SOS Kanal

Da li gledate SOS Kanal?

  • Da

  • Ne


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Upropastili su se sa ovim kvizovima i SMS porukama :thumbdown: Inace,volim da pogledam one emisije gde se gledaoci ukljucuju u program,kao sto su "Zona press" ili "SOS kos" i "Izvolite,pitajte".Dobar je i "Total soccer",a od voditelja najvise gotivim Nebojsu Petrovica
 
Poslednja izmena:
"Grobarski je kanal SOS,SOS......" :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Pa dobro, ni meni to ne odgovara, ali ga ponekad gledam zbog vesti iz naseg sporta, mnoge vesti sto se ticu reprezentacije budu tu....Imaju oni dosta mana recimo znak, naklonjenost grobarima, voditelji....ali zato imaju dobre izvestaje sto se ticu nase reprezentacije, npr. pustali su sve konferencije Antica, bili u Kovilovu....
 
Nije losa TV, jedino znak bi mogli malo da urede....
sos_kanal.jpg
 
Upropastili su se sa ovim kvizovima i SMS porukama :thumbdown: Inace,volim da pogledam one emisije gde se gledaoci ukljucuju u program,kao sto su "Zona press" i "Izvolite,pitajte".Dobar je i "Total soccer",a od voditelja najvise gotivim Nebojsu Petrovica
Uzeo si mi post iz tastature :)
Odrastao sam uz total soccer i zonu press.Kod zone press me nervira malkice obojenost Vladana Tegetlije,ali oprosteno mu je,jer je jedina osoba koja radi nesto tog tipa u Srbiji.
 
Tegi je malo zustriji u odbrani svojih stavova,pa nekad cak prilicno grubo dezavuise gledaoca.Ali se zaista razume u basket i jedan je od najboljih novinara,sto se tice basketa,u zemlji.E da,zaboravih da pomenem i legendu Mileta Kosa :mrgreen: Kako fale njegove analize utakmica.Covek je kralj :worth:
 
Poslednja izmena:
Vladan Tegeltija

tegi0.jpg


Covek koji nervira + ne voli Zvezdu....

Karijera Vladana Tegeltije definitivno zahteva mnogo više prostora i reči nego što ću joj ja posvetiti u ovom kratkom tekstu, ali se nadam da ću uspeti da pomenem što više onih zanimljivih i značajnih stvari iz karijere zlatnog pera srpskog košarkaškog novinarstva.
Kako tradicija u srpskom novinarstvu i nalaže, Vladan Tegletija u svoju novinarsku karijeru nije uskočio baš direktno iz klupe Fakulteta političkih nauka, on je zapravo ime izgradio u jednoj drugoj popularnoj instituciji gde je radeći u plavom kombinezonu usavršavao svoje sposobnosti.





Lična karta:

Matična kuća: SOS kanal
Stil vođenja emisije: iritirajući - kako za gledaoce, tako i za gosta; tokom čitave emisije se nakašljava u mikrofon i upada gostu u reč.
Sport(ovi): isključivo košarka; zanimljivo, dodeljena mu je i titula urednika sportskog programa na SOS kanalu.


Povratkom jugoslovenske košarke na evropsku scenu 1995. godine, na SOS kanalu pojavio se Tegeltija koji je definitivno uneo nešto novo na naš televizijki program svojim reportažama iz autobusa, neobaveznim intervjuima sa opuštenim igačima i snimcima sa slavlja posle uspeha koji su se u to vreme samo gomilali. Takođe, u to „srećno“ vreme se moglo krasti do mile volje, pa smo tako na SOS kanalu uz komentar Tegeltije mogli da gledamo kako naš™ Dejan Bodiroga donosi, u to vreme dok još nije izdao srpski narod i preuzeo Tursku, takođe našem Bogdanu Tanjeviću i Stefanelu titulu košem u poslednjoj sekundi i još mnogo toga. Moje mišljenje je da je u to vreme Tegeltija bio sasvim korektan komentator i izveštač za evropsku košarku, ali kako je vreme odmicalo, njegovo opterećenje nacionalizmom je postajalo sve veće, a poseban i odlučujući udarac za njega je predstavljalo osnivanje Jadranske lige. Kao što je svakome ko je makar jednom gledao njegove emisije (SOS Koš ponedeljkom i Zonu Press četvrtkom) jasno, Tegeltija je prilično koncentrisan na pokušaje da na bilo koji način ocrni ligu koja „puni hrvatske i slovenačke dvorane umesto onih u Leskovcu, Čačku, Nišu, Kraljevu, Kruševcu...“ On je na svoje stavove veoma ponosan, a u to smo mogli da se uverimo u izveštajima sa finalnog tunira Jadranske lige od pre dve godine iz Sarajeva kada iz obrađenih snimaka nije izbačen deo u kome Vladan, kao svaki pravi Srbin, psuje sve po spisku publici u hali, kako (Crnogorcu) Jeretinu dobacuje „Tako je Jero, Srbija iznad svega“ dok ovaj beži u svlačionicu posle pobede Zvezde nad Bosnom, a sve to uz naravno neizbežnu reportažu o njegovom odlasku „kod pravoslavne braće u srpski deo Sarajeva“ da bi se tamo proveo Uskrs.

Kao što su pomenute reportaže sa takmičenja na kojima je učestvovala reprezentacija nešto što se ne može videti na drugim domaćim TV stanicama, Zona Press je isto tako već godinama jedina emisija na temu košarke sa telefonskim uključenjima gledalaca na ovim prostorima. Tokom godina emitovanja bilo bi verovatno i više incidentnih situacija da ljudima koji rade ili igraju u Zvezdi nije zabranjeno učestvovanje u emisiji. Ovako će kao jedno od najzanimljivih uključenja ostati upamćeno javljanje Duleta Vujoševića koji se, besan posle još jednog debakla u Euroligi i Vladanovih kritika, uključio u emisiju u kojoj je gost bio igrač Partizana, Kecman. Nažalost, taj snimak nemamo u digitalnom formatu, ali napisaću kako je to otprilike išlo. Sve je počelo opaskom Tegeltije da igra Partizana značajno pada kada je Vujanić na klupi, a to se Vujoševiću nije svidelo, pa je usledilo uključenje i malo vređanja, a potom:

- Gospodine Vujoševiću, da li vi imate nešto protiv SOS kanala, ove emisije ili protiv mene lično?
- Protiv tebe lično. Burazeru, ti time što kažeš da tempo igre pada kada Vujanić izađe iz igre direktno kritikuješ moj rad.
- Ali gospodine Vujoševiću, u inostranstvu je potpuno normalno da novinari komentarišu...
- Koje inostranstvo, pa burazeru, ti bre iz zemlje nisi kročio.

Ako neko od čitalaca možda ima ovaj snimak, mogao bi da podeli to blago sa svima.

Tegeltijini dodiri sa temama van evropske košarke su retki, ali često i spektakularni. Pamti se tako njegov intervju sa Kobe Bryantom iz (čini mi se) 1998. tokom promocije Adidasa u Atini. Prvo pitanje koje je, očigledno vrlo upućen u Bryantovu karijeru, Tegeltija postavio šokiranom Kobeu je bilo „What do you think about Michael Jordan?“ Mislim da je svaki dalji komentar na tu temu suvišan.

Jedan od pojmova koji se često javlja kod Tegeltije je „potpuna podrška.“ Tako u njegovim emisijama možemo čuti kako potpunu podršku treba dati „mladom timu Zvezde koji je konačno krenuo pravim putem sa mladim domaćim igračima koje odlično vodi Steva Karadžić, FMP-u koji je jedinstven u Evropi po svom načinu rada, Moki Slavniću koji je jedini imao hrabrosti da preuzme i podmladi srpsku reprezentaciju,“ itd. Naravno, nije potrebno mnogo slušanja emisije da bi se shvatilo da kod Tegeltije tu punu podršku imaju samo odabrani. Pošto je u pitanju pre svega objektivni novinar, beskrajnu podršku na prvom mestu ima - KK Partizan. Da, Tegeltija je bio srećan kada je Budućnost igrala Euroligu, možda je čak i ispratio i poneku Zvezdinu utakmicu u tom takmičenju, ali Partizan je ipak Partizan. Kao pravi nacionalista (tako se i izjasnio - „Dakle, da jednom zauvek raščistimo, ja nisam šovinista, ja sam nacionalista.“) podršku daje i ljudima koji se zalažu za Sinalco našu ligu, a protiv lige hrvatskih i slovenačkih biznismena. Iz tog razloga nikada nismo mogli čuti kako usred rečenice prekida „gospodina Peđu Bojića“, dosadašnjeg komesara domaćeg takmičenja, dok recimo Čović i FMP kod Vladana očigledno ne zaslužuju takav tretman, kao što smo imali prilike da se uverimo u brojnim Čovićevim gostovanjima u Zoni Press gde dotični u proseku završi jednu u pet započetih rečenica. Osim Partizana i domaće lige, famoznu punu podršku ima još samo reprezentacija Jugoslavije/SCG/Srbije. Ljudi koji je vode na lepe reči mogu računati jedino ako su u dobrim odnosima sa SOS kanalom, odnosno Tegeltijom, u šta smo se mogli uveriti prethodnih meseci slušajući neke press konferencije na kojima su Slavnić i Tegeltija briljirali.

U nekim izdanjima Zone press smo čak imali prilike da čujemo i usmene pretnje Tegeltiji („Vladane, ti nisi svestan koliko navijača Zvezde želi da te vidi mrtvog...“), ali ako uzmemo u obzir da će se takve stvari zadržati samo na rečima, možemo da budemo sigurni da će Kokan Đurišić i dalje voditi Tegija po raznim takmičenjima u inostranstvu i da ćemo gledati još mnogo zanimljivih scena četvrtkom uveče.
 
Nije im losa ni emisija "Secanja" (najveci uspesi srpskog i jugoslovenskog sporta), tu sam nekoliko puta pogledao snimak utakmice kada je ostvaren najveci uspeh naseg klupskog fudbala....

bari-300-1.jpg
 
Zasto mislis da je grobarski....:D


sos.jpg
Ma jok,ja to onako bezveze...
Niko nije pomenuo Aleksandra Loknera i njegovu emisiju SOS Bubamara!


Loki legenda :klap:
Pratio sam svojevremeno njegove reportaže po kojekakvim zabitima ali mi je i to bilo zanimljivije da pratim nego onog pajvana Tegeltiju.
Imao sam osećaj da bi Loki kod tih domaćina gde je pravio reportažu za porciju pasulja i predsednika mesne zajednica okarakterisao kao legendu tog kluba :lol:
 
Sta mislite o ovoj televiziji?
Meni nije losa, pogotovo zbog vesti iz domaceg sporta....
ja kad gledam tv,sto je jako rijetko,upalim sos,bas zbog ovoga sto si rekao,i nije mi los kanal,reportaze,intrevjui,najnovije vijesti...
ono sto mi smeta je nevidjena medijska hajka koja se svu zimu vodila protiv zvijezde i tadasnje njihove politike da se dovode uglavnom stranci,znaci nikola simic,stanislav karasi i onaj voditelj nebojsa,su tako prizemnim,neukim,nestrucnim,pristrasnim komentarima do ludila dovodili svakog iskrenog navijaca cz-e,da su ovoga gada sto sam prvog pomenuo delije jednom prilikom sacekale ispred prostorija sos-a,(koje su btw na marakani :eek: ) ,i objasnili mu neke stvari,doduse verbalno,ali je ova gnjida nastavila po starom.znaci simic i karasi :dash::besan2::poludeo::guza::vudu::kletva:
ako mi se ikad ukaze prilika,a nadam se da oce,da ih sretnem uzivo,glave cu im odsrafit,blaze receno.
i jos jedan hejt:
voditelji su im katastrofa,dno dna,nestrucni,ocajne boje glasa,ali ipak je kanal koji se moze gledat.
 
Pa ko kaže da ne dajemo mišljenje...eto mi kažemo da su neprofesionalni i da su navijački opredeljeni,jesi li zadovoljan???

Ok,ali pazi ovako:ti kazes da je SOS grobarska televizija.Sad ce da se javi neki grobar,koji ce da kaze da je SOS ciganska TV.I onda sve to ode u neku raspravu,kojoj nema kraja.To je tvoje misljenje i ok je.Ali dajte malo vise o programu,o emisijama koje vam se svidjaju ili ne svidjaju,da li bi program mogao da se poboljsa i na koji nacin...Meni je glupo da se tema svede na to,ko ima vise prostora na SOS-u,Zvezda ili Partizan,za koga navija Tegeltija itd.Sve su to spekulacije i subjektivni stavovi,koji proizilaze iz neke navijacke pristrasnosti i licne percepcije
 
Za Tegija se zna da navija za Partizan,nemas sta da nagadjas.Sto se tice Simica i Karasija,tu se Nebojsa Petrovic ozbiljno zajebao jer je izgubio mnogo gledalaca,a i plasim se za njih dvojicu,jer ako nastave tako neko ce ih sacekati i "objasniti" im neke stvari.Sto se tice programa,mnogo smaraju sa onim kucama,stanovima i ostalim glupim kvizovima.
 
Nije pravi sportski kanal jer ne poseduje tehniku za zive prenose uglavnom su reportaze. Dobra strana im je sto se bave sportom na nizim nivoima i guraju zdrave akcije stop pusenju i ranije droga je smrt.
 
Za Tegija se zna da navija za Partizan,nemas sta da nagadjas.Sto se tice Simica i Karasija,tu se Nebojsa Petrovic ozbiljno zajebao jer je izgubio mnogo gledalaca,a i plasim se za njih dvojicu,jer ako nastave tako neko ce ih sacekati i "objasniti" im neke stvari.Sto se tice programa,mnogo smaraju sa onim kucama,stanovima i ostalim glupim kvizovima.
1 tacno
2 simic je vec bio sacekan ;) ne znam oce li ih bit ove godine jer nemaju sto kritikovat cz,pobijedila je njihova struja,lukic,adzic & co
3 nijesu jedina tv koja se tako finansira,*******,od necega moraju zivjet.
@neozbiljni:
'...i treba dati misljenje o programu,voditeljima itd.A to,da li je SOS objektivan ili ne,to vec prelazi u navijacke sfere'
ja sam dao misljenje ;) ,a da si gledao totall sucker :mrgreen: zimus,znao bi o cemu ti pricam,takve stvari da se direktno preko tv-a,smisljeno i od strane dvije prodane duse,3 ustvari :mrgreen:,non-stop blati najveci i najtrofejniji srpski klub ne smije sebi da dozvoli ni jedna amaterska lokalna tv,a ne najbolji sportski kanal u srbiji,a i sire,koji pritom ima prostorije kao sto rekoh na marakani :eek: ,mislim to stvarno nije profesionalno,za partizan se nikad nesto ni priblizno slicno nije govorkalo,niti se planski u studio dovodilo par debilana koji nemaju sto da rade pa za sladoled i kutiju cigara svasta pricaju o cz.ljutio se ili ne:
SOS jeste grobarska tv...
ne mrzim partizan,ali ne volim kad se iznose neistine o zvijezdi,pogotovo ne od ljudi koji nijesu kompetentni da komentarisu ni mali fudbal u zabacenim selima,a kamoli nesto iole ozbiljnije.
poZz... ;)
 
1 tacno
2 simic je vec bio sacekan ;) ne znam oce li ih bit ove godine jer nemaju sto kritikovat cz,pobijedila je njihova struja,lukic,adzic & co
3 nijesu jedina tv koja se tako finansira,*******,od necega moraju zivjet.
@neozbiljni:
'...i treba dati misljenje o programu,voditeljima itd.A to,da li je SOS objektivan ili ne,to vec prelazi u navijacke sfere'
ja sam dao misljenje ;) ,a da si gledao totall sucker :mrgreen: zimus,znao bi o cemu ti pricam,takve stvari da se direktno preko tv-a,smisljeno i od strane dvije prodane duse,3 ustvari :mrgreen:,non-stop blati najveci i najtrofejniji srpski klub ne smije sebi da dozvoli ni jedna amaterska lokalna tv,a ne najbolji sportski kanal u srbiji,a i sire,koji pritom ima prostorije kao sto rekoh na marakani :eek: ,mislim to stvarno nije profesionalno,za partizan se nikad nesto ni priblizno slicno nije govorkalo,niti se planski u studio dovodilo par debilana koji nemaju sto da rade pa za sladoled i kutiju cigara svasta pricaju o cz.ljutio se ili ne:
SOS jeste grobarska tv...
ne mrzim partizan,ali ne volim kad se iznose neistine o zvijezdi,pogotovo ne od ljudi koji nijesu kompetentni da komentarisu ni mali fudbal u zabacenim selima,a kamoli nesto iole ozbiljnije.
poZz... ;)

Ma ok.Ali ponavljam,svako ima svoje misljenje o objektivnosti SOS-a.Pa,uzevsi sve u obzir,svaki medij u Srbiji ispada polarizovan.Zvezdasi ce SOS da prozivaju zbog Simica,grobari zbog Karasija...Ja sam ne zelim da se ova tema razvodni u raspravu o navijackoj obojenosti SOS kanala.Samo to :D ;)
 
1 tacno
2 simic je vec bio sacekan ;) ne znam oce li ih bit ove godine jer nemaju sto kritikovat cz,pobijedila je njihova struja,lukic,adzic & co
3 nijesu jedina tv koja se tako finansira,*******,od necega moraju zivjet.
@neozbiljni:
'...i treba dati misljenje o programu,voditeljima itd.A to,da li je SOS objektivan ili ne,to vec prelazi u navijacke sfere'
ja sam dao misljenje ;) ,a da si gledao totall sucker :mrgreen: zimus,znao bi o cemu ti pricam,takve stvari da se direktno preko tv-a,smisljeno i od strane dvije prodane duse,3 ustvari :mrgreen:,non-stop blati najveci i najtrofejniji srpski klub ne smije sebi da dozvoli ni jedna amaterska lokalna tv,a ne najbolji sportski kanal u srbiji,a i sire,koji pritom ima prostorije kao sto rekoh na marakani :eek: ,mislim to stvarno nije profesionalno,za partizan se nikad nesto ni priblizno slicno nije govorkalo,niti se planski u studio dovodilo par debilana koji nemaju sto da rade pa za sladoled i kutiju cigara svasta pricaju o cz.ljutio se ili ne:
SOS jeste grobarska tv...
ne mrzim partizan,ali ne volim kad se iznose neistine o zvijezdi,pogotovo ne od ljudi koji nijesu kompetentni da komentarisu ni mali fudbal u zabacenim selima,a kamoli nesto iole ozbiljnije.
poZz... ;)
Tako sam i ja mislio,ai sam video na rts da ih je Simic nesto pljuvao.Verovatno su ga zajebali za neku funkciju u klubu.
 

Back
Top