Specijalne jedinice u svetu!!!

Bullitt13

Iskusan
Poruka
5.846
Danas nepostoji ama bash ni jedna nacija u svetu koja nema neke jedinice koje se shalju u extremno opasnim i teshkim situacijama! E sad ovde bi mogli da raspravimo koji su bash najbolji u svemu! To bi se sigurno ogledalo u tome koja zemlja, odnosno chije spcijalne snage najvishe prakse imaju! Tako gledano, videcemo nadam se i vashe mishljenje, ja bih se odluchio za Izraelske specijalne jedinice sve obuhvatno poznate pod imenom "Hagana" ili ti Odbrana na srpskom.
Naravno brojne zemlje mogu reci da nimalo ne zaostaju za Izraelom kao npr Rusija, koja takodje ima svoje Spetsnaz koji vec dugo godina operiraju u Checheniji i shire, ili britanski SAS ili mozete chak pomenuti I francuske legionare itd. Jedino mi je zao shto Srbija nema jedno chvrsto i solidno takvo odeljenje, jer naravno brojni ljudi iz politike zele da ih iskoriste u sopstvene interese pa svaki chas formiramo neku drugu org. pa zato slobodno mozemo reci da nijedna org nema neku tradiciju, a stvarno su i vishe nego potrebni!
saj.gif

OUR BOYS!!!

2_3b.jpg

Izraelski T'zanhanim operativci na terenu u Gazi!
 
W.A.S.P.:
ti si decko potpuno prolupo.pa da li ti znas koliko mi imamo kvalitetnih specijalnih jedinica? evo whitenicky ce ti sve objasniti ovim slicicama pa ti reci da li su ovo slabe jedinice... a ima ih jos,recimo SAJ

Jarane shto me prozivash, pa niko je pa rekao da su slabe, ali nisu ni sjajne! DOKAZ BR. 1 HLADNJECHE!!!!!!!!! Jel' to bilo izrazito profesionalno odradjeno?
Drugo, reci mi koliko svaka od tih jedinica ima godina, pa ni jedna praktichno nema ni 10 godina, i yebeni politichari ih svakih godinu dana smenjuju glaveshine koje im neodgovaraju i nece da rade za njih, shatro ih reformishu! Pa jarane onda nije to to! Svaka od gore navedenih SF-ova ima tradiciju i ime koje stoji nepromenjeno vec ... A mi shta radimo svakih godinu dana neki novi inicijali!
Shta bi s ovim?
crveneberetke2.jpg
whitenicky.:
ALI AKO BUDE ZELEO DA MU PRILOZIM JOS NEKE SLICICE ,ALI ISKLJUCIVO MOJIH KOLEGA KOBRI,72,63,VOJNE POLICIJE .... IMAM NA 1000 TIH FOTOGRAFIJA KOJE NEMAJU NIGDE NA INTERNETU .... TO SU PRIVATNE SLIKE !!!!
Stavljaj jarane slobodno, samo da ne budu prevelike!
 
Cool, pronasao sam post u kojem se govori o specijalnim jedinicama. Cak sta vise vidim da su neki vec "spremni" za paljbu. Slike su dobre i avatari su vam dobri. Svaka cast momci.

Sto se tice Specijalnih jedinica, jedino me trening njihov zanima.
Imam jedno pitanje za vas.

1. Da li imate neki trening program specijalne jedinice ?

Bio bi vam zahvalan na odgovoru ;)
Pozdrav.

P.S. Trazio sam sliku Vuka (crvene beretke ako se dobro secam) slika vuka (glava vuka) sa crvenom kapom. Stvarno bi vam bio zahvalan (ako imate) ako mozete da mi posaljete na email Boris0230@gmail.com ili da attachujete ovde.
 
Bullitt13:
Jarane shto me prozivash, pa niko je pa rekao da su slabe, ali nisu ni sjajne! DOKAZ BR. 1 HLADNJECHE!!!!!!!!! Jel' to bilo izrazito profesionalno odradjeno?
Drugo, reci mi koliko svaka od tih jedinica ima godina, pa ni jedna praktichno nema ni 10 godina, i yebeni politichari ih svakih godinu dana smenjuju glaveshine koje im neodgovaraju i nece da rade za njih, shatro ih reformishu! Pa jarane onda nije to to! Svaka od gore navedenih SF-ova ima tradiciju i ime koje stoji nepromenjeno vec ... A mi shta radimo svakih godinu dana neki novi inicijali!
Shta bi s ovim?
izvini ako si se uvredio,nisam mislio da te prozivam a sto si rekao za smenjivanje je potpuno tacno, a koliko dugo koja jedinica postoji.....pa sve one su u stvari ostale istog sastava samo je promenjeno ime bar koliko sam ja shvatio....lepo je imati tradiciju ali smo mi za jako kratko vreme promenili mnogo rezima i to je imalo uticaja na sve pa i na vojsku.Ne moze recimo jedan demokrata da veruje coveku koji je bio glavesina za vreme komuniste i socijaliste....
 
Ali evo ti tipichan primer Ruja! Spetsnaz postoji josh od Lenjina pa postoji i dan danas iako mnogo Rusa (svakim danom sve vishe) prezire taj rezim!
211_18.JPG

Spetsnaz u Checheniji.

To se zove tradicija! Shto mi Srbi nismo mogli da napravimo neshto od recimo org. "Crna ruka"?
Za sve patriote, Apis osnivach prve srpske SF jedinice!
dragutin-apis-dimitrijevic.jpg
 
Ako se pripadnik neke SF, tretira kao njen pravi clan, onda on mora biti dosledan svog polozaja i kadar da obavlja "neke" poslove i da to radi u skladu sa profesijom i normama koje taj posao nalaze---- onda je to onaj pravi, i savrseno ga boli .......... da li je na vlasti komunista, socijalista ili demokrata!!!!;-)!! Radi sta mu se kaze!!

Nego drustvo, kako da ja ubacim na forum neke slikice o SF!! Nesto mi ne polazi za rukom----- ajde, korak po korak, please!!!!?
 
Sta kazete za jedinice koje rade u tisini, te u tu svrhu koriste nepalski noz!!!??

icon-gurkas.jpg
b7.jpg
kukri-knife.JPG

Gurke! Nekako su mi Gurke, onako........ extra specijalne za rad nozem. Nego, withenicky, koliko se u 72-oj ulaze u takvu vrstu obuke i koliko je ona efikasna, mislim.......... koliko je primenjiva od strane 72.????? Ja licno volim rad nozem a kada se radi o vatrenom oruziju, onda mi je omiljen snajper!!
 
Ja sam bio redovan vojnik u 72. 1993. godine i imao priliku da se družim sa nekim vojnicima profesionalcima. Osnovana je valjda '92. godine kada su pored 63. padobranske bili jedini sa crvenim beretkama koje smo i mi, redovna vojska tada imali. Na njihovim vežbama smo bili često, radi simulacija napada na gradski, seoski ambijent i slično. Od opreme nisu imali ništa specijalno, a onih par dobrih stvarčica su imali da se na prste jedne ruke moglo izbrojati. Od njih sam naučio da rukujem nožem (bacanje noža). Na daljini od oko 5m pogodak mi je bar 80%. Stvarno su dva lika bili maheri za te stvari.... Nadam se da su napredovali od tada. Imali smo u Vogošći '93 neprijatnu situaciju, kada je 5-6 momaka poginulo na krajnje naivan način - upali u kuću koja je bila minirana...
 
........sve je to ok.......al mene zanima kako iz civilstva možeš da dospeš u neku specijalnu j......prevashodno recimo vojnu......jel sam za žandarmeriju našao konkurs......sad uskoro završavam srednju.......pa hoću da konkurišem.......
 
whitenicky:
Uslov za specijalne jedinice vojske SCG je najmanje 1 godina provedena u aktivnoj sluzbi , a za Zandarmeriju ... samo konkurs gde je uslov da nisi osudjivan , da si odsluzio vojni rok , policajci , vojna lica, civili ... tu sigurno mogu i ovi likovi sto sluze civilno hahahhahhhhaa :lol: , to su najjaci borci nase zemlje ljubi ih majka !!!

.......kako da provedem godinu dana u službi.........a da nisam završio nikakvu vojnu školu......šta.....definiši mi to: u službi ( kako da dodjem do toga )
 

Back
Top