Quantcast

Solidarnost sa uhapsenim spanskim komunistima

SSSR_

Ističe se
Poruka
2.056
SOLIDARNOST SA CJC ŠPANIJE

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) želi da uputi najoštriji protest protiv pokretanja sudskog procesa protiv trojice drugova (Juanjo Serrano, Xavier Auré i Albert Camarasa) članova Kolektiva mladih komunista (CJC) iz Barselone, ... podmladka Komunističke partije naroda Španije (PCPE).

Sudski postupak koji bi trebalo da otpočne 14.02.2011. na farsičan način tereti trojicu drugova članova CJC za remećenje javnog reda učešćem na antifašističkim demonstracijama u Barseloni 2007. godine, zbog čega im preti zatvorska kazna u trajanju od 3 godine i 10 meseci. Reč je zapravo o političkom procesu zasnovanom na lažnim policijskim optužbama koji je inspisan antikomunizmom dodatno inteziviranom u okolnostima aktuelne krize kapitalizma od strane buržoaskih vlada, pa tako i buržoaske španske vlade, sa ciljem da kriminalizuje borbu mladih komunista za interese najširih narodnih masa teško pogođenih krizom za koju nisu odgovorni. U prilog farsičnosti ovog antikomunističkog sudskog proces ide i činjenica da od trojice optuženih, jedan drug uopšte nije bio prisutan na spomenutim demonstracijama, ali je zato član centralnog komiteta PCPE, a od inicijalno petorice uhapšenih, postupak se pokreće protiv samo dvojice, koji su uzgred jedni članovi CJC od petorice uhapšenih.

Zato SKOJ iz solidarnih drugarskih razloga sa narodom Španije i PCPE/CJC zahteva od pravosudnih organa Španije bezuslovno oslobađanje od optužbi trojice drugova u ovom montiranom procesu.

Sekretarijat Saveza komunističke omladine Jugoslavije,
Beograd,
04.02.2011
 
Poruka
23.741
No pasaran

gce-no-pasaran-ugt.jpg
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.