СПЦ помаже жртвама поплава у БиХ

Људска сексуалност није грех , већ Божји Дар дат људима да учврсти брачну заједницу и ради рађања деце.

Јер, прво што је Бог рекао човеку није ,,будите аскете", него ,, рађајте се се и множите".
Асексуалност је врх аскетства..

Тужно је да се овако понашамо, уместо да поздравимо овај добар хумани чин наше Цркве.
Поздравили смо, свако са свог нивоа духа...

Ви фарисеји жељни комплимената и алергичним на добронамерно подсећање о нетрубљењу о својој врлини - хвалоспевима...

А ми који знамо како је Бог заповедио да се даје милостиња - у правом Хришћанском духу, од кога сте фарисејски запенили, у хору са мухамедунцима...

Ниси поздравио него си одмах осуо паљбу по Цркви.
Нико није жељан похвала, Црква је то урадила јер је то њена дужност а не због похвала .
Он мисли да брани православље тако што ће да напада званичне цркве.

Веома греши.
Треба их прозивати да се поправе: кад саслужује са иновернима, моле се са њима. А куртоазне разговоре, преговоре или овакве ствари као што је помоћ једних другима треба поздравити.

Predsjednik Dodik je dao 250 000 KM, Civilna zaštita Republike Srpske je uputila svoje timove u pomoć stradalim ljudima od poplave.
Nažalost do sada je izgubljeno 18 života a strahuje se da je broj i veći.

Isto bi uradila i FBiH da je Republika Srpska ugrožena.
Тужно и ружно је да се спомиње новац у оваквој катастрофи...

Тотално цигански

Ta pomoc je ocekivana i neiskrena, medjutim ja da sam na mestu tog naroda tu pomoc ne bih prihvatio... Neko te ne priznaje, omalovazava tvoje civilne ratne zrtve i iskreno mrzi, a onda ti u nesreci pruzi neku mrvu, da bi se osetio boljim.... Ne kazem da taj nesrecni narod treba da mrzi spc, ne treba, ali ne treba ni da uzima pomoc ni kad mu je najpotrebnija...
Није дата помоћ Федерацији, већ тим људима...

А њима не да треба само материјална помоћ, већ и духовна јер су изгубили сву своју имовину, а многи и целу породицу...

Back