SOTONA I DEMONI - kako zavode ljude

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
covek je SAM POSTAO zao znaci sam je odgovoran za to sto je postao...

kao sto jejedan andjeo postao zao i sam se nacinio Satanom tj Bozjim protivnikom..."

Jednostavno treba poznavati ljudsko srce ( ljudsku prirodu ), koje se moze menjati, moze postati dobro ili zlo

Znaci covek je ipak nosilac i jednog i drugog, a sotona nije odgovoran i ne cini zlo, niti ga stvara, vec to radi sam covek, ovo je i trebalo utvrditi.
Covek je i bog i djavo.

zlo nije subjektivno, nego ga ljudi samo subjektivno vide...

znaju se merila dobra i zla i ona su uvek standardna... i obejektivna...

Bog je uspostavio kriterijume dobra i zla

a takodje imamo savest kao unutrasnji moralni zakon...

:cao:
Kako neko mozhe uspostaviti te kriterijume ako nismo sigurni da postoji?

Ovo shto je boldovano su nepisani zakoni drushtva kako bi se dalo na znanje shta je dozvoljeno raditi a shta ne. Kada se ti zakoni prekrshe dolazi do grizhe savesti sa strane prekrshioca kome su ta pravila urezana u mozak , a prezir i iskljuchenje pochinioca iz drushtva sa druge strane. Mi smo stvorili moralne zakone a ne bog , a oni su se takodje menjali kroz vreme i prostor.

ljudsko srce u bibliji oznacava unutrasnju osobu , onakav kakva je covek zapravo a ne kakvim se spolja prikazuje... oznacava emotivni i psihicki deo coveka;)

Nema veze šta predstavlja srce.
Naše trenutne akcije protežu se kroz svoje posledice u budućnost.
Nema tog superkompjutera, a kamoli guravog ljudskog mozga koji može da proceni makar i približno da li je neka akcija dobra ili loša.

Ono što nam se u tom smislu podmeće (ne ubij, ne ukradi etc.) nije dostojno ni zapleta jednog špageti vesterna.
Svakodnevne sitne akcije mnogo više utiču na život ljudi oko nas i na naš život.
Kao što reče O. Neš: "Herojsko je zadovoljstvo ustupiti poslednje mesto u čamcu za spasavanje majci sa detetom. Ipak čitavog dana se nerviramo što smo ustupili mesto u tramvaju nekoj domaćici koja je krenula na pijacu.

U proshlosti je bilo moralno ubiti roditelje kada ostare jer ne mogu vishe da rade i donose hranu na sto(Lapot). Sada je to veoma nemoralno. Evo ti primer kako smo mi promenili taj moralni zakon.

i to sve vise i vise...
I mora da se menja , ako se ne menja to znachi da neshto ne valja , jer su promene glavno obelezhje choveka! Svako ko ne zheli promenu ne zheli napredak i poboljshanje.

U proshlosti je bilo moralno ubiti roditelje kada ostare jer ne mogu vishe da rade i donose hranu na sto(Lapot). Sada je to veoma nemoralno. Evo ti primer kako smo mi promenili taj moralni zakon.

I mora da se menja , ako se ne menja to znachi da neshto ne valja , jer su promene glavno obelezhje choveka! Svako ko ne zheli promenu ne zheli napredak i poboljshanje.

izvini ljudske potrebe su uvek iste sto se tice morala on se ne menja... jer je covekova struktura ista ostala

niti treba da se menja...

covek se moze menjati u okvirima morala moze se razvijati kao individua i usavrsavati se

kao sto je uvek bilo nemoralno ubiti ... zasto bi se to menjalo ?

ili ukrasti ili vrsiti preljube...

zna se sta je moralno a sta ne i sta je dobro za coveka sta ne...

nemoral uvek unistava coveka i njegovu psihu...

Poslednja izmena:
izvini ljudske potrebe su uvek iste sto se tice morala on se ne menja... jer je covekova struktura ista ostala
Dao sam ti primer kako se moral menja.

kao sto je uvek bilo nemoralno ubiti ... zasto bi se to menjalo ?
Ja:
Uproshlosti je bilo moralno ubiti roditelje kada ostare jer ne mogu vishe da rade i donose hranu na sto(Lapot). Sada je to veoma nemoralno. Evo ti primer kako smo mi promenili taj moralni zakon.

Evo ponovo sam napisao primer kako se moral promenio kroz vreme.

Poslednja izmena:
to sto si naveo nikada nije ni bilo moralno ....

ne znaci da je nesto moralno ako je deo obicaja...

moralno je sam ako je u okvirima Bozjeg zakona moralno...

a taj moralni zakon imamo usadjen...

meni ne treba Biblija da bi to procenila kao nemoralno...

ubistvo je uvek bilo nemoralan cin
Опет ти са тим увек.. Шта та реч уопште значи у твом речнику? :lol:

Убиство није неморално уколико га је Јехова наредио.
Значи.. уколико ти се сутра јави Јехова и каже ''убиј којицу'', ти ћеш ме убити без гриже савести...
без помисли да је то неморалан чин...:)

Kill Men, Women, and Children

"Then I heard the LORD say to the other men, "Follow him through the city and kill everyone whose forehead is not marked. Show no mercy; have no pity! Kill them all – old and young, girls and women and little children. But do not touch anyone with the mark. Begin your task right here at the Temple." So they began by killing the seventy leaders. "Defile the Temple!" the LORD commanded. "Fill its courtyards with the bodies of those you kill! Go!" So they went throughout the city and did as they were told." (Ezekiel 9:5-7 NLT)

Shta reche?

Bog nikada ne unistava dobro... nego samo zlo.... iz ljubavi prema dobru :manikir:

On nema nista sa zlom jer ga nije ni stvorio... ima ga pravo unistiti... i to nema veze sa moralnim zakonom koji je postavio za coveka :)

Bog je apsolut i ne podleze ljudskom zakonu...:mrgreen:

kao sto kaze Biblija " pravednioci ce naslediti zemlju i zauvek ce na njoj ziveti "

Jehova nikada ne unistava dobro... nego samo zlo.... iz ljubavi:manikir:
Immortal_girl:

Kako je jehova znao da su zhene i deca zli? Kao shto si rekla , ubistvo je nemoralno uvek nezavisno od razloga. Znachi bog mozhe da naredi da se ubije bilo ko i to je moralno , a za sve ostalo ubistvo je nemoralno. Ako sam dosad bio nesiguran da je Jehova licemer sad sam 100% siguran.

Опет ти са тим увек.. Шта та реч уопште значи у твом речнику? :lol:

Убиство није неморално уколико га је Јехова наредио.
Значи.. уколико ти се сутра јави Јехова и каже ''убиј којицу'', ти ћеш ме убити без гриже савести...
без помисли да је то неморалан чин...:)

Tela je da kaže nemorTalan, odnosno bresmrtan čin. Znači, prevede te prečicom u večna lovišta. :neutral:

Kako je jehova znao da su zhene i deca zli? Kao shto si rekla , ubistvo je nemoralno uvek nezavisno od razloga. Znachi bog mozhe da naredi da se ubije bilo ko i to je moralno , a za sve ostalo ubistvo je nemoralno. Ako sam dosad bio nesiguran da je Jehova licemer sad sam 100% siguran.

ovako

pricali smo o ljudskom moralu i moralnom zakonu koji je Bog postavio za coveka...

Bog je iznad ljudskog zakona...

prema tom Bozjem zakonu za coveka je ubistvo nemoralan cin... (osim ako Bog to ne zahteva od njega, to su nekad bili izuzetni slucajevi...)

ali zakon glasi ne ubij - za coveka )

Dok Bog kao stvoritelj svega ima pravo da unisti zlo....jer je jedino on sposoban da ZNa da je nesto ili neko ZAO...

dok covek ne moze to znati i zato mu Bog ni ne daje to pravo da odlucuje u tome...

Boog zna sve pomisli coveka i sve sto je u njemu i zna kakvo mu je srce tak da njegov sud je uvek pravedan...

JEr bog je pravedan... osim toga sto je ljubav...

Pravedno je Bog unisti zlo ...

a coveku nije dato da sudi...

Bozje je pravo da sudi ... i da odluci ko ce dobiti zivot a ko unistenje...

i to ce i buti u buducem Bozjem sudu...

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back