obuhvaćeni zakonskim olakšicama, koliko je tokom ove i prošle godine izdato radnih dozvola za rad u Nemačkoj…

"Budući da je novi zakonu o useljeništvu još u ranoj fazi rasprave, molimo za razumevanje da trenutno ne možemo da govorimo o mogućim efektima zakona“, navedeno je u odgovoru Ambasade Nemačke u BiH.

Mnogi građani zemalja Zapadnog Balkana, u kojima su i dalje niske zarade onih koji rade i visok procenat nezaposlenih, u proteklom periodu odlučili su se na odlazak u zemlje Zapadne Evrope, prvenstveno u Nemačku, kako bi pronašli zaposlenje i osigurali egzistenciju sebi i svojim porodicama.

:klap:

Ko je pljuvao?

Ajmo malo komentara ljudi:

Da sumiram svoju prvu god u Nemackoj(Bavarija konkretno)

Ja i supruga radimo.
Dete u Vrticu.
Kupili auto u vrednosti od 10 000€( 3000 dali, ostatak na 36x200€) kamata smesna!!!
Ustedeli oko 10 000€ za 12 meseci
Bili u Srbiji 2x i sasvim solidno potrosili novac.
U pocetku 2019 u najavi povecanje plate za 13%
Tako da ako sve bude po planu, na kraju 2019 bi trebalo da imamo ustedjenih 20-22000 €.

Ovako nesto u Srbiji mozemo samo da sanjamo!!!

Minimalna plata u Bajernu je 1200€ netto
Kome nije tesko da radi 6 dana u nedelji, moze da radi minijob(dodatni posao) i to je 450€ plus na platu
Tako da he minimalac u Nemackoj sa 6 radnih dana 1650€!!!

Muz i zena 3300€ mesecni prihod
Rashod ne moze da predje 2000€! (Stan,hrana,garderoba,gorivo,telefon...)

Ne nadajte se!
U Srbiji NIKAD,ali NIKAD nece biti bolje!

Pozdrav i srecno u potrazi posla!

Vozaci,medicinari,gradjevinci,metalci za vas ima posla na svakom cosku!!!
(Na vreme pobegao, 28. oktobar 2018 19:30) # Link komentara

--------

Ziveo sam u nemackoj godinu i po pa presao u stokholm u svedsku. U nemackoj su me gledali kao gradjanina zadnjeg reda, svaba nije hteo rec da progovori sa mnom.

U svedakoj mi je najteze palo kad da bi me uvredili nazivali me PRLJAVI JUGO.
vozim kombi dostavljac sam autodelova i nije mi tesko. Ne obazirem se na sve to. Bolje mi je nego da se vratim u srbiju gde 17e po satu mogu samo da sanjam.
Sve to radite ako imate cilj. Nemojte NIPOSTO da vam cilj bude da ostanete napolju zauvek. Zaradite, uzmite im pare i osigurajte zivot sebi medju svojima da ne zavisite ni od vucica ni od djilasa.
(Zivim ko car, 28. oktobar 2018 17:28)

---

U Lufthanzi sam vec 19 godina. Kada sam posle trece godine odlucio da idem u Emirats, ponudili su mi €2000.00 vecu platu. Ostao sam i vec posle sest godina mi je plata bila €6200.00. a vec posle devete godine mi je ponudjeno da budem instruktor. Inace zovu me po imenu i uvek pominju kako je JAT imao vrhunske aviomehanicare.
(Dragan, 28. oktobar 2018 19:22) # Link komentara

---

nemoguce..pa jel gleda ko pink..rts...alo...informer..happy.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (alx, 28. oktobar 2018 18:52) # Link komentara

-

Kod nas deca cim se upisu u vrtic vec pocinju da pricaju kako ce da pale odavde.
(Vrza, 28. oktobar 2018 17:48) # Link komentara
-

Ja sam pokreno privatni posao u Srbiji i zaradim 200 Eura dnevno. Mozda je to i malo kako neki drugi zaradjuju, ali u svakom slucaju love i hleba u Srbiji ima samo ko hoce da radi.
(N Sad, 28. oktobar 2018 17:40) # Link komentara
-

Sve je to tacno, ali morate imati skolu za posao koji aplicirate. Ja sam dobio posao pomocnog njegovatelja, gazda inace njemac mi je dao ugovor. Njemacki ucim oko godinu dana pa se mogu sporazumiti. Trazio mi je samo vozacku dozvolu, ni skolu ni iskustvo.Medjutim, na stranici ambasade za taj posao treba srednja medicinska skola, tako da cu morati raditi prekvalifikaciju. Posao u Njemackoj se moze naci, ali postoje odredjeni uslovi koje morate ispuniti.Njima trebaju kvalifikovani radnici, ne cistaci i peraci sudova.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tony Stark, 28. oktobar 2018 17:26) # Link komentara

-

Kako to da u državi u kojoj ima toliko rusofila ogromna većina želi na mrski zapad?
(Limanoid, 28. oktobar 2018 16:50) # Link komentara

-

Atak na srpsku privredu. Ko ce da mota kablove?
(Straus, 28. oktobar 2018 14:42) # Link komentara
-
Ima li nasa država neki mehanizam ili će samo nemo gledati kako nam radnici okreću leđa i odlaze? Okujte ih stavite neke nanogice i da znaju da čim izadju van granica Srbije da će to da eksplodira. Ova država kakva je ladno bi nas pustila da moramo da zaposlimo neke iz Indonezije i još da im damo 50€ veću platu. Morate preduzeti mere da se stane u kraj domaćim izdajnicima a od prve plate u inostranstvu evidentno je i stranim plaćenicima. Državo stani u zaštitu poslodavaca! Ko će budžet da vam puni?
(Eto vam Barona Munchauzena sa E autobusima, 28. oktobar 2018 14:34)

- - - - - - - - - -

:hahaha: Бајкеру, нализао си се као животиња.

Nisam , samo 2 puta u nedelji se nalizem. Tako sam u mogucnosti.

U državama Zapadnog Balkana s nestrpljenjem se očekuje novi nemački zakon o useljeništvu, koji će liberalizovati mogućnost dobijanja zaposlenja u Nemačkoj.

Veruje se da će novi zakon još više podstaći odlaske ljudi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, ako u međuvremenu budu ukinute radne vize.

Agencija "Anadolija“, prenosi Sputnik, zatražila je od Ambasade SR Nemačke u BiH informaciju o najavi nemačkih vlasti da se od 1. januara 2019. godine pojednostavljuje proces zapošljavanja radnika sa prostora Zapadnog Balkana u Nemačkoj.

Najavljeno je da Nemačka donosi novi zakon, pa je turska agencija zatražila odgovore na sledeća pitanja: da li će ubuduće biti potrebno pribavljanje radnih dozvola, da li će biti posebno naglašeni profili zanimanja koji će biti obuhvaćeni zakonskim olakšicama, koliko je tokom ove i prošle godine izdato radnih dozvola za rad u Nemačkoj…

"Budući da je novi zakonu o useljeništvu još u ranoj fazi rasprave, molimo za razumevanje da trenutno ne možemo da govorimo o mogućim efektima zakona“, navedeno je u odgovoru Ambasade Nemačke u BiH.

Mnogi građani zemalja Zapadnog Balkana, u kojima su i dalje niske zarade onih koji rade i visok procenat nezaposlenih, u proteklom periodu odlučili su se na odlazak u zemlje Zapadne Evrope, prvenstveno u Nemačku, kako bi pronašli zaposlenje i osigurali egzistenciju sebi i svojim porodicama.

:klap:
To ovi polupismeni čobani jedva čekaju. Vidiš da su sve rasturili tako da sada jedino koga umeju da zaposle su čistačice, kućepaziteljke i kuvarice. Sve se svelo na nepismene kriminalne gazde i priproste radnike.

Када одеш у Немачку јави се. Дотле ниси озбиљан саговорник.

Poceo sam te gotiviti malo u poslednje vreme, nemoj sad kvariti...

- - - - - - - - - -

To ovi polupismeni čobani jedva čekaju. Vidiš da su sve rasturili tako da sada jedino koga umeju da zaposle su čistačice, kućepaziteljke i kuvarice. Sve se svelo na nepismene kriminalne gazde i priproste radnike.

Pa mozak im samo doseze na kratki rok, zabole ih levo jaje za svoju decu i generalno za Srbiju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back