SPC propoveda da zena treba da se pokorava muzu, a Srbiji sve manje sklopljenih brakova, a broj razvoda raste

Nikita Kulganov

Buduća legenda
Poruka
37.596

Efežanima 5:22-33 - Zene pokoravjte se svojim muzevima kao Gospodinu​

SPC propoveda da zena treba da pokorava muzu, a statistike pokazuju da je sve manje sklopljenih brakova, a broj razvoda da raste.
Zasto raste broj pravoslavnih zena koje nece da se pokoravaju muzevima ?
:think:

11.02.2024

U Srbiji manje sklopljenih brakova, a raste broj razvoda​

https://www.mojnovisad.com/vesti/u-...nih-brakova-a-raste-broj-razvoda-id60049.html
0.jpg

У Новом Завету пише да је жена власник тела свога мужа и обрнуто да је муж власних тела своје жене. Очигледно да је потребно прочитати још неки део да би се добила јасна слика.

Муж нека указује жени дужну љубав, тако и жена мужу. Жена није господар од својега тијела, него муж; тако и муж није господар од својега тијела, него жена.
(Коринћанима прва, 7:3-4)
https://svetopismo.pouke.org/biblija.php?lang=sinod&book=46&chap=7

Bez obzira koja je zemlja u pitanju, da li HR, SRB - nisu svi u zemlji vjerni katolici niti pravoslavci. Većina su ljudi koji su izvana vjernici, i samo drže običaje - u stvari oni su svjetski ljudi. Pravi vjernici - muž i žena bi se trebali držati tog stiha koji si gore postavio i drugih koji govore o braku, kao ustanovi koju je Bog prvu uspostavio u Edenu - Adam i Eva. Znači opet tema otvorena bezveze, i kako ti je član "baš kao" rekao, uvijek otvoriš temu i zbrišeš. Vidiš da ja imam malo napisanih postova na forumu, ali imam dar da skužim neke stvari - pravi škorpion u horoskopu (šalim se, ne vjerujem u horoskope). Htio sam reći da si se negdje pohvalio da su tvoje teme najčitanije kako na podforumima "politika, istorija, tako i u religiji". Mislim da na podforumu "Religija" piše dosta ljudi, i bilo ko može dobru temu da otvori i da mu bude popularna.

Muškarac mora prirodno da bude autoritet ženi i da žena svojevoljno se pokori ako muškarac sposoban da bude autoritet.Ljudi moji sve žene žele to no muškaraca takvih je na prste danas.
Ovo je anarhija ratovi polova jer tjeraju žene da nesposobnjakovićima se pokore.
Zato imamo nasilja u obiteljima iz tog disbalansa

Ma da. To ti krene tako na jogu, napuni se demona i ne sluša ni svekrvu, a kamo
li muža.. :confused:
Bila vest pre neki dan zene slysaju savet astrologa kad da se porode.I sta reci kolko ce takva biti u braku.Ma ne samonod myza nego i od deteta bude styra.

Trudnice u Srbiji tempiraju porođaj prema horoskopu: Bizaran trend uveliko kruži našim područjem, evo šta kažu eksperti​

Bila vest pre neki dan zene slysaju savet astrologa kad da se porode.I sta reci kolko ce takva biti u braku.Ma ne samonod myza nego i od deteta bude styra.

Trudnice u Srbiji tempiraju porođaj prema horoskopu: Bizaran trend uveliko kruži našim područjem, evo šta kažu eksperti​

Ja sam čula da zbog toga dete može da se rodi naopačke. :confused:

Zasto raste broj pravoslavnih zena koje nece da se pokoravaju muzevima ?
Моје мишљење је да број расте зато зато што желе још већу слободу.
Какав је то живот да жена буде 100% покорна мужу па да пере судове, кува ручкове, иде на пијацу, одгаја децу док мушкарац иде по коцкарницама, кафанама, гледа телевизију, претражује Фејсбук, забавља се са друговима док она мора да ради напорне послове.

То није живот, то је мучење. Када се жена уда она није дошла да буде роб. Нек лепо мушкарци кувају, перу веш и судове па постоји могућност да ће жене бити покорније.

Какав је то живот да жена буде 100% покорна мужу па да пере судове, кува ручкове, иде на пијацу, одгаја децу док мушкарац иде по коцкарницама, кафанама, гледа телевизију, претражује Фејсбук, забавља се са друговима док она мора да ради напорне послове.
Какав је то живот да мушкарца не интересује породица ? Ако жена брине о породици то је једно, а ако мушкарац не брине онда је мушкарац крив.
То није живот, то је мучење. Када се жена уда она није дошла да буде роб. Нек лепо мушкарци кувају, перу веш и судове па постоји могућност да ће жене бити покорније.
Перу веш ? Мислиш да укључе машину ?
Зашто би мушкарци кували ? Шта ти предлажеш, да мушкарац буде роб и да кува, пере и брине о деци а да жена иде у коцкарнице ?

Zene su trazile ravnopravnost sa muskarcima a ne videh ni jednu na gradjevini, ni jednu da prazni kotejnere u cistoci i sl.

Zene su trazile ravnopravnost sa muskarcima a ne videh ni jednu na gradjevini, ni jednu da prazni kotejnere u cistoci i sl.
Mislim da brkas pojmove jednakosti i ravnopravnosti. Nismo jednaki ni blizu. Dva osobe istog pola nisu jednake, a kamoli suprotnog pola. I ne mogu da obavljaju iste poslove. Ali ravnopravni jesmo. Ili bi bar trebalo da smo.

Mislim da brkas pojmove jednakosti i ravnopravnosti. Nismo jednaki ni blizu. Dva osobe istog pola nisu jednake, a kamoli suprotnog pola. I ne mogu da obavljaju iste poslove. Ali ravnopravni jesmo. Ili bi bar trebalo da smo.
Jednakost i ravnopravnost su za mene isto [samo razliciti termini].

Imamo ista prava pred zakonom ako se pobijemo, ukrademo, opljackamo....

Vec sam rekao, na gradjevini i sl.
Ni na gradjevini ti nisi jednak drugim radnikom, ali imate ista prava. Žena može da konkuriše za mesto radnika na gradjevini. Ima pravo, ne i obavezu. Sa druge strane, poslodavac ima pravo da proceni da li je radnik za tu poziciju. Bio muško ili žensko.

Žena može da konkuriše za mesto radnika na gradjevini
Pa zasto ni jedna ne konkurise kad vec traze ravnopravnost sa muskrcima :think:
Zakon je jedno a sustina zivota je drugo.
Nek moja zena visi na skeli na +40 c a a cu da spremim rucak :super:
E pa nije bas tako bato moj
A SPC nek laprda, posao im je da prodaju suplju pricu

Back