Dupont
Domaćin
- Poruka
- 4.644
Stigao je Blackle!Sa njim mozete da usparate do 45% Elektricne Energije.
http://www.blackle.com/
http://www.blackle.com/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zasto tebi sluzi Internet(a kao otvaras mnogo stranica)?Pa citaj malo-De nadje taj procenat, bas bih voleo da vidim?
Doduse ako ces startovati tu stranu cim upalis racunar i ne skidas se sa te strane, dakle ne radis bas nista ceo dan, ustedeces mozda neku besmislenu vrednost u watima...
Moj racunar je na internetu na svim mogucim stranama, dakle taj link ne znaci ama bas nista. Da ne pominjem 45% ustede - od cega? Od 1wata?
wikipedia:The creators of Blackle have been criticised for lack of clarity regarding the type, size and manufacturer of monitor that the power usage claims refer to. One critic, a technology journalist who reviews computer hardware, tested 4 cathode ray tube (CRT) monitors and 23 liquid crystal display (LCD) monitors, and found that power was saved by the CRT monitors, but was less than that claimed by the blog post that inspired Blackle. The LCD monitors tested showed increased power use in the majority of cases, although most of the larger (24 inch) monitors did use less power displaying a black screen
Pa recimo ako bi Site koje otvaras u toku dana imale crnu pozadinu(na primer da Krstarica ima crnu umesto bele)Uostalom nema potrebe da bilo ko odavde googla i trazi podatke o tome kako je kreator dosao do tih famoznih 45% ustede, jer si TI postavio ovu temu, naveo iste procente, pa izvoli sam objasni ono sto si hteo da predstavis ljudima sa foruma.

A od koje pozadine na PC Monitorima neces ostetiti vid moja Doktorice?Hoces da ti kazem kakvo ti je objasnjenje? Samo ako ces da te rasplacem.
BTW: od crne pozadine ces mozda zanemarljivo ustedeti energiju, ali ces sasvim sigurno ostetiti vid.

Pa sta ti mislis?A jel poenta da ti manje platis racun za struju, ili neki lafo globalni fazon ,,stedite struju da nam duze traje,,![]()
Kad bi baba imala q*rac bila bi dedaPa recimo ako bi Site koje otvaras u toku dana imale crnu pozadinu(na primer da Krstarica ima crnu umesto bele)
I tako jedno 10 Site sa crnom podlogom i kolko onda usparas-jbg bio sam nekad dobar iz MATE![]()
Zanima me gde nadje 1W?Rekao sam ti citaj-Google trosi 74W!Kad bi baba imala q*rac bila bi deda
Ne pricaj prazne price.
A tvoje objasnjenje:
"Zasto tebi sluzi Internet(a kao otvaras mnogo stranica)?Pa citaj malo-"
je neobicno. Meni sluzi internet za trazenje podataka na stotine stranica i nijedna zasad nema crnu pozadinu. Ti izgleda krstaris netom samo koristeci pretrazivac?
Sad ja treba iz pretrazivaca da startujem stranice? I sta onda, stranica bude bela...
I tako malo po malo pa 45% ustede od 1wata je pravo bogatstvo...
Ideja stednje energije je odlicna ideja ali ne kako to zamislja mali Perica..
A od koje pozadine na PC Monitorima neces ostetiti vid moja Doktorice?
Pa sta ti mislis?
Pa moja Doktorice ako radis u Biro-u ili OrdinacijiOd plavo-crveno-zute Pacijentu.
trebalo bi da znas da polovina ljudi koji su u svakodnevnom visecasovnom kontaktu sa Kompjuterom imaju problema sa vidom(osim onih koji su namestili plavo-crveno-zutuPa burazeru trebao bi da nekad i primenis:Ja ne primenjujem u praksi ni jedno ni drugo. Ali tebe sam pitao![]()

Pa kao sto reko-citaj ili pazi na casu!45%, polovina ljudi....odakle ti izvlacis te informacije i brojke? Iz malog mozga?![]()
Tipicno za zene(imam i ja isto tako nesto kuci) ako im kazes nesto sto nije po njihovoj volji odmah se naljute ali sta ces one su nuzno zlo bez kog muskarac ne mozeKako ti kazes.![]()

Pa burazeru trebao bi da nekad i primenis:
Ako imas para onda neces stedeti a boli te uvo sto nam svaki dan iskljucuju struju(kad bi malo sparali sa strujom manje bi platili racun a siguran sam da bi i restrikcije bilo manje).![]()

Imas li ti kuci TV?Ja se ne sjecam kad zadnji put nije bilo struje kod nas. Jedino ako neđe udari grom![]()
Dobro prijatelju, ajd' sad sve iz pocetka. Objasni i nama pa da znamo kako da ustedimo 45% (od ma cega hoces)Zanima me gde nadje 1W?Rekao sam ti citaj-Google trosi 74W!
Tipicno za zene(imam i ja isto tako nesto kuci) ako im kazes nesto sto nije po njihovoj volji odmah se naljute ali sta ces one su nuzno zlo bez kog muskarac ne moze![]()
ops:....mislim: :"imam ja tako nesto kuci"