Spanija,pomoc!!!

• Začetnik teme Začetnik teme majac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

majac

Početnik
Poruka
50
Ako je neko bio u Barseloni,interesuje me sta je to sto ne treba propustiti i gde shoppingovati,posto idem na ekskurziju u maju u Spaniju,Italiju i Francusku na po par dana pa da znam unapred da se snadjem...Hvala unapred.Pozzz

Devojke iz moje ture su sve zavrsile po Mangu i Zari i slicnom a toga ima na svakom cosku centra Barse..ima i jedan dobar trznjak koji se nalazi uz more-odmah kod Akvarijuma..a sto se tice obilazaka-idi svuda gde agencija koja vas vodi predlaze,znaci ono sto je po meni obavezno videti:magicne fontane,odlazak u Figueras u Dalijev muzej (fenomenalno),flamenko vece,akvarijum,park Guell i jos neke Gaudijeve kuce (La pedrera),brdo Monzuik,stadion,Sagrada familia,eto to je sve sto sam videla i sto me odusevilo...sve to uglavnom organizuje agencija,a ako ne-mapu u ruke ko sto smo ja i drugarica :-))

Mango je bio jeftiniji-recimo neka jaknica-sako koja mi se svidela bila je 50 e a ovde bi bila ne znam kolko...i super su ljubazni u Mangu-probas sta hoces,tamo vrsljas s stvarima ispred kabina i niko te ne cima za brojeve i tako to...Zara-secam se da su im sve one neke kosuljice na kratke rukave bile 25 e-a ne secam se kolko su kod nas tacno bile al znam da su skuplje,e i iste su cene recimo u Zari u svim tim drzavama,znaci ista cena i u Barsi,i Nici,i Becu....u Nici ima gomila tih nekih za nase devojke primamljivih prodavnica,znam da su se sve razmilele,ja sam pokupovala super ves u H$M-u,pa ne znam ni ja koje sve marke...u Veneciji smo isto nasli neku do jaja prodavnicu donjeg vesa-uopste ne skupu a extra stvari!!U svakom slucaju-jeftinije,mada ne bas duplo ko sto si rekla...

To je stvarno divna tura, bila sam pretprosle godine i fenomenalno sam se provela. U Ljoret De Maru imas dobra mesta za izlazak, super diskoteke. Sve ostalo sto ces videti, Venecija, Monte Karlo, Kan, Nica, sve je super. Od svih mesta najskuplji je Kan. U Nici ima finih prodavnica i nije preskupo. Tu je stvarno divno more, ne zove se dzabe Azurna obala.Ja bih ponovo isla, bas ti zavidim.... :) Pozdrav!!

majac, blago tebi, ja sam bila ove ove godine u maju i bilo mi je fenomenalno.Koliko traje sve ukupno ta tvoja exkurzija?Ja sam bila 11 dana, preko Rapsody travela, sve je bilo korektno sa njihove strane.Trebalo bi da svratite u Gratz, jedan manji gradic blizu Azurne obale.Tamo postoji fabrika i labaoratorija parfema i svih slicnih aromaticnih stvari, a za male novce mozes da kupis unikat parfeme koji jos nisu izasli na trziste, i koji ce kostati po nekoliko hiljada dinara.Preporucujem da u Barsu odes bar 2 puta, jer zaista ne moze sve da se obidje, i nemoj da se zaludjujes kojekakvim Mangom, Zarom...isto je kao i ovde ,ako ides u vreme snizenja ( jesen, prolece ,Nova godina ) mozes nesto da proberes, ali bolje da novac trosis na izlete i obilaske.U Lloretu imas diskoteku Holliday, najvecu na Costa Bravi, i stvarno je ok.A na plazi imas pregrst kafica, koji sluze vrlo neobicno pice, pogotovo koktele, to probaj obavezno, kao i Sangriu ( pravo Spansko vino ), zatim njihova tradicionalna kafa Cartado, tortilja, rizoto, paelju... bice ti super, samo se dobro organizuj, manje spavaj i stici ces dosta toga da vidis. P.S ponesi obavezno aparat sa velikom memorijom,ili bar 4,5 filmova, neces znati sta pre da slikas!!pozz

Back