Spam pozivi iz cijelog svijeta

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.715
Skoro svaki dan makar jedan poziv

Pakistan
Afrika
A evo veceras SAD

Naravno da se ne javljam ali ipak me zanima odakle ovoliko spam poziva? Ne dešava se samo meni već svima koje poznajem i bez obzira sto je uključen block za spam

Kakvi su ovo kriminalci i kako mogu da zaobidju blok za spam

IMG_4664.jpeg

Нр
Skoro svaki dan makar jedan poziv

Pakistan
Afrika
A evo veceras SAD

Naravno da se ne javljam ali ipak me zanima odakle ovoliko spam poziva? Ne dešava se samo meni već svima koje poznajem i bez obzira sto je uključen block za spam

Kakvi su ovo kriminalci i kako mogu da zaobidju blok za spam

Pogledajte prilog 1713017
Не остављај нигде свој број.

Kod nas su popularni automatske poruke tipa…stigao ti paket, blokiran ti račun u banci, javi se poreskoj upravi…
Takodje na mnoge od tih brojeva, vrlo često niko se i ne javi uopšte…samo par puta sam naleteo bas na scam, gde pričaš sa nekim indijcima..😉

Inače do brojeva dolaze sa sajtova gde smo ostavili podatke, pa su hakovani, i verovatno prodaja info na dark web.

U poslednje vreme telefonski provajderi uvode neki softver, koji ti kaže kad neko zove da je mogući spam, ali to još ne radi 100% kako treba.

To su izmišljeni brojevi. Ko zna odakle zovu. Možda recimo iz Nigerije.
А поменути нигериски принц
Мени је нудио милион долара као награду ако му пошаљем 100 долара да би завршио папирологију пошто му је жена преминула и да му дам број рачуна да би ми дао награду обећану

Back