SPEED DATING

pa ne kažem ja to za svakog ko u nekom momentu života nema partnera.
nego za one kojima je to hronično stanje.
koji ne znaju kako da to promene.
koje je život kaznio da nemaju kvalitete koji bi privukli druge ljude.
koji moraju da pribegavaju takvim "kazan crvenog krsta" aranžmanima.
Meni je to hronično stanje.
Ne znam kako to da promenim.
Imam "kvalitete" koji privlače druge, ali ih prigušim iz nekih samo sebi poznatih razloga... kada vidim da je za to došlo vreme. A ponekad ni sama ne znam zašto to uradim, mehanički. Na kraju, po pravilu nisam pogrešila.
Ne moram da pribegavam ničemu, jer nije stvar u rugobi niti duševnoj ispraznosti ili tunjavosti ili čemu god... a evo pišem ovo da bih ti rekla da nisi u pravu. A man'te me reklame, za to postoje druga mesta, o čemu i tema govori... dakle ovo pišem strogo da bih pojasnila...

Da li je ovo tipična priča: sve lepe su udate?

Pa ja opet ne vidim taj slučaj, ustvari nekako je baš obrnuto... generalno gledano naravno.....
Ne mislim da su luzeri ljudi koji su sami, već ne vidim smisao u tom trofeisanju svojih partnera, hvatanju za šapu i šepurenju pred prijateljima - oh, look! I can do that too!?! :-|
I čekaću ako treba još 10 godina dok me neko ne obori s nogu. Ili dok se to ne dogodi. Nije da nisam pokušala, podlegla avaj... ali ne ide. Osećam se kao konzerva.

Ako je potrebno da se nađem na nekom "patetičnom ugođaju" da bih bila oduševljena, naći ću se. Ali ću i tamo da se vodim istom, možda pogrešnom, možda ne... logikom. Uostalom, kao što neko reče, uvek možeš dobro da se provedeš.
"Proverene kombinacije za provod", verovatno u vidu standardne postave sa standardnim sredstvima za podizanje raspoloženja, na standardnom mestu uz standardne zvuke... i priče (u boljem slučaju tračeve, koji razbijaju monotoniju), počela sam da cenim samo kao poslednju soluciju, ili povremenu. Sve nestandardno dobilo je prioritet i pomalo mi je drago zbog toga. Odtupljuje.
I, na kraju, bez imalo preterivanja, zar ti niko od tih ljudi ne bi ostao možda, prijatelj? A lepo je imati prijatelje.

Da li ste vi upoznati sa ovim fenomenom iz Engleske, koji slavi uspehe po celom svetu?

Ukratko: organizacija - koju mozete i vi da oformite - organizuje susret u kaficu na koji dodju single muskarci i zene (po 15, 20 komada od svakog pola - toliko svi poznajemo). Ima 15-20 stolova (recimo zene sede, muskarci cirkulisu, ili obrnuto). I imate tri minuta da se upoznate sa svakim - cim cujete zvono, morate da idete dalje, bez obzira da li vam se osoba svidela ili ne. Na papiricu koji ste dobili od organizatora mozete da zaokruzite da li ste zainteresovani za dalju komunikaciju sa svakim od kandidata (i onda dobijete njihov mejl, ako i oni vas zaokruze na svom papiricu) ili ne.
Ne predstavljate se imenom i prezimenom, svako od vas dobije neki pseudonim. Tako da mozete da budete iskreni samo sa ljudima koji vas zainteresuju... Smisljeno za one koji nemaju vremena da se upoznaju... i tako za jedno vece - za sat vremena - upoznate dvaest single frajera :lol: Ja bih ladno isla, kad bih bila single - uvek mogu da kazem da idem iz radoznalosti ili da se zezam... a mozda i naleti neki macan :lol:

Samo mislim da organizatori treba da provere - u licnoj karti - da su ucesnici stvarno single :lol:

aaa to je bilo u nekoj seriji... monk.. ne gledam to ali jednom sam to uvatila.. tako je popricao sa osumnjichenom... ne znam

ma ja sam paranoicna ne bih smela tek tako da odem tako... zbog paranoje.. ok ne ono bash ali tako kao koji su ti.. i mislim da bi to mozda radilo de se napravi bash opustena atmosfera da ljudi nisu frustrirani i da to shvate ko zezanje a kod nas mislim da to bas ne ide.. mozda

ok ima li toga kod nas

Mozda manje ljudi i malo vise vremena?

re ma bolje da im daju neke zadatke u paru da rade ali da budu pod pritiskom tkao se ljudi najbolje zblizhe... mozhda

e a je l volite lov na blago i to mi nekako ne ide uz srbiju al bila sam u edinburg jednom tamo su time zabavljali nas turiste tj goste-djake. mad anisam bash bila na tome.. ali ok to je vise tako zapadnjacka zabava.. ovde ima jedino kst pesacki reli nalik na to a to izgleda vole samo tehnicki brucoshi . ali meni je to ok bolje tkao neshto ako se vec glupiramo.. u stvari orijentacija je ok ali to se ide solo

gledala sam emisiju o tome pre nekoliko godina na TV-u (da li su bili britanci ili neki drugi, bem li ga ako znam)...
meni je to bezveze skroz. ne umem da iskazem nista u 2 minuta, jos manje imam zelju da mi se rotiraju desetine ljudi na stolici pored (i ja njima), a najmanje imam zelju da sa mojim brojem telefona ili eml adrese zavrse likovi koje ni u horor filmu ne bih htela da sretnem... nenenenenene.

ako ljudi vec zele da se upoznaju sa potencijalnim partnerima okej je organizovati zurke na javnim nestima (ali to valjda vec rade ove fortune), ili cak neke tematske vidove zabave, ali pri tome da niko ne bude forsiran da prica sa svima...

ne znam mene bi jednostavno mucio osecaj izvestacenosti.
i ovako mi treba dosta vremena da se otvorim prema nekome,a za tri minute bi bila istraumirana za ceo zivot.pretpostavljam :|

jeste da ja uvek radim pod presijom,ali sa ljudima tako ne mogu.

naravno kome odgovara ok...ja jednostavno sebe ne vidim tako.

Исто.

Мада, мислим да је идеја ОК. Додуше, мислим да би тешко заживела код нас, јер би једноставно било ''блам'' отићи тако негде јер би те (пример и на овој теми) одмах прогласили јадником, лузером, неспособним...или тако нешто.
Знам много људи у тридесетим који си ОК људи, запослени, успешни, симпатични, паметни, солидног изгледа - а ''пропустили су воз'' за брак или неку трајнију везу и немају прилике да сретну неког њиховог годишта ко је слободан.

nije bre glupost
nikad nisam poznavala vise samaca (koji zele da nadju partnera) a nikako da nadju,znaci ljudi su se tako otudjili,izgubili poverenje jedni u druge,zabili se u kuce i kancelarije
tako da meni ovaj nacin upoznavanja dodje sasvim normalan za ritam danasnjeg zivota
Da. Al' nije resenje u prilagodjavanju nacina upoznavanja, danasnjem ritmu zivota.

Ja mislim da bih otisla...Nesto potpuno novo,mozes upoznati nekog,mozda i neces,mozda ces videti gomilu frikova,a mozda upoznas i nekog simpa...koji je dosao iz istog razloga kao i ti...Nije spontano naravno ali je sve manje bilo sta danas spontano i prirodno i opusteno...valjda se zato toliko i koristi ta rec - ma,opusteno...Bas zato jer nije tako:?
Glupo mi je i zatucano ono-truli zapad...Jbt,gde zivite...Def.su prilagodili nacin upoznavanja ritmu zivota.Brzo,prakticno...mora da je i efikasno.Pa od toliko kombinacija neka ce uspeti,neko ce se tu definitivno spariti!A to sto nije bilo " ko u filmu",spontano i to,sto toliko potencirate...Pa?Zajedno su ipak.Da recimo nisu otisli mozda se nikad ne bi pronasli i bili bi i dalje sami.Ne vidim sta imas da izgubis kad nista nisi ni imao.

A ono,da su luzeri ljudi koji su sami...Rechi nemam.Taj ko je to rekao je verovatno u fazonu da ne zna da funkcionise najbolje kad je solo,ne oseca se potpunim,sta li...pa mu treba druga osoba da ga ucini takvim,da se oseca sigurnim,ili da mu popuni vreme ili da pokaze ljudima kako on nije luzer.Sto moj decko kaze,rodio si se sam...solo,postoji razlog za to,individua...Cemu onda to silno gusenje i konstantno insistiranje na MI SMO PAR varijanti?!Cega li se ti ljudi boje pitam se?

Ne. Nego je problem sto danas sve podleze izreci "Vreme je novac."
To na zapdu ide dotle, da ljudi vise nemaju vremena ni da se na miru druze, nego izmisljaju varijante da i to ucine sto kracim i efikasnijim (Fast food sindrom). Da se razumemo, nemam ja mnogo protiv brzog zivota, ali i beskrajno ga ubrzavati.... nema smisla.

Da. Al' nije resenje u prilagodjavanju nacina upoznavanja, danasnjem ritmu zivota.
joj bre kll ajde majke ti pokusaj da radis obrnuto
ja sam pokusala da bojkotujem mobilni jer me je stresiralo sve sto mi je dolazilo preko njega
i sta mi se desavalo?da pogresim voz i zavrsim u nekom selu kod bazela zavejana u snegu a nemam da pozovem,pa onda molim ljude da mi pozovu taxi :?
jednostavno tako ide svet a na nama je da odlucimo pratimo li ili ne,meni je jednostavnije da pratim

Da... neko zaluta kod Bazela, neko u Kopnenu Zonu Bezbednosti...

Nego, da li je ikom palo na pamet da je speed dating jednostavno zabavan? I to prosto zato shto je neobichan i originalan, i da ne mora da ima nikakve veze ni sa usamljenoshcu posle 30-e, ni sa tempom zhivota, ni sa patetichno izvikanom "otudjenoshcu savremenog sveta".

Da... neko zaluta kod Bazela, neko u Kopnenu Zonu Bezbednosti...

Nego, da li je ikom palo na pamet da je speed dating jednostavno zabavan? I to prosto zato shto je neobichan i originalan, i da ne mora da ima nikakve veze ni sa usamljenoshcu posle 30-e, ni sa tempom zhivota, ni sa patetichno izvikanom "otudjenoshcu savremenog sveta".

da zabavan je...gledala sam britance...i to je motiv koji pokrece sve...da nije tako radile bi samo matrimonial agencije dobro, da ne bi bilo potrebe za tim....lepo je da se vidi kako i nisu potrebni sati da bi se osetile vibracije...meni deluje divno, zabavno, avanturisticki...a narocito volim da vidim reakcije ljudi u tih par minuta i kako hemija radi svoj posao...skroz je slatko ;)

Back