"Spletkarenje sa sopstvenom dušom"

dobre su one prichice iz filozofije sa odlomcima iz seminarskih radova i to,i delovi kada pricha o sebi ali je likove odradila lose pa me bilo malo i sramota da chitam o onome kako je njen drug shele bio shmekerica i kako je govorio "baki" "sine" i to,i sve mi to uopshte nije smetalo da je preplachem ko curka
 
fufica:
dobre su one prichice iz filozofije sa odlomcima iz seminarskih radova i to,i delovi kada pricha o sebi ali je likove odradila lose pa me bilo malo i sramota da chitam o onome kako je njen drug shele bio shmekerica i kako je govorio "baki" "sine" i to,i sve mi to uopshte nije smetalo da je preplachem ko curka
Da, slazem se sa tobom, ali mi se cini da bas takav pristup cini ovu knjigu onim sto jeste...Pozdrav za tebe
 
"spletkarenje" sam dobila za rodjendan i procitala sam je te iste noci,preciznije - procitala kroz suze. Ma,pronasla sam se u knjizi... Secas se price za laku noc, koju ona prica svojoj cerci? E, dobro je procitaj jos jednom,nemoj da ti se desi kao meni,jer i dalje trazim kamen koji sam svesno izgubila. A sto se tice filozofskih delova,koje neki kritikuju, u to ne zelim da zalazim jer, iskreno,o tome ne znam dovoljno da bih mogla da komentarisem. Pozdrav, Ilona
 
Meni se knjiga nije nešto specijalno dopala, ali ne zbog toga što je autorka unakazila neke filozofe (npr. Lajbnica), nego jednostavno mi nije bila zanimljiva, što ne znači da je knjiga loša.

I meni je u početku smetalo što je na taj način pričala o nekim filozofima, ali ljudi razumite da je to takav stil. Ovde neki sve upoređuju sa Dostojevskim i onda naravno da su skoro sva savremena dela neozbiljna, plitka, glupa itd. I ja sam imao slično mišljenje, ali sam izgleda postao tolerantniji. :)
O tome sam već rekao na temi o Gorderu, i smatram da takve knjige ne moraju da budu štetne (ali ne preterano korisne) sve dok ne postnu zamena za "pravu" umetnost (što je čest slučaj).
 

:lol:
Bio sam preko okeana, kad me je devojka pozvala i rekla da je pročitala super knjigu. Kao , žena je u godinama ( kasne tridesete ), prvi roman ali sjajan, i eto, u njemu nešto liči na nas. "Moram da pročitam pod obavezno, jesam li pročitao".... Tako je i ova knjiga, usput, nenamerno, postala deo mog sentimentalnog vaspitanja. Sećam se da mi je slala citate "uključujem se u sopstveni život samo po potrebi" :lol:
Kasnije, po povratku, sve lepotice su imale "Spletkarenje"...i moja majka je rekla da je to odlična knjiga.
p.s. pročitao sam dve strane, nisam se primio, nije bilo u opisu posla da čitam. Jednog dana, možda.
Inače, Jovanovićeva je unuka čuvenog komunističkog generala Blaža Jovanovića. Zbog toga ima minus kod mene :wink:
 
Ja нисам ни мислио на то да га је она представила у лошем светлу, напротив она се баш “примила” на њега. Мени је сметало што га она тумачи на тако примитиван начин, тумачи га без додирне тачке са оним што је Лајбниц говорио. Тако и друге филозофе тумачи кроз своју лошу везу. Сећам се код Лајбница каже нешто овакво: Јао боже, монаде немају прозора, шта сад да радим?! Потпуно сам сама... па онда ипак добије наду кад сазна да је бог све монаде поставио у хармонију, онда ваљда има наде и за њих... итд.
На то сам мислио кад сам рекао да је унаказила филозофе, и јесте. Само то ми више не смета, чак ми је некада и занимљиво како се неко игра са фил.
 

Back
Top