Soroš:Krah EU i uzdizanje nemačke imperije.

Tenkre

Buduća legenda
Poruka
25.345
Soroš predviđa krah EU i pojavu nove nemačke imperije

Najgori scenario sadašnje krize u evrozoni je moguć u vidu raspada tog monetarnog bloka, a potom i cele EU, uz istovremeni krah globalne privrede i, verovatno, pojave nove nemačke imperije, ocenjuje kontraverzni američki milijarder i investitor Džordž Soroš
U analizi koju je objavio na vlastitom internet portalu, Šoroš predviđa da je Evropi ostalo najviše tri meseca da reši dužničku krizu i ako se to ne obavi na efikasan način uslediće faktički raspad EU, uz poništavanje svih ranije postignutig sporazuma u okviru Unije, uključujući šengenski, sa jako negativnim posledicama za globalnu ekonomiju."Posle krize 2008. godine ekonomisti i društvo su priznali da je ekonomska teorija pretrpela krah, ne uspevši da uvede jedinstvene i univerzalne zakone. Dužnička kriza u Evropi je oborila ekonomsku teoriju, pošto ekonomisti nisu uzeli u obzir razlike između socijalnih i fundamentalnih nauka", obrazlaže Soros.Soros predlaže eksterne mere za reanimaciju Eu, koje se moraju usmeriti istovremeno na rešavanje bankarske i dužnicke krize. On preporučuje i osnivanje jedinstvenog sistema garancija za depozite, što će sprečiti povlačenje sredstava iz banka i smanjenje cene refinansiranja za problematične zemlje.
Američki investitor, međutim, upozorava da će na samitu krajem juna evropski lideri najverovatnije pokušati "da kupe još malo vremena", umirivši tržišta polumerama. Za tri meseca invesitori će, međutim, opet početi da traže veće prinose na obveznice, a to će biti kraj EU.U svom viđenju daljeg razvoja krize u Evropi Soros predviđa tri varijante.U prvoj prognozi on očekuje potpun ali kontrolisan, ranije izrežiran, raspad evrozone. U tom slučaju može da se sačuva zajedničko tržište, ali bez zajedničke valute. Ukoliko se nastavi proces dezintegracije finansijskog sistema EU, moguće je odustajanje od evra bez većih gubitaka.Ukoliko raspad nastupi ranije, biće haotičan, i u tom slučaju je verovatno poništenje Šengenskog sporazuma, pad jedinstvenog tržista i raspad cele Evropske unije. Evropa će, ako se to goditi, biti u gorem položaju nego pre stvaranja unije, kaže Soroš.

U trećoj varijanti Soroš očekuje stvaranje nemačke imperije. Nemačka će preduzeti sve što je neophodno kako bi spasila zajedničku valutu, što će neizbežno rezultirati transformacijom Evrope u novu imperiju sa centrom u Berlinu. To je svakako daleko od ideala, koji su želeli evropski lideri stvarajući EU.Soros je, ipak, uveren da Nemačka može, ukoliko hoće, da nastupa u duhu nemačkog idealizma, ali će to od nje zahtevati požrtvovanje i odustajanje od dela interesa.
"Moramo da preduzmemo sve kako bi ubedili Nemačku da sačuva Evropsku uniju kao 'fantstičan objekat' jer od toga zavisi budućnost Evrope", navodi američki milijarder i berzanski mešetar."Ekonomija ne zavisi od fundamentalnih nauka već od ljudi, koji donose samostalne odluke, pri čemu se delimično udaljavaju od stvarnosti. Između realnosti i mišljenja ljudi postoji dvostruka zavisnost - ljudska shvatanja mogu da budu veoma daleka od stvarnosti, ali se realnost menja u zavisnosti od očcekivanja i stavova ljudi, zbog čega i nastaje naduvavanje tržišta", tvrdi Soroš.
On ističe da svi "baloni" na tržištu nastaju po istom scenariju, a da je jedan takav i Evropska unija, ne samo ekonomski već više politički. Balon EU nije pukao na vreme, naduvavajući se i formirajući se, tako da će sada u slučaju pucanja uništiti i zajedničku Evropu i izazvati krah globalne ekonomije, naveo je, između ostalog, u svojoj analizi Soroš.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...a+krah+EU+i+pojavu+nove+nemačke+imperije.html
...a ne cveta cvece ni u nase preduzece...
 
Pa samo će da se reformiše u uspešniju formu ... Odnosno te zemlje zajedno, u uspešniji i praktičniji sistem, nije to krah tipa nuklearne katastrofe, sudnjeg dana ...da sad ne znam svi tamo propadnu. To su ti logični procesi u velikim sistemima ... Kad su do sad bili uspešni, biće i dalje ...
Да, реформисаће се у нови Рајх и нову нацистичку творевину.
 

Back
Top