majcekzmajcek1
Početnik
- Poruka
- 10
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kad stiže špargla?Kuvano. Imam mnogo recepata za to plemenito povrce.
Tehnika kuvanja i recepti stizu popodne![]()

, ali meni dosta toga i promakne, tj, ne obracam paznju...
rucak treba ih lepo oljustiti ali samo vrlo tanak sloj, i to od kraja ruzicaste glavice pa skroz do kraja "stabla".
) se cipa voda, malo soli i malcice secera. Kada voda prokljuca stavlju se spargle, stablom na dole, a glavice treba da vire malo iznad vode, jer se one najbrze skuvaju. Kada voda ponovo prokljuca, onac se poklopi ( tako se glavice skuvaju u pari) i i spargle se kuvaju od 8 do najvise20 minuta. To zavisi od debljine i svezine istih, a da li su gotove proverava se kada se bocnu nozem. Noz ulazi lako ali su one i dalje jedre (ne kao kad ubodes kuvani krompir, nego se oseca mali otpor). Neko kuva samo 5 minuta, a najvise 15... Mozes da ih kuvas i polozene u lonas, ali tada otklopljene i pazis da ti se glavica ne prekuva, a ono dole - kako ispadne
A ne moze lose da bude
!
.
), ukloniti drvenasti deo, povezati po 6-10 komada. Staviti vodu, so i secer da provri, staviti spargle, poklopiti i kuvati oko10 minuta.
), kcal samo 370
, mis'm, ako neko nadje to)
), bele kuvati 5 minuta pa dodati zelene i kuvati zajedno oko 10 minuta.

Zoro ja Vam se divim![]()
), videh da mi se divite.
, Bleku, spargla se kupuje u vezicama, pretpostavljam da jedna ima oko pola kg, ali zamolis da stave ne vagu (kantar) da bi znao koliko da kupis...

ja mislim đavo ipo.
nego gledala sam danas emisiju.
samo 40% britanaca može da oseti taj miris špargle u mokraći.
procenat azijata je daleko manji. i valjda nekih crnaca, nisam zapamtila.
i to se prenosi nekim genom. eto.