Sotona voli lazne religije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sotona je lik koji se pojavljuje u sistemima verovanja mnogih religija , uključujući hrišćanstvo i islam . U judaizmu "satana" nije čulno biće, već metafora za zle sklonost - hrabra hara - koja postoji u svakoj osobi i iskušava nas da pogrešimo.

23 A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko.

da li je petar onda đavo?

Svet mrzi samo hriscanstvo.

Nema problema sa drugim laznim religijama jer je sotona bog sveta Ako hulite na hriscanstvo u muzickom spotu smatrate se kraljem ili kraljicom.

Ako to ucinite bilo kojoj drugoj krivoj religiji, onda to postaje problem. Otvorite oci, morate izgubiti ponos.poniziti se i traziti svetlost a to je Isus Hrist.
Postaje problem jer muslimani hoce da upucaju sarli ebdo, a hriscanstvo je dovoljno snazno da istrpi kritike?

Sotona je lik koji se pojavljuje u sistemima verovanja mnogih religija , uključujući hrišćanstvo i islam . U judaizmu "satana" nije čulno biće, već metafora za zle sklonost - hrabra hara - koja postoji u svakoj osobi i iskušava nas da pogrešimo.

23 A On obrnuvši se reče Petru: Idi od mene sotono; ti si mi sablazan; jer ne misliš šta je Božje nego ljudsko.

ko zna?
svi podrazumevaju da je Juda bio đavo ali Isus ne imenuje
Jovan 6,70Isus im odgovori: ne izbrah li ja vas dvanaestoricu, i jedan je od vas đavo?

Juda nije đavo jer se kaže u njega uđe đavo kad je trebao po planu da izda Isusa...
nije isto biti đavo i da u tebe uđe đavo i utiće na tvoje postupke
Luka 22,3A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji bješe jedan od dvanaestorice.
uzgred zašto đavo saučestvuje u Božijem planu da Isus završi na krstu?
i zašto je neophodno da Juda ukaže vojnicima ko je Isus kad je to očigledno svima s obzirom da Isus propoveda tri godine i kad ga mogu uhapsiti ili identifikovati i dok drži propoved?

kako se zove naopačke okrenut krst kakvog koriste satanisti? krst svetog Petra

Poslednja izmena:
ko zna?
svi podrazumevaju da je Juda bio đavo ali Isus ne imenuje
Jovan 6,70Isus im odgovori: ne izbrah li ja vas dvanaestoricu, i jedan je od vas đavo?

Juda nije đavo jer se kaže u njega uđe đavo kad je trebao po planu da izda Isusa...nije isto biti đavo i da u tebe uđe đavo
Luka 22,3A sotona uđe u Judu, koji se zvaše Iskariot, i koji bješe jedan od dvanaestorice.

kako se zove naopačke okrenut krst kakvog koriste satanisti? krst svetog Petra
pa ja se i tu slažem, đavo i sotona nisu čulna bića već sve negativno u nama. možemo da prevedemo naša "pamet". juda kao najučeniji apostol pao je na farisejsku podvalu. njegova izdaja ništa veća nije od ostalih apostola ali njegov greh je što nije nastavio život kao svi apostoli.

Đavo je kušao Gospoda Isusa Hrista 40 dana u pustinji. Đavo u hrišćanstvu postoji kao neman koji iskušava čoveka.

Ili tako nešto, ali se jasno spominje Đavo u Novom Zavetu.
da, nego đavo strpljivo čeka da se Isus pripremi za kušanje sa 40 dana posta u pustinji...ne deluje kao da je protivnik nego neko zadužen od Boga da kuša ljude pa i Isusa...kuša kad dobije dopuštenje..isto kao u priči o pravednom Jovu... .zar to ne ukazuje da je đavo Božji sluga a ne protivnik?

da alegorija. kuša ga njegovo otpalo stvorenje.
i da je bukvalno šta bi se desilo sa bogom da se isus poklonio đavolu?
ne bi više troičan nego dvoičan? :D
Pa to nikako nije bilo moguće. Tako da otpada uopšte kao mogućnost.

A jedno od lica Svete Trojice se spominje i u Starom Zavetu: ,,1:2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom."

Otpadnik od Boga ne može biti Božji sluga.
Jov 1,6A jedan dan dođoše sinovi Božji da stanu pred Gospodom, a među njih dođe i Sotona.
Jov 1,7I Gospod reče Sotoni: otkuda ideš? A Sotona odgovori Gospodu i reče: prohodih zemlju i obilazih.
Jov 1,8I reče Gospod Sotoni: jesi li vidio slugu mojega Jova? nema onakoga čovjeka na zemlji, dobra i pravedna, koji se boji Boga i uklanja se oda zla.
Jov 1,9A Sotona odgovori Gospodu i reče: eda li se uzalud Jov boji Boga?
Jov 1,10Nijesi li ga ti ogradio i kuću njegovu i sve što ima svuda unaokolo? djelo ruku njegovijeh blagoslovio si, i stoka se njegova umnožila na zemlji.
Jov 1,11Ali pruži ruku svoju i dotakni se svega što ima, psovaće te u oči.
Jov 1,12A Gospod reče Sotoni: evo, sve što ima neka je u tvojoj ruci; samo na njega ne diži ruke svoje. I otide Sotona od Gospoda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back