pa ne kažem ja to za svakog ko u nekom momentu života nema partnera.
nego za one kojima je to hronično stanje.
koji ne znaju kako da to promene.
koje je život kaznio da nemaju kvalitete koji bi privukli druge ljude.
koji moraju da pribegavaju takvim "kazan crvenog krsta" aranžmanima.
Meni je to hronično stanje.
Ne znam kako to da promenim.
Imam "kvalitete" koji privlače druge, ali ih prigušim iz nekih samo sebi poznatih razloga... kada vidim da je za to došlo vreme. A ponekad ni sama ne znam zašto to uradim, mehanički. Na kraju, po pravilu nisam pogrešila.
Ne moram da pribegavam ničemu, jer nije stvar u rugobi niti duševnoj ispraznosti ili tunjavosti ili čemu god... a evo pišem ovo da bih ti rekla da nisi u pravu. A man'te me reklame, za to postoje druga mesta, o čemu i tema govori... dakle ovo pišem strogo da bih pojasnila...
Da li je ovo tipična priča: sve lepe su udate?
Pa ja opet ne vidim taj slučaj, ustvari nekako je baš obrnuto... generalno gledano naravno.....
Ne mislim da su luzeri ljudi koji su sami, već ne vidim smisao u tom trofeisanju svojih partnera, hvatanju za šapu i šepurenju pred prijateljima - oh, look! I can do that too!?! :-|
I čekaću ako treba još 10 godina dok me neko ne obori s nogu. Ili dok se to ne dogodi. Nije da nisam pokušala, podlegla avaj... ali ne ide. Osećam se kao konzerva.
Ako je potrebno da se nađem na nekom "patetičnom ugođaju" da bih bila oduševljena, naći ću se. Ali ću i tamo da se vodim istom, možda pogrešnom, možda ne... logikom. Uostalom, kao što neko reče, uvek možeš dobro da se provedeš.
"Proverene kombinacije za provod", verovatno u vidu standardne postave sa standardnim sredstvima za podizanje raspoloženja, na standardnom mestu uz standardne zvuke... i priče (u boljem slučaju tračeve, koji razbijaju monotoniju), počela sam da cenim samo kao poslednju soluciju, ili povremenu. Sve nestandardno dobilo je prioritet i pomalo mi je drago zbog toga. Odtupljuje.
I, na kraju, bez imalo preterivanja, zar ti niko od tih ljudi ne bi ostao možda, prijatelj? A lepo je imati prijatelje.