Sorosevci protiv Emira Kusturice?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Стварно ми је интересантно колико су људи у стању да хвале/пљују Кустурицу, а да заправо немају појма о њему. И колико би њихове улоге биле обрнуте да је и став Кустурице по неким питањима обрнут.

uvek je teko ...

Kusturica kao i svaki seljak brdjanin ima kompleks od glavnog grada pogotovo kada su njega i Neleta pre par godina na onom "spektakularnom " koncertu na Uscu ,masovno ispljuvali, gadjali pikavcima , flasama,upaljacima pa cak i telefonima .Nije ni cudo sto mu smetaju i sto ih sve interno naziva "sorosevcima" .

Na 'spektakularnom' koncertu su ih pljuvali zato što nisu svirali pesme starog pušenja sa kojim je Nele raskrstio.
Kusta i Nele su ipak odrasli u Sarajevu. Ti možeš Sarajevo da smatraš brdom (danas si verovatno u pravu), ali ondašnje Sarajevo je bilo umetnički, posebno muzički, veoma plodno i imalo je neku svoju, nazovimo, elitu na koju su se mogle osloniti generacije.
Osim toga, Kusta je studirao u velikom gradu i ne verujem u priču o kompleksu.
Pre bih rekao da Beograd ima neki kompleks od Kuste nego obratno. Isto kao što i današnje Sarajevo ima kompleks, ali to su već drugi razlozi i druga priča. Pa sama činjenica da se Kusta u domenu umetničke kritike pominje kao seljak (ne vidim kako priznati umetnik može biti tako okarakterisan), govori o neargumentovanosti osude njegovog rada i njega kao osobe.

Стварно ми је интересантно колико су људи у стању да хвале/пљују Кустурицу, а да заправо немају појма о њему. И колико би њихове улоге биле обрнуте да је и став Кустурице по неким питањима обрнут.

Mislim da je u ovom konkretnom slučaju, a i u nekim brojnim drugim slučajevima, najveći problem naša nesposobnost, ili nevoljnost, da razlučimo neke nepovezive stvari. U ovom slučaju je to umetnost i politika.
Moje je mišljenje da Kusta ne treba da koristi svoj, po meni, izuzetni umetnčki ugled da se bavi političkim stvarma. Ipak, stavljanje ovog mog mišljenja u karakterizaciju njegovog stvaralaštva nema ni svrhe, ni logike.

Nikada nisam voleo njegove filmove,samo je snimao neke vukojebine i romske filmove kao da u jugi nema nista bolje za snimanje.Ko zna sta ljudi po svetu misle o nama kada gledaju te filmove?Umislio se da je,kao, neki Felini.

Ау, сунце ти калаЈисано...
e136.gif

Ипак мислим да је боље да коментаришеш нешто у шта се разумеш,
овако је стварно без везе... и ако неко и има лоше мишљење о нама
ти га овим својим писањем само поткрепљујеш.

pa samo neko ko nijen ormalan moze da ne ceni emira kusturicu. to sto je on postigao u svetskim okvirima nijedan reziser iz evrope uopste nije postigao . koliko ga cene u svetu najbolje govori cinjenica da je 2 puta bio predsednik najprestiznijeg i najglamuroznijeg filmskog festivala u evropi - kanskog festivala. ali nekima on smeta zato sto je srbin, zato sto je patriota, zato sto ne pljuje po svemu srpskom, zato sto se krstio kao nemanja .

ne mogu da ga smisle.

Дејвид Лин, Ингмар Бергман, Федерико Фелини, Никита Михалков, Годар, Трифо, Алмодовар,... су неки
од европских редитеља који се по успеху и наградама могу поредити са Кустурицом, мада су у уметности
ствари неупоредиве и свако од њих је посебна ауторска личност.

У сваком случају Кустурица је светски врх, а од наших живих уметника у том рангу су још једино Милорад
Павић, Влада Величковић и Љуба Поповић.

Они који не признају и омаловажавају Кустуричин успех, од уметника, су добро опскбљени режимски
плаћеници, који своје дело никада нису проверили на тржишту, већ живе на буџету и од удвориштва
актуелним политичарима.

Nikada nisam voleo njegove filmove,samo je snimao neke vukojebine i romske filmove kao da u jugi nema nista bolje za snimanje.Ko zna sta ljudi po svetu misle o nama kada gledaju te filmove?Umislio se da je,kao, neki Felini.

Timi, stvarno nemas veze s vezom.

Taj Felini sa kojim ga poredis je svoje najbolje filmove snimao sa naturscicima i o italijanskoj sirotinji, dakle isto kao Kusturica.

I ko zna sta ljudi sad misle o Italiji kad gledaju Felinijeve filmove?

Nemoj da pricas o onome o cemu ne znas, staro je pravilo.

Ne samo da je zabranio da se gleda B92, nego i da se pije koka-kola (nema da se naruci).

Timofejev veoma pazljivo prati svaku Kusturicinu izjavu.

Kada sam ja bio gore nije se mogla naručiti ni espreso kafa, već je bila samo domaća, na moje izuzetno zadovoljstvo. Od sokova je bio sok od višnje i od zove (tako nešto, nisam siguran). Dakle, napravljeno je tako da se mogu jesti i piti samo domaći srpski specijaliteti. Nikakva zavera protiv Koka-kole nije posredi.

Al' aj ti objasni ljudima...:confused:

Једино ово болдовано је ок. Свако има право да каже да ли нешто воли, или не воли,
све остало је којешта. :roll:

А ствар је у томе што Кустуричини филмови толико немају везе са његовим политичким (тачније, анти-политичким) ставовима, да уопште нема никакве логике да неко коме се не допада што му је као сарајевском Србину било пријатније у Милошевићевој Србији него у Алијиној БиХ толико пљује по њима. Те филмове, са поптуно истом садржином, могао је направити и неко ко је по националности Бошњак или Хрват, неко ко је овакав или онакав - толико немају везе са тим "политичким изјавама" које више представљају неки нормалан став на који су се сви наврзли попут осица, него неко његово политичко експонирање.

А ствар је у томе што Кустуричини филмови толико немају везе са његовим политичким (тачније, анти-политичким) ставовима, да уопште нема никакве логике да неко коме се не допада што му је као сарајевском Србину било пријатније у Милошевићевој Србији него у Алијиној БиХ толико пљује по њима. Те филмове, са поптуно истом садржином, могао је направити и неко ко је по националности Бошњак или Хрват, неко ко је овакав или онакав - толико немају везе са тим "политичким изјавама" које више представљају неки нормалан став на који су се сви наврзли попут осица, него неко његово политичко експонирање.

Његов препознатљив политички став је изразито анти-глобалистики, а
такви су му и филмови.

Његови филмови су "ручни рад", насупрот америчкој продукцији, која је индустрија.
Његови филмови говоре о људима од крви и меса, не о манекенима.
Његови филмови имају душу, за разлику од обезличених холивудских остварења, којима је највећи
и једини циљ профит.
Према томе, није тачно да се његови филмови разликују од онога што он говори и његове филмове
није могао направити неки "Бошњак" или Хрват, јер његови филмови имају духа и хумора, што је
јасна и препознатљива одлика Срба.

Ljubomora,eto sta je!
Da se priklonio ovima sto ga pljuju,mislite da bi ga isto tako pljuvali?!Bio bi im sve i sva,kleli bi se u njega.
Mozda bi najbolje bilo da je ostao musliman,tada bi verovatno bio politicki i ideoloski podoban!
Sramota na sta je Srbija spala.Da je vodi i sudbinu kroji saka jada,izdajnika i licimera!
Svim srcem!!!

Његов препознатљив политички став је изразито анти-глобалистики, а
такви су му и филмови.
Тачно.
Његови филмови су "ручни рад", насупрот америчкој продукцији, која је индустрија.
Његови филмови говоре о људима од крви и меса, не о манекенима.
Његови филмови имају душу, за разлику од обезличених холивудских остварења, којима је највећи
и једини циљ профит.
Према томе, није тачно да се његови филмови разликују од онога што он говори
И ово је тачно.

и његове филмове
није могао направити неки "Бошњак" или Хрват, јер његови филмови имају духа и хумора, што је
Али, с овим се не могу сасвим сложити, јер, је, ипак, генерализација, и зашто не би и припадници других народа могли да направе неки филм, или било које друго уметничко дело истог антиглобалистичког духа.

А иначе, ја стално понављам, без обзира да ли су му филмови "добри" или "лоши", што је ствар, у многоме и личног укуса, није Кустурица "мета" ових "пљувача" због тога, већ јер се, у читавој трагичној нашој причи, вануметничкој, дакле, поједностављено речено - СТАВИО НА СРПСКУ СТРАНУ, а то смета некима.
Зна се којима.

emir kaze nisam cetnik?????
- Nama se nabija na nos da smo četnička banda koja samo što ne kolje sve redom.

ne razumem kako jedan emir kusturici moze reci da ga neko smatra cetnikom, ili je mislio na narod a ne na sebe???
Tako i svaki Srbin ima pravo da bude dovoljno Srbin, onoliko koliko želi, a ne da bude fabrikovan.

da li je pod tim "svaki" mislio i na sebe????

nekad sam procitao nesto u stilu: da izdajnici nisu nikom mili, ja ne znam sto se covek cudi sto ga ne vole

Према томе, није тачно да се његови филмови разликују од онога што он говори и његове филмове

Али, с овим се не могу сасвим сложити, јер, је, ипак, генерализација, и зашто не би и припадници других народа могли да направе неки филм, или било које друго уметничко дело истог антиглобалистичког духа.

Драго ми је да се слажемо о овим претходним стварима, али Норма, где ја говорим о другим народима?! Поменула сам искључиво "Бошњаке" и Хрвате. Хрвати никада нису имали духа и смисла за хумор, а Муслимани су, док је Сарајево био мешовити град, имали пристојне креативне домете. За ове "бошњакистанце" не знам ни ко су, ни шта су, ни какви су им културни потенцијали, али како се прича, Сарајево је прилична културна жабокречина у задњих 10-ак година, а из жабокречине тешко да ће се ишта излећи, сем пуноглаваца.

А иначе, ја стално понављам, без обзира да ли су му филмови "добри" или "лоши", што је ствар, у многоме и личног укуса, није Кустурица "мета" ових "пљувача" због тога, већ јер се, у читавој трагичној нашој причи, вануметничкој, дакле, поједностављено речено - СТАВИО НА СРПСКУ СТРАНУ, а то смета некима.
Зна се којима.

Тачно.

Na 'spektakularnom' koncertu su ih pljuvali zato što nisu svirali pesme starog pušenja sa kojim je Nele raskrstio.
Kusta i Nele su ipak odrasli u Sarajevu. Ti možeš Sarajevo da smatraš brdom (danas si verovatno u pravu), ali ondašnje Sarajevo je bilo umetnički, posebno muzički, veoma plodno i imalo je neku svoju, nazovimo, elitu na koju su se mogle osloniti generacije.
Osim toga, Kusta je studirao u velikom gradu i ne verujem u priču o kompleksu.
Pre bih rekao da Beograd ima neki kompleks od Kuste nego obratno. Isto kao što i današnje Sarajevo ima kompleks, ali to su već drugi razlozi i druga priča. Pa sama činjenica da se Kusta u domenu umetničke kritike pominje kao seljak (ne vidim kako priznati umetnik može biti tako okarakterisan), govori o neargumentovanosti osude njegovog rada i njega kao osobe.
Nisam mislio na njegovo poreklo znam odakle je nego na stanje svesti ,desava se to i kod ljudi rodjenih u velegradu ne mora nuznop da bude sa brda .O njemu sto najbolje govore ovakve debilne izjave kao i veselo "narodnjacko " drustvo koga se uhvatio koje inace ima novo sifrovano ime grupa 8,5 %:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back