Sokantno, uz hrvatsku i italijansku obalu opasan po zivot vojni otpad, Jutarnji

migel59

Poznat
Poruka
8.319
Jutarnji list objavljuje:

Šokantno otkriće: NATO vojni otpad iskrcava u naš Jadran! Ne samo u 'posebne zone' nego i u blizini obale

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

www.jutarnji.hr/nato-svoj-vojni-otpad-iskrcava-u-nas-jadran-/905680/

NATO-ovi avioni bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti Hrvate. To rezultira zastrašuje velikom koncentracijom otrovnih kemikalija, a s obzirom da su bombe podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Talijanski novinar Gianni Lannes tvrdi da NATO i talijanske vlasti lažu kada govore da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gdje se vojni avioni u povratku s vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorištene tijekom misije. Prema informacijama do kojih je došao tijekom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako s talijanske tako i s hrvatske strane, prenosi Glas Istre.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

"Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999., prilikom bombardiranja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih kemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne mijenama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti."

"Nedavno je duž talijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u talijanskoj državnoj agenciji Icram, koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekline i duboke rane", ispričao je Lannes kojem iuskoro izlazi i knjiga u kojoj, kaže, otkriva zastrašujuće podatke o iznimno velikom broju slučajeva tumora kod novorođene djece.

Poslednja izmena:
Na žalost, mi samo jednu planetu imamo. Kad je profućkamo, nema popravnog. Takođe, sumnjam da bi NATO bilo koga pitao da istresa otpad tu (nisu ni Italijane).

Potpuno je druga stvar što su isti avioni dočekivani u HR kao saveznički, a zagađivali su im državu.

I, da dodam... Ja tu informaciju znam godinama, avioni (evropski) su često odbacivali rakete u Jadran ne želeći da ubijaju po Srbiji. Amerikanci su svoje tovare smrti uglavnom redovno isporučivali.

smilie106.gif

Poslednja izmena:
Šokantno:eek:...msm šokantnija je ispovest Ace Lukasa ,možeš da čuješ i NEŠTO ŠTO NE ZNAŠ(!) :cool:,npr.na čemu je bio kada je bio ubiVen u pokušaju,ili koliko mu je trajao najduži set u kukanju za klavirom bez prestanka (kaže da je 8 čuki ali mnogi kažu da žela,da je VIŠE:confused:)...
:mrgreen:

fauler
Zasto su u hrvatskom Jutarnjem listu tako naslovili vest mozemo da razmisljamo?

Mozda su se prvi put susreli sa tom informacijom pa je delovala sokantno, kao sto sama vest i jeste, mada mislim da su Danci pisali o tome znatno ranije a neko je postavljao i po internet forumima.

Medjutim bitnije od toga ko je prvi istrazivao i pisao o tome, da li Danci ili Italijani, je znacaj ove vesti.

I to manje za turiste, posto turisti mogu da biraju gde ce da letuju, a sigurno nece ici tamo gde je zivot ugrozen, tako da logican zakljucak je letovace u nekim bezbednijim i zdravijim zemljama.

Ovo je pre svega znacajno za mestane, Dalmatince, Istrane, Slovence, Venecijance, Italijane, koji zive uz tu obalu i koji ce snosti sve zdravstvene i druge posledice takvog otpada.

Мислили су да ако протерају Србе да су решили све проблеме. А црно им се пише по више питања:
Словенци их притискају по питању границе,
Албанци их засипају медицинским отпадом.
НАТО алијанса стокира војни отпад и то уз непосредну хрватску обалу.
Презадужили се страним кредитима и проричу им грчки слом економије.
Не певају више ,,Danke Deutshland'' jер изостаје немачка потпора.
итд.

Niko čašu vina još ne popi,da je čašom žuči ne zagrči.

misoni
Sta mislis prema raspolozivim informacijama, da li je bezbedno tj. jel' opasno po zdravlje, kupati se u hrvatskom i italijanskom delu Jadrana?

Koliko se moze zakljuciti po izvestajima (na vise stranih sajtova sada o tome pise) crnogorsko primorje nije doticano, sto bi trebalo da znaci da u Crnoj Gori nema bojazni.

Ja im pričam još od kad je NATO bombo SRJ da su im Jadran napunili uranijumom još više nego nas. A oni su se radovali i tapšali ...

Ebi ga, kad je Sranjo hteo kraljevinu a ne da kao SFRJ odma uđemo u EU i dobijemo kintu za Markovićevu reformu ...

Sad za sebe i turiste imaju bogato kupanje. A i ribolov je odličan za ishranu :per:

smilie106.gif
Smajli decenije .... :cepanje:

misoni
Sta mislis prema raspolozivim informacijama, da li je bezbedno tj. jel' opasno po zdravlje, kupati se u hrvatskom i italijanskom delu Jadrana?

Koliko se moze zakljuciti po izvestajima (na vise stranih sajtova sada o tome pise) crnogorsko primorje nije doticano, sto bi trebalo da znaci da u Crnoj Gori nema bojazni.
To je sve isti akvatorijum.Ako je zagađena Jadranska obala Italije,zagađena je i hrvatska,crnogorska i albanska obala.Postavlja se i pitanje kakav je kvalitet ribe i svega što dolazi iz mora.

Koliko znam, avioni se nisu smeli vraćati- sletati u bazu sa tim tovarom smrti, zato su i istresali u Jadran. Ali sada o teme treba da vode računa i jedni idrugi- a ne mi! Mi smo dosta i onako ozrčeni. A što se tiče kupanja kod crnogoraca, pa vodena struja sve to nosi ali verujem da ni njihova obala neće biti pošteđena. E sada je druga stvar , što političari ćute, kao po običaju!

Мислили су да ако протерају Србе да су решили све проблеме. А црно им се пише по више питања:
Словенци их притискају по питању границе,
Албанци их засипају медицинским отпадом.
НАТО алијанса стокира војни отпад и то уз непосредну хрватску обалу.
Презадужили се страним кредитима и проричу им грчки слом економије.
Не певају више ,,Danke Deutshland'' jер изостаје немачка потпора.
итд.

Nije to nista u odnosu na dug genocida kojim su Srbe zaduzili!!!!!

Ja im pričam još od kad je NATO bombo SRJ da su im Jadran napunili uranijumom još više nego nas. A oni su se radovali i tapšali ...

Ebi ga, kad je Sranjo hteo kraljevinu a ne da kao SFRJ odma uđemo u EU i dobijemo kintu za Markovićevu reformu ...

Sad za sebe i turiste imaju bogato kupanje. A i ribolov je odličan za ishranu :per:

smilie106.gif
Smajli decenije .... :cepanje:

Nije tesko otprilike izracunati koliko je tona bombi zavrsilo u lepom, plavom i cistom Jadranu, ukupno je oko 1300 aviona ucestvovalo u agresiji koja je trajala 78 dana, danonocno bombardovanje, svaki put kad ne bi pronasao cilj avion je odbacivao bombe u more (hrvatski deo naravno) jer natovaren ne sme da sleti, i tako, posto je poznato da tadasnju Vojsku Jugoslavije ni u jednom trenutku nisu uspeli da pronadju, broj aviona + broj letova + ukupna kolicina bombi - (minus) 14 unistenih tenkova VJ :dash: i to je to ...

Lepa koliicina nema sta, pored toga je ovo ciscenje americkih brodova u Lori i gowna 6000 clanova posade "Nimitza" obicna decija igra ..

Sad citam i na nemackim stranicama istu vest

kuku kuku, davno sam ja rekao da je lepa njihova obicna septicka jama za EU, a nije jos ni clanica :eek:

Mada, nije ni vazno, vazna je tisucljetna tradicija

alalalalala

959.gif

Poslednja izmena:

Back