Šokantne cene đačkih ekskurzija!

Al što laže Lule "U normalnoj zemlji sa narodom koji ima pameti ova malograđanština ne bi prošla, niko ne bi pristao sve i da mu te pare ništa ne znače".
Ali skoro slušam koleginicu kako je m o r a l a detetu da pravi rođendan u igraonici, a duguje i bogu i narodu, i čekala je da gosti daju novac da bi od toga isplatila igraonicu. Da oni kojim slučajem nisu doneli poklone a ne novac, ona ne bi ni imala za to. A hoće pošto poto.
Mi smo pukli kolektivno i ovi na vlasti to dobro znaju zato nas i vozaju.
Prosvetari nemaju petlje da štrajkuju potpunom obustavom, roditelji nemaju stav prema svojoj deci da bojkotuju plaćanje ekskurzija nego se pozajmljuju i šalju im poruku da je super biti društvena budala a po grbači svojih roditelja.
I sve tako...

Poslednja izmena:
Radile su učiteljice to i pre, isto vodile decu mlađih uzrasta na rekreativne nastave i ekskurzije , pa nije tako bilo. Još malo pa ćete naplaćivati i po kilogramu žive vage :roll:
Jesu, ali su tada imale plate koje su bile u skladu sa obavezama i odgovornošću koje imamo. I pre su postojale dnevnice, samo je ugrađivanje i Janka i Marka bilo onemogućeno,e posle su došle neke druge vrednosti :mrgreen:

prvo zasto ti onda ne vozis bez zarade?
ti racunas gorivo
a gde je honorar za vozaca, amoritzacija vozila, ne mozes samo podeliti na gorivo.
to sto imas wizair za 30€ ako se potrudis ne znaci nista i glupo je uvoditi u pricu.

ne racunas koliko hrane dete pojede nego kolika je porcija a porcija je ista kao i kod odrasle osobe.

ono sta se mozemo sloziti je da su generalno cene previsoke za sve ali smestaj gde god okrenes u punom pansionu (dorucak/rucak/vecera) na zlatiboru ne mozes naci ispod 30 a i to mislim da je optimisticno..samo smestaj bez hrane ide preko 20.€

Ko je rekao bez zarade? 50 x 6500 = 32 5000din od toga je 8000din gorivo, vozac ili radi za platu ili ga agencija angazuje. Nema sanse da mu je dnevnica veca od 10000din, Amorizacija neka je jos 5000din sve to nije 25000din, dakle ostane 300000din minimum.

Dete nema istu porciju kao i odrasla osoba, pogotovo ne dete od 8-9god, dakle nema sanse da dete pojede vise od 500din sto je za 50 dece 25000din ostaje 275000din reci mi gde ode ostatak osim na dnevnicu nastavnika?

Ovo je samo za ono dnevno, ono od 40000din+ ima jos vecu marzu.

Mi smo pukli kolektivno i ovi na vlasti to dobro znaju zato nas i vozaju.
Prosvetari nemaju petlje da štrajkuju potpunom obustavom, roditelji nemaju stav prema svojoj deci da bojkotuju plaćanje ekskurzija nego se pozajmljuju i šalju im poruku da je super biti društvena budala a po grbači svojih roditelja.
I sve tako...
Sasvim pogrešna priča....osnova je nezainteresovanost za decu i posao, roditeljima je lakše da čekaju da im neko reši problem nego da se angažuju, a profesori od štrajkova nemaju vremena da se bave decom....lakše je držati pendrek.

Сваки родитељ, појединачно има замисао како би требао да изгледа школски систем, јер забога, он има дете.
Толико је све отишло у мајчину да не бих радио тај посао за 200 хиљада.
А на екскурзију ни за какве новце.
16. тема по истом шаблону,
"Шта више хоће ти наставници?"
Па хоће плату од 140 хиљада, када се већ рвају са вашим неваспитањем, исказаним кроз вашу слабо васпитану децу.

otprilike toliko i ode nastavnicima. da li si procitao lagertu koliko nastavnici dobijaju kao dnevnicu.
E moj bivši kolega, znaš koliko nam PDV odbiju od naših dnevnica,na primer? ;) a pare za dr koji pođe sa nama? Pa pare za turističkog vodiča ? Pa za direktora koji ide ili zamenik? Ponekad pedagog ? Au ljudi ,koliko ste neupućeni gde vam odlaze pare :( Lagerta će ponoviti, dobijam 500 din po detetu za 12h posla. Vodila sam 22 deteta, znači celih 11000 sam dobila :mrgreen: Jednodnevna ekskurzija.

E moj bivši kolega, znaš koliko nam PDV odbiju od naših dnevnica,na primer? ;) a pare za dr koji pođe sa nama? Pa pare za turističkog vodiča ? Pa za direktora koji ide ili zamenik? Ponekad pedagog ? Au ljudi ,koliko ste neupućeni gde vam odlaze pare :( Lagerta će ponoviti, dobijam 500 din po detetu za 12h posla. Vodila sam 22 deteta, znači celih 11000 sam dobila :mrgreen: Jednodnevna ekskurzija.
ovde se prica o sedam dana..znaci puta 7 :kez:

To ne bi bilo obavezno već na dobrovoljnoj bazi da se pomogne sirotinji.
Ne. Nikakva pomoć ne treba. Tu se opet deca razdvajaju po dohotku, ko je bogatiji... pa imaš gunđanje onih koji su pomogli. Nikakva pomoć. Jedino država da pomogne, ostalo je ponižavanje.
Moj sin je sam odbio da ide, verovatno videvši da nismo baš nešto sa parama.
Dakle, od privatnih osoba ništa, to je samo način da se postavi jaz među ljudima, od države i paradržavnih organizacija ili društava može.

Naše a i sva društva bivšeg bloka se nalaze u fazi klasnog raslojavanja. To se je lepo videlo kod onog masakra u Ribnikarevoj školi. U tim školama je to još više izraženo, tu je borba svakodnevna. U drugim sredinama to nije toliko izraženo, ali se ide prema tome.
Mi postajemo suparnici jedan drugome, umesto da si pomažemo. Moj sin nije mogao verovati kad sam mu govorio o vojnim školama i sistemu međusobne pomoći koji je tamo vladao.
Konkurencija do neke mere i tamo gde je potrebno, ali i saradnja. Bez saradnje i institucionalne pomoći slabijima nema društva, nema države.

Jeftinije odvesti dete o sopstvenom trosku u Budimpestu nego na ekskurziju do Novog Sada ili Zlatibora.
Da je sve ovo normalno, kao što nije, lepo je odvesti svoje dete n putovanje, ali je detetu još lepše kada sa svojim drugovima ode na putovanje. To se zove socijalizacija i osamostaljivanje. Zato nam i jeste u planu i programu izvođenje ekskurzija
Samo što niko da se zapita zašto tolike cene i kome odlaze te pare. Svi znaju samo za dnevnice nastavnika, za ostalo ne pitaju :(

Cene ekskurzija su apsurdno skupe, proletos smo platili za izlet od nekoliko sati (vrtić) 5500din. Uvek se ide blizu Beograda, 50/60/70km udaljenosti. U junu je bila ponuda za neku krš banju 6 dana, 38.000din. Tu je nisam slala, jako malo roditelja je bilo zainteresovano.
Ekskurzije su čisto šišanje nas ovčica.

U suštini se i ide na činjenicu da će roditelji skoro sve uraditi za svoje dijete, pa tako i iskuckati i pare za ekskurziju. Ništa ljepše od djačkih ekskurzija koje se pamte za cijeli život. Ekskurzije, izleti.. su fragmenti najljepših priča iz djačkih klupa.. e sad, tto što je za djecu izvor radosti za mnoge roditelje to predstavlja muku i besane noći, kako namaći i platiti ta realno skupa putovanja.

U suštini se i ide na činjenicu da će roditelji skoro sve uraditi za svoje dijete, pa tako i iskuckati i pare za ekskurziju. Ništa ljepše od djačkih ekskurzija koje se pamte za cijeli život. Ekskurzije, izleti.. su fragmenti najljepših priča iz djačkih klupa.. e sad, tto što je za djecu izvor radosti za mnoge roditelje to predstavlja muku i besane noći, kako namaći i platiti ta realno skupa putovanja.
Ma i ne pamte se ceo život, iskreno , ništa spektakularno. Lepo i veselo, al ništa nepropustljivo.
Šaljem svoje klince svuda , na poslednji izlet nisam iz principa, jer za njih dvojicu treba da dam 2x4400,oo plus trošak , grickalice, treba da slupam sto evra za par sati vožnje po Srbiji.
A na tom izletu su bukvalno ovi koji si išli videli ćurke, magare i šporet smederevac, i kao to je wauuu. Sve su to moji videli i još mnogo više . A ekskurziju su imali nedelju dana nakon toga. Zbrzali su nekako to pred kraj, jer su mesec pre toga bili na rekreativnoj. Pa i gde oba roditelja rade, mislim da su ovog proleća teško izašli na kraj sa školskim prohtevima.

...nego imajte u vidu da je učitelj na ekskurziji bukvalno odgovoran za život i zdravlje deteta, dok je roditelj za to vreme miran, na miru obavlja svakodnevne aktovnosti, koristi da odradi stvari dok dete nije kod kuće, znajući da je dete na sigurnom.
ko nema ili ne želi da daa tolike pare, jednostavno ne mora da šalje dete na izlete i ekskurzije.

Nije popularno mišljenje ali je realno: Sve se manje i manje trude oko dece.
Mi smo zimus imali situaciju da mi je kćerku dečak iz grupe udario i napravio veliku modricu na licu pa su mi prodavale priču da je slučajno udario vratima ormarića. Tražila sam da vrate kamere pa da vidimo i onda su mi rekle "Jao izvinite, taj dečak je problematičan, roditelji ovakvi onakvi, zvali smo ih na razgovor", bla bla.
Svakome se desi trenutak nepažnje, ali bilo je dosta situacija gde se prosto vidi nezainteresovanost za rad sa decom. Kad smo tražili na roditeljskom da ih malo uče slova one kažu da to ne spada u njihov posao, skoro pa svi smo vodili decu logopedima.

Back