SPRDNJA: POSLANICI RADE SAMO KAD NEMA GUŽVI U SAOBRAĆAJU!

.-.. .--- ..- -... ---

Elita
Banovan
Poruka
22.671
29524.jpg

SPRDNJA: POSLANICI RADE SAMO KAD NEMA GUŽVI U SAOBRAĆAJU!

U sali Skupštine pre tri dana bilo svega 79 poslanika, pet manje od minimuma za kvorum! Zvanično objašnjenje: 171 parlamentarac kasnio na posao zbog gužve u saobraćaju!

BEOGRAD - Aman više, saberite se već jednom!
Narodni poslanici na posao dolaze kad im druge obaveze to dozvole! Zvuči apsurdno, ali je istinito! I nikom ništa!

Pre tri dana, dok su na dnevnom redu bili amandmani na zakone iz oblasti ekonomije, u sali je bilo 79 poslanika, čak pet manje od minimalnog broja koji je potreban za otvaranje sednice. To znači da čak 171 poslanik nije bio na svom radnom mestu! Čitavih sat vremena nisu mogli da se skupe, ni u Skupštini ni i van nje?!

Zvanično objašnjenje predstavlja uvredu za zdrav razum - kasnili su zbog gužve u saobraćaju! Znaju li poslanici s astronomskim platama od 105.000 dinara (a čeka ih i povećanje) da se ovakva bahatost ne bi tolerisala običnim građanima, pogotovo onima koji na posao idu gradskim prevozom?!

Kako Kurir saznaje, opozicija nije želela da daje kvorum jer su nedostajali poslanici iz vladajuće koalicije. U sali je u prvi mah bilo 50 od 78 poslanika ZES.

- Niko nije bio iz LSV, iz G17 plus došla je polovina od 24 poslanika, a falio je poneko i iz SPS i JS - kaže naš sagovornik, dodajući da je samo PUPS bio kompletan.

Ipak, šefica poslaničke grupe G17 plus Suzana Grubješić tvrdi da se samo četvoro poslanika iz te stranke nije pojavilo.

- Kasnilo je dvadesetak poslanika iz cele koalicije - kaže Grubješićeva.
U ime poslanika iz SPS i Jedinstvene Srbije Branko Ružić kaže da ta situacija ne bi smela da se ponovi.

- Jeste bila saobraćajna gužva, ali i zbog građana i zbog nas nedopustivo je da se ovo dešava - poručuje Ružić.

Jelena Jovanović

Najstariji poslanik: Uzmite se u pamet!

Najstarijem poslaniku u Skupštini Đuri Periću (80) iz PUPS nikad se nije desilo da kasni.

- U parlamentu se dnevni red planira po tome kako odgovara onima koji imaju druge obaveze! Starija sam generacija, pa sam navikao da uvek pođem i sat vremena ranije da bih stigao na vreme. Pojedine kolege moraju da budu mnogo odgovornije - napominje Perić.
http://www.kurir-info.rs/vesti/sprdnja-poslanici-rade-samo-kad-nema-guzvi-u-saobracaju-60735.php

Sreća da su na dnevnom redu bili zakoni iz tako minorne oblasti kao što je ekonomija.

Zamislite blama da su se donosili zakoni iz područja ekologije ili vjerskih pitanja.
:per:

Nek se ugledaju na starinu Đuru! :rtfm:

Poslednja izmena:
нићифоре он је из хрватске и запитај се што њега боли она ствар шта раде наши посланици

Nije poanta u tome što mene boli ono stvar šta rade vaši poslanici, nego u tome što vas ne boli ona stvar šta vam rade poslanici. :lol:

Vidiš da nikog nije briga što Skupština Srbije ne može skupiti kvorum, ali se zato ubiše od brige što su 3 budale položile vijenac ustašama u Karlovcu. :per:

Nije poanta u tome što mene boli ono stvar šta rade vaši poslanici, nego u tome što vas ne boli ona stvar šta vam rade poslanici. :lol:

Vidiš da nikog nije briga što Skupština Srbije ne može skupiti kvorum, ali se zato ubiše od brige što su 3 budale položile vijenac ustašama u Karlovcu. :per:

Mi Srbi opsednuti Hrvatima a vi znate cak i kada nasi poslanici dolaze u skupstinu...Ljubo covece,meni nikad na pamet nije palo da razmisljam o hrvatskom Saboru i poslanicima,verovatno jer smo optereceni vama

Do jaja, ujke prati Skupštinu Srbije.

Mi Srbi opsednuti Hrvatima a vi znate cak i kada nasi poslanici dolaze u skupstinu...Ljubo covece,meni nikad na pamet nije palo da razmisljam o hrvatskom Saboru i poslanicima,verovatno jer smo optereceni vama

Pa neko mora, kad vi nećete.

Inače odoste u ******, pa ćemo opet imati brige s vama. :mrgreen:

Vi treba da fino napredujete, da se uključite u europske integracije i da živite ko ljudi, a ne da ganjate ustaše i četnike 65 godina poslije rata.

Pa neko mora, kad vi nećete.

Inače odoste u ******, pa ćemo opet imati brige s vama. :mrgreen:

Vi treba da fino napredujete, da se uključite u europske integracije i da živite ko ljudi, a ne da ganjate ustaše i četnike 65 godina poslije rata.

Sto ste ti sekiras,vama cveta cvece (ne ono iz Bosne),uzivaj u demokraCiji covece,okani se Ćetnićke skupstine...drago mi je da se braca Hrvati ovoliko brinu za nas :lol:

Tebe ne smatram ustasom,al waltera i jos neke itekako smatram....i nemoj molim te o tome da vas ne zanimaju ćetnici,to mantraj nekom drugom

Četnici me zanimaju jedino ako se radi o onima koji četnikuju po Hrvatskoj.

E onda me vrlo zanimaju. :mrgreen:

Doduše, stalo mi je i do toga da se ni u Srbiji ne razmašu previše, jer bi to odvelo Srbiju u ponor, a to nikome nije u interesu.

Četnici me zanimaju jedino ako se radi o onima koji četnikuju po Hrvatskoj.

E onda me vrlo zanimaju. :mrgreen:

Doduše, stalo mi je i do toga da se ni u Srbiji ne razmašu previše, jer bi to odvelo Srbiju u ponor, a to nikome nije u interesu.

Ajd nemoj molim te,pa kod vas se retko koristi rec Srbin,mnogo je vise rasprostranjenija Ćetnik....to uvijanje i briga za nas mi je toliko smesno....sto ste i dalje toliko opsednuti,pobili ste i proterali sve iz lijepe vase,vise na radite a Beograd se gradi....

Back