Sportski FILTER za usis vazduha

Poruka
3.775
Kratko je crevo sto ide do gljive, kao sto vidite. Ubacio sam jos jedan deo sa metalnom mrezicom i produzio to za nekih 10cm. Sta dalje da radim, da mu dam sto vise vazduha?
Kupio sam i polovan ventilator kabine, vrti se brzo kao lud, gde njega da stavim? :) Da li je bolje da sve to izolujem zajedno sa ventilatorom, da bude zatvoreni sistem? Ili ipak da spustim ventilator malo dole da gura vruc vazduh iz izduvnih grana. Kao sto vidite izduvne grane su mnogo blizu filtera, sto ne valja nikako...greju i creva i sve zivo.IMG_20240612_072235.jpg
IMG_20240612_072243.jpg
IMG_20240612_072250.jpg
IMG_20240612_072300.jpg
IMG_20240612_072314.jpg
 
Nevalja, ne može pored izduvne grane da stoji usis svežeg i hladnog vazduha. Sprovedi ga skroz da pečurka bude iza fara u ćošku pa onda ogradi limom od ostatka motornog prostora.

Bolje sagorevanje podrazumeva hladan vazduh.

Peltier element mozda? :) Okej, znaci pecurke sto vise napred, a izmedju nekakav alu ili lim. Za sad kuci imam samo kuhinjske folije....al nacicu vec nesto deblje i tvrdje. Najbolje je ono, sa obe strane je kao neki srebrni metal, a izmedju njih staklena vuna. To je zakon za izolaciju. Ne znam tacno kako se zove taj materijal.
 
Ovako odradiš i izoluješ od motornog prostora.

Pogledajte prilog 1562835

Cevi ti uradi neki auspuh servis. I sve radiš tako da za teh pregled možeš da vratiš u originalno stanje.

sve je to lepo, ali na ovom autu su izgleda izduvne grane levo,a filter vazduha desno. men je sve levo i moram da to izolujem sa dva parceta lima, a izmedju toga staklena vuna.
 
A nzn sta ce ti taj filter samo galami.. Jel ti znas da je razlika između Audija i vw u toj vortex kutiji na usisu upravo ta buka koja je kod Audija manja u odnosu na VW Škodu i sl ..Noviji VW je dobija ..Nista nećeš dobiti osetno ili prodaj auto pa kupi 1,8t ili vozi kako jeste ..Nema smisla ni stavljati turbo na taj motor ..
 
Jel ima neko k&n ili slican filter ugradjen u auto?
Zanima me da li zaista to pravi razliku?
Imao sa K&N i sa nekim drugim i generalno to se slabo oseti kod ovih novijih modela koji su euro 4 pa navise. Oseti se kod cipovsnih kola ali nista specijalno i dobije se malo drugaciji zvuk.
Ne moras pod obavezno pecurku da stavljas nego uzmes tipski i samo ga ubacis u kuciste filtera kao i obican.
 

Back
Top